• turkos77

    någon som kan tyda?



    Någon som är bra på att tyda vad som står i gamla kyrkböcker?
  • Svar på tråden någon som kan tyda?
  • turkos77

    japp, församlingsboken. Är nybörjare på detta men har fastnat på denna släktingen och hennes familjs alla flyttningar. :) 

  • turkos77

    det är församlingsboken i västernorrland, björna socken. 1912-31 all2b sida 495.

    Har lyckats tyda det som står under min gammelfarmor Sara Matilda Holm. Knut arvid eugené, hennes son som ingen i min familj någonsin hört talas om. Det flyttas fram och tillbaka och jag är rent för kass och ny på detta för att lyckas luska ut det snabbt.

    Tack snälla för att ni båda vill och har försökt. Glad

  • turkos77

    Oj. Intressant. TACK! Kanske inte så konstigt att han va enhemlighet? Men tycker att farmor som va född 18 borde haft något minne av honom.
    Tack så hemskt mkt för hjälpen. Ännu mer spännande nu. Allt i denna familjen har varit hysch hysch. Syskon, gammelfarmors tidiga död. O jag är sjukt nyfiken på allt.

  • turkos77

    Med din vägledning kunde jag hitta familjen i. Västernorrland, grundsunda, församlingsbok 1930 sid 37. Helt plötsligt är där flerbarn? Har inte kommit in i skrivstilen ännu. Står även något på knut arvid eugene som jag inte kan läsa.

  • turkos77
    Bolaget skrev 2015-06-25 21:12:51 följande:
    Om det är det som står i kolumnen efter hans namn så står det sinneslö. Sedan har det inte tillkommit så många barn det är väl om jag nu läser namnen rätt bara Knut Arvid Eugen som är oäkta son till Sara Matilda Holm som är hennes barn. Din framor om det är Ingegärd född 28 är dotter till Erik Gustav som i sin tur är son till Sara Matildas man men i ett tidigare gifte.
    Det finns alltså inga släktband mellan Knur Arvid Eugen och din farmor så det är kanske inte så konstigt att hon inte vet något om honom.
    Tack! Sinneslö. Intressant. Kanske inte så konstigt att det aldrig har pratats om honom. Gammelfarmor verkar ha varit lite lätt på foten. Erik Gustav har jag ingen aning om vem det är.
    Min farmor var Bernice. Och enligt födelseboken var även  Ingegärd dotter till Sara Matilda och Jonas Gottfrid..Står något konstigt i födelseboken som är överstruket. Men Ingegärd och min farmor Bernice och sen även en annan dotter Irma var barn till Sara Matilda. Hon dog tidigt och barnen adopterades bort tror jag. Men något konstigt där med för när jag träffade Irma som ung så presenterades hon för mig som farmors adoptivsyster. Att farmor vuxit upp hos Irmas familj eller tvärtom. Jättemärkligt nu när jag börjat luska i allt. Tror inte farmor visste att hon och Irma var systrar på riktigt. Allt har verkligen varit locket på när man har frågat något om den familjen.

    Tacksam för all hjälp jag har fått.
Svar på tråden någon som kan tyda?