Inlägg från: Anonym (morsdag eller inte) |Visa alla inlägg
  • Anonym (morsdag eller inte)

    Vad kan man "förvänta sig" av sambon på morsdag?

    Om man har små barn (4 o 8 i vårt fall) känns det inte som den rätta saken att göra att aom den andra föräldern steppa in och styra upp någon form av firande? Jag är ju förvisso inte hans mamma men betyder det att min morsdag ska glömmas tills jag har vuxna barn?

    Mina barn hade förberett en sång och måla teckning till mig. Helt fantastiskt barn och man blir varm i hjärtat. Men jag kan ändå inte låta bli att bli besviken när det är jag som får gå upo o steka söndags plättarna medan han tar sovmorgon. Jag går upp ALLA andra dagar om året med barnen och gör frukost även dessa. Sedan kom min sambo upp gav mig en kram och satte sig vid bordet. Ironiskt nog hade han tagit på tshirten med "super pappan" som jag köpte åt honom ifrån barnen på förra farsdag. När min äldsta dotter säger att han också borde måla en teckning till mig idag eftersom han inte köpt någon present svarar han "mamma förtjänar mer än en teckning" varpå jag svarar "du behöver inte köpa något åt mig, men du kunde iaf ha ansträngt dig lite, hjälp barnen eller låtit mig ha sovmorgon iaf" "Jag hade gärna låtit dig ha haft sovmorgon fräser han till svar" "Skulle jag väcka dig först då menar du undrar jag?" Att väcka honom tar ungefär en halvtimma och det tyckte han minsann att jag kunde ha gjort. Fin sovmorgon kan man ju tycka.

    Är det jag som överreagerar? Med kroppen full av gravid hormoner vet man knappt varken ut eller in. Eller kan man som förälder ä då förvänta sig något en sådan dag som denna av sin partner. Speciellt när själv vaktar upp honom när det vankas farsdag?! Hur gör ni?

  • Svar på tråden Vad kan man "förvänta sig" av sambon på morsdag?
  • Anonym (morsdag eller inte)

    nej jag blev inte sur för att han inte köpt något. det äe inte hans sak att göra. men att kanske gå upp med barnen vore väl inte för mycket begärt? eller att få frukost fram dukad?

    jaglev dessutom inte sur utam mest besviken

  • Anonym (morsdag eller inte)

    ska man verkligen behöva kommunicera om det i förväg. Hörru, nu är det morsdag igen du får gärna hjälpa barnen att vakta upo mig då. nej tack kan det inte komma på eget initiativ så kan det likaväl vara. om jag dessutom gör en big deal av fardag så borde han ändå kunna tänka själv att jag också kanske skulle tycka det vara trevligt om han ansträngde sig lite också på motsvarande dag?

    Jag går upp med.barnen alla andra dagar för att jag helt enkelt vaknar tidigare och det äe inget jag går runt och är bitter på precis. han är helt enkelt tröttare än mig på morgonen.

    Förmodligen överreagerade jag (av era åsikter att dömma) så i fortsättningen ska jag sluta förvänta mig något så slipper man bli besviken. .

  • Anonym (morsdag eller inte)

    Klart jag skaffar ett till barn med honom. Han är en fantastisk man på alla sätt och vis bara dålig på det här med "speciella dagar" eller romantik i det stora hela. Han är en fantastisk pappa och bara för att han inte går upp med ungarna betyder inte det att han inte gör andra saker varje dag istället.

  • Anonym (morsdag eller inte)

    hade vi båda vart överrens och heller inte firat farsdag så är det ju ett icke problem. men farsdag firar vi. då tycker iaf jag att det är rimligt att vi äveb firar morsdag?

  • Anonym (morsdag eller inte)

    han älskar att bli firad på farsdag.

    jag går upp med barnen varje dag helt enkelt för att jag är piggare än honom på morgonen. och jag påpekar också sovmorgon andra dagar men tar det en halvtimma att väcka honom så blir det liksom ingen ide.

Svar på tråden Vad kan man "förvänta sig" av sambon på morsdag?