• Aniiee

    Bygga eget dator

    därför skrev 2015-05-31 00:15:06 följande:

    Håller med om att det där med armbandet är en liten overdrive...
    Men helt skall man ej underskatta risken. I all synnerhet om man brukar få små stötar.
    Stå eller sitt stilla på stolen, gnid ej byxbaken.
    Själv brukar jag nolla mig genom att ta tag i datorskrovet och undvika att röra i kontaktytorna.
    Överräck ej komponenter från hand till hand.


    OverKILL heter det. Overdrive är definitivt svengelska.
    familjenstyg skrev 2015-05-31 01:49:10 följande:
    Det enda som behövs för att "bygga en dator" är en skruvmejsel. Sedan gäller det att komma ihåg att montera distanserna för moderkortet (vilket tydligen är det vanligaste felet  när någon misslyckas). Använd bomullskläder och ta i chassit innan påsarna med komponenter öppnas så skall det inte vara något större problem med statisk elektricitet. Det mesta finns att läsa i den dokumentation som bör följa med moderkort och processor.

    Det besvärliga är egentligen att välja lämpliga komponenter, låda, nätaggregat, moderkort, processor, minnen, hårddiskar, grafik, ljud, nät o.s.v. Själva hopsättningen är tämligen rättframt.
    Behöver man verkligen montera distanserna nuförtiden? På chassit ungarna pillade på i går var de redan monterade. Tja, det förstås, om de är det kan de ju behöva flyttas.....

    TS: Har ni råd så kör på! Det är billigare (om allt klaffar så man inte bränner moderkortet eller böjer pinnar), och en femtonåring klarar det galant, oftast bättre än en 40-åring som monterat ihop 10 datorer. Nybörjaren är väl noggrannare. Som sagt så  monterade pojkarna här i huset ihop en dator igår, de är 13 och 12 år gamla. Det är även ett bra tillfälle att ge grabben lite självförtroende och några lektioner i noggrannhet och uppmärksamhet.
    Bokcitat, filmcitat, musikcitat, spelcitat..... har du inget vettigt att säga själv?
Svar på tråden Bygga eget dator