Inlägg från: Pentra |Visa alla inlägg
  • Pentra

    24. Vad beror benskörhet på? Hur diagnostiseras det? Vilka är symtomen och hur behandlas benskörhet?

    Hej! Då benskörhet/osteoporos uppstår så har man varit drabbad av kalkbrist/kalciumbrist under lång tid. En utav de största orsakerna till kalkbrist i västvärlden är vårt höga intag av mejeriprodukter som baseras på komjölk. Mjölkens fetter är i det närmaste oslagbara i sin nyttighet, och står inte att finna i denna kombination i något annat livsmedel. Men, just komjölkens sammansättning leder till att skelettet sakta men säkert urkalkas hos dem som dricker den eller konsumerar mejeriprodukter baserade på komjölk. Så, därför så måste man som konsument av dessa komplettera sin kost med ett trevärdigt kalciumtillskott för att undvika kalkbrist och benskörhet/osteoporos. Och det är även mycket viktigt att kalciumtillskottet kombineras med magnesium och D-vitamin för att det skall kunna upptas av kroppen på bästa sätt. ... Vänliga hälsningar, Pentra

  • Pentra
    Gert skrev 2015-05-30 14:13:20 följande:
    Det antas vara laktosen i just mjölk som är dåligt. Däremot anses yoghurt, ost och andra fermenterade mjölkprodukter stärka skelettet då det innehåller knappt någon laktos alls.
    Vi - jodå, jag tillhörde lögnarna - förnekade problemen, fast vi alla såg dem. Birger Schlaug, 1997

    Mejeriprodukter gjorda på komjölk kalkar ur skelettet. Mejeriprodukter gjorda på get-, får- eller kamelmjölk har inte samma lömska sammansättning som komjölken och man behöver därför inte tillföra extra kalcium när man förtär dessa. All yoghurt, kefir och fil är väldigt bra eftersom förvandlingsprocessen även medför att det bildas gammainterferon i produkterna, och gammainterferon är ett livsförlängande ämne. ... Vänliga hälsningar, Pentra
Svar på tråden 24. Vad beror benskörhet på? Hur diagnostiseras det? Vilka är symtomen och hur behandlas benskörhet?