• IMHO

    Möhippa .. ska man skämmas ?

    Jag hade tyckt att det varit trist att bli hippad på det sättet. Känns fantasilöst och ogenomtänkt. Hade föredragit ditt förslag, TS, eller något som tog fasta på min personlighet.

    Jag tror det handlar om vilka vänner man har och att man väljer sina vänner efter delvis gemensamma värderingar och intressen. (Är jag naiv, nu?) Känner du kusinen så bra att du vet om hon är hårdhudad och skulle tänkas planera detta för någon annan?

    En möhippa bör ju främst anpassas efter brudens personlighet, tycker jag. Till min lite mer stillsamma svägerska ordnade vi en Jane Austen-picnic med mat, tidsenliga kläder (efter förmåga) och utan några uppdrag alls. Hon blev väldigt lättad. En annan lite mer utåtriktad vän fick bl.a. skapa, framföra och lära ut en dans till okända på Avenyn under lördagsrusniningen. Båda var jättenöjda med sina dagar. Jag tror båda blivit besvikna om de fått varandras möhippor. Båda hade också hatat en sådan möhippa som din kusins vänner föreslår.

    Finns det någon här som genomgått en förnedringsmöhippa, men tyckt att det varit kul? Det perspektivet är jag nyfiken på.

  • IMHO

    Många bra kommentarer här:


    Anonym (Fru Johansson) skrev 2015-05-31 11:42:59 följande:

    Jag blev nog i alla fall lite förnedrad och tyckte det var okej. Jag är yngst i gänget och har alltid blivit kallad lillstumpan. Blev klädd i blöja och babymössa, fick dricka vin ur nappflaska, sjunga barnsånger på gallerian, såna saker. Lite pinsamt, men inte så farligt.


    Tror du dina vänner kände sig trygga med att du skulle tycka det var ok? Kände du att de hade accepterat om du hade bett att få avstå från något/några moment?
    Anonym (kusin) skrev 2015-05-31 11:56:37 följande:

    Jag VET att hon hellre skulle typ hoppa bungyjump eller nåt sånt. Men jag tror att hon kommer ställa upp för laget och göra dessa fåniga saker. Själv funderar jag på att bli sjuk lagom till möhippan och sedan bjuda henne på bio/middag/utekväll. Rätt lamt och tråkigt men hellre det än att stå med skämskudden för ansiktet.


    Om du VET att hon skulle föredra något annat och inte uppskattar detta kanske hon kan känna stöd i att veta att du förstår. Om du gör som vissa andra tipsat och antyder nivån i förväg, kanske hon känner ett stöd i att du är där ändå. Sedan kan du ju ta ut henne på middag någon annan gång ändå.
    Mantrasina skrev 2015-05-31 12:09:31 följande:

    Kanske kan du prata med partnern också? 


    Klok idé att prata med partnern.
  • IMHO
    Anonym (lm) skrev 2015-06-01 12:57:57 följande:

    En fråga. Vad är det för bildningsnivå på dessa människor. Låter som några inavlade raggare från Norrland. Är väl knappast några akademiker det handlar om?


    Konstig fråga. Jag är akademiker och har akademikerbekanta som visar betydligt mindre omdöme än tex. mina norrländska bekanta utan eftergymnasial utbildning. Dessa är mig veterligen inte inavlade raggare, men snälla, gör inte detta till en klassfråga. Dumma, tanklösa människor finns i alla samhällsskikt.
Svar på tråden Möhippa .. ska man skämmas ?