• Anonym (:@)

    Jobbig mamma på dagis förstör ALLT!

    Hej

    Min son är fyra år och har gått på dagis sedan han var nästan två år. Allt har verkligen varit helt underbart tills i höstas då en ny liten började. Hans mamma är så jävla skitjobbig och lägger sig i precis allt! Hon kommenterar att man inte har ekologiska kläder till barnen, hon klagar på allt och det värsta är att hon har sett till att allt roligt på dagis dragits in.
    Nu får vi inte ens ta med glass när barnen fyller år längre utan bara frukt! Och ja, frukt är gott, med men jag orkar inte hennes sätt mer! Innan kunde man ta med vad som helst när barnen fyllde år och de älskade det!!!

  • Svar på tråden Jobbig mamma på dagis förstör ALLT!
  • Anonym (Barnskötare)

    Jag arbetar på en yngrebarnsavdelning där vi fram tills nu erbjudit föräldrar att ta med frukt till sitt barn vid födelsedagar. Nu ska vi dock sluta med det, av en rad olika orsaker; dels har det blivit någon slags prestige bland föräldrar (vem tar med bäst, dyrast, mest frukt). Vi kommer dock att fortsätta att uppvakta födelsedagsbarnet, på min avdelning har vi samling där barnet får en speciell födelsedagshatt, flagga och lite annat kul, samt att barnet får lite extra uppmärksamhet i form att vara den som får bestämma vilken sång vi ska sjunga eller vilken saga vi berättar. Vi kommer fortsätta bjuda på frukt som födelsedagsbarnet delar ut, men då kommer det vara förskolans frukt, ej medhavd. Man kan fira utan själva ätandet och fortfarande uppvakta barnet. Dessutom har många föräldrar tagit med all möjlig frukt som vi sedan ska stå och dela och kärna ur, vilket vi dessvärre inte har tid med i vår redan pressade dagliga verksamhet.
    Jag tror säkert att barnen älskade när ni fick ta med vad som helst till förskolan, som du skrev, men det blir inte alltid en positiv upplevelse för hela barngruppen, och vi måste ta hänsyn till alla barn. Hur mår de barnen vars föräldrar inte tar med någonting alls medan ett annat barn tar med sig glass, frukt mm? 

    Svårt att säga till den här mamman, hade som förälder inte velat gå in i en konflikt med en annan mamma. Om det är en kommunal förskola och inte föräldrakoperativt så är det personalen som beslutar och detta, de kanske t.o.m. har en gemensam policy i hela huset. Kan du inte bara försöka ignorera henne? Stäng av hennes tjat om ekologiska kläder, hon har ju inte med att göra hur du klär ditt barn. Låt henne vara ifred med sina issues, men rör det aktiviteter på avdelningen så prata med personalen, i slutet av dagen är det ju trots allt de som tar de besluten.

  • SupersurasunkSara

    Ang inlägg 22. På vår förskola löstes detta smidigt genom att personalen frågade föräldrarna utan att barnen hörde om de tänkt sig att ta med något till barnets födelsedag. Ingen prestige alls, utan det var ja eller nej och ingen annan förälder fick veta något. Tog man inte med sig något bjöd förskolan på glass.

    Inget krångel alls men idag verkar så många vara prettotöntar som inte kan ta att en annan förälder bakar bättre bullar. Urlöjligt.

    Jag hoppas dagens föräldrar uppfostrar sina barn till bra självkänsla så kanske vi slipper såna där framöver.

  • Dixie
    Anonym (:@) skrev 2015-06-02 16:01:02 följande:
    Ja, jag gnäller när det inte finns något annat att göra. Jag HAR pratat med henne och personalen. Andra föräldrar har pratat med henne, men hon bara kör på och tror att hon är bäst.
    låt bli att prata med denna mamman - prata med föreståndaren i så fall - en enskild mamma har ju inte makten över en förskola.........

    men om allt beror på att ni inte får ha glass med, så hade jag inte gjort någon stor del av det - barnen kan ju äta glass hemma!
  • Dr Mupp

    Skönt med glassförbud, finns ingen anledning att bjuda på glass på förskolan. Kan sluta i otäcka allergireaktioner.


    Rational arguments don?t usually work on religious people. Otherwise there would be no religious people.? - Gregory House, M.D
  • Sheldore

    Allt som hon klagar o stör sig på, gör mer av dessa saker. Så skulle jag ha gjort o bara vetskapen att hon skulle bli sur är tillräckligt för att göra det Glad

  • Anonym (söndra och härska)

    Bjud mammans unge på glass i smyg

  • Sheldore
    Anonym (söndra och härska) skrev 2015-06-02 22:40:24 följande:

    Bjud mammans unge på glass i smyg


    Precis min tanke :)
  • Snöviolen

     På mina barns förskola så är det personalen som bjuder på glass, men bara sista torsdagen i månaden. Samtidigt som de firar alla barnen som har fyllt år.

  • Anonym (haha)
    Anonym (Upzl) skrev 2015-06-02 15:58:16 följande:

    Du är en konflikträdd fjolla, som gillar att raljera på ett jävla forum över hur kränkt du är över hennes beteende. Helvete alltså, du förtjänar en fet lavett.




    OK, det kanske inte var så snällt sagt men du fick mig att skratta högt. Hade behövt dig som peppcoach, redo att disha ut lavetter när jag är mesig!
  • Tom Araya
    Anonym (:@) skrev 2015-06-02 16:01:02 följande:
    Ja, jag gnäller när det inte finns något annat att göra. Jag HAR pratat med henne och personalen. Andra föräldrar har pratat med henne, men hon bara kör på och tror att hon är bäst.
    Skit i henne då och kommunicera bara med personalen. Kräv att även du och andra föräldrar ska få sin vilja igenom minst lika mycket som hon. Hon ska och kan inte sätta reglerna på förskolan, det är bara att köra över henne.

Svar på tråden Jobbig mamma på dagis förstör ALLT!