Inlägg från: Anonym (anhörig) |Visa alla inlägg
  • Anonym (anhörig)

    Jag spelar bort mitt liv

    Hej TS!

    I måndags följde jag med min sambo till Spelberoendes riksförbund (www.spelberoende.se). Han har "spelat ihop" en skuld på 400 000 kr och insåg själv att han har problem. Det är inte första gången han gör det även om detta var den värsta gången, rent skuldmässigt iallafall.

    Iallafall så tog han kontakt med dem för lite drygt en månad sedan och fick då träffa en kille för enskilt möte. Killen han träffade är själv (före detta) spelmissbrukare men jobbar nu för förbundet. Min sambo tyckte att det var jätteskönt att få prata med någon som förstod hur han fungerade och som inte alls dömde honom. 

    I måndags var jag med på ett gruppmöte och det var så bra! Jag och min kille blev indelade i olika grupper och så satt man i en liten grupp med ca 8 personer, både spelmissbrukare och anhöriga, och så bara pratade vi. Jag fick berätta hur det kändes för mig som anhörig och jag fick lyssna på andras berättelser hur de hade hamnat i missbruket. Det var en sådan enorm lättnad!

    Ta kontakt med dem, de vet vad de pratar om och utgå sedan därifrån. Jag hoppas verkligen att du mår bättre snart och att du tar den hjälp som finns. 

  • Anonym (anhörig)

    Vi är i samma sits. Vi bor inte för trångt men vi har en dröm om hus och hade gjort upp en plan för hur vi skulle komma dithän. Men nu börjar vi på -400 000 efter min föräldraledighet istället för +/- 0. Det är inte så kul såklart men jag älskar min sambo och vi ska fixa det tillsammans. Prata med din sambo. Det här är ingenting du kan klara själv utan du behöver stöd från dem du älskar. Har du tagit dyra lån för att finansiera ditt spelande? 

  • Anonym (anhörig)

    Fast du har ett missbruk. Du kan inte bara bestämma dig för att sluta spela. Du behöver hjälp. Tänk dig en alkoholist eller narkoman, tror du att de kan lägga av själva eller tänker du att de behöver profesionell hjälp?

Svar på tråden Jag spelar bort mitt liv