Inlägg från: modsey |Visa alla inlägg
  • modsey

    såååå rädd för planerad kejsarsnitt

    jag har gjort tre snitt varav två vakna och jobbar dessutom som narkossjuksköterska och är ofta med på snitt.
    Många säger verkligen efteråt att det var inte alls så jobbigt som de var rädda för innan och eftersom jag gjort två vakensnitt själv så jag kan bara hålla med.
    OM du får ett blodtrycksfall så finns det en radda med läkemedel att häva det med och de hjälper fort!
    En del kan känna att det precis i början när spinalen är lagd är lite jobbigt med andningen, men långt i från alla gör det. Det kan man också parera med att ändra på operationsbordets läge-
    Det kommer gå bra, jag lovar :) Du är så uppassad och övervakad av både narkosläkare och narkossjuksköterska hela tiden, plus den övriga personalen som finns på rummet men mer gör annat.
    Lycka till!

  • modsey
    FrunIHuset skrev 2015-06-18 20:30:34 följande:

    Är det skillnad på EDA och spinalbedövning?


    ja vid en EDA har man kvar en liten slang som man kan fylla på mer läkemedel i , det har man inte vid en spinal då man bara sprutar in medlet en gång med en nål.
    Man går också olika djupt in i ryggkanalen vid dessa två bedövningar.
  • modsey
    FrunIHuset skrev 2015-06-18 20:37:52 följande:
    Hur länge sitter spinalbedövning? Kan den liksom släppa vid ett KS om det tar tid?
    Den sitter i minst 4 timmar så det räcker gott för ett snitt!
  • modsey
    lisse6 skrev 2015-06-18 21:38:04 följande:

    måste man vänta att spinalen släpper helt innan man får nån smärtstillande eller,hur funkar den biten?????



    man brukar möta upp med vanlig smärtstillande i takt med att spinalen släpper, den släpper liksom inte på en gång utan successivt 
  • modsey
    FrunIHuset skrev 2015-06-19 10:12:50 följande:
    Va bra! Vore en skräck om den släpper under operation.... Jag är mer och mer inne på KS eftersom jag inte vågar riskera att ha samma smärta igen efter förlossningen. Kunde inte stå och byta blöja på sonen på 3 månader.

    Frågade faktiskt mannen om han tyckte det var okej om jag gjorde ks och han sa att det var helt OK! :)
    den släpper som sagt var inte från en sekund till en annan och om den tar dåligt och du börjar känna ( otroligt ovanligt, har aldrig varit med om) så söver man mamman direkt.
    Man kolla också genom att nypa ordentligt med en tång på magen innan de börjar skära för att se att den tagit.
    Beröring känner man dock en då, men smärta och kyla ska inte kännas (därav att man kollar med en sprittuss som är riktigt kall när man lagt den). Beröringen upplevs som ett slags puffande på magen men gör inte ont.
  • modsey
    lisse6 skrev 2015-06-19 11:52:44 följande:

    det här med stygn då....läkaren sa att om det blir hon som opererar så brukar hon använda nåt som häftstift, usch, det lät inte bra. är det nåt någon har erfarenhet av?????? känns som om det är bättre med vanligt tråd typ...kan man be om att bli sydd med tråd i så fal eller????? eller är det lika typ


    Blir finare ärr med agraffer som hon pratar om :)
    Lita på att läkaren syr med den metod den själv är bäst på!
  • modsey
    Hilda07 skrev 2015-06-22 14:55:57 följande:
    Gjorde mitt planerade snitt i torsdags och är hemma nu. Det var mitt andra snitt. Allt gick bra men jag var väldigt nervös och stressad så narkospersonalen gav mig lite lugnande av något slag i slutet av operationen (eller när vi var färdiga? minns inte riktigt) så jag lättare kunde slappna av efteråt iaf. Narkospersonal är vid din sida hela tiden och stöttar och det hjälpte massor för mig den här gången :) De är vana vid nervösa mammor! Du har en fin upplevelse framför dig och alla är ju självklart oroliga inför en sådan här händelse. 

    Båda mina snitt har gått väldigt bra. Har haft lite mer ont denna andra gång än vad jag minns att jag hade vid första snittet men det finns bra smärtlindring att få. 

    Lycka till och fråga om det är något du undrar!
    När barnet är ute kan man om man behöver få lugnande, men det brukar sällan behövas :)
    lisse6 skrev 2015-06-22 19:10:31 följande:
    oj så bra, för jag vet att jag har läst att mammor kan få lite lugnande, du gjorde mig lugnare nu :) Är glad att du fick en så underbar snitt, är verkligen glad för alla tjejer som sliper gå igenom helvete. Hoppas jag får det också.
    Min man verkar också lite nervös men kirurgen har skrivit att dem måste ta hand om han också, just för att han trodde att vi förra gången dog, både jag och bebisen. Så han fick efter den förlossningen nån sorts trauma :(

    HAr man ont efter spinalen. jag hade ont i ca 1, 5 till 2 månader efter min förlossning i ryggen. Min man fick bära mig, jag vet inte varför , vet inte om det var epiduralen eller att jag hade sån stor infektion i mig. 
    Gör det ont när dem sätter i spinalen eller får man en bedövning innan
    Jag har varit med att mamman fått lugnande innan, men det var en ganska ovanlig situation och egentligen inte så bra för barnet då det går över till ditt barn som då kan vara andningspåverkad då hen föds. Att mamman blir andningspåverkad är ju dels inte så vanligt och heller inte ett så stort problem om det skulle hända.
    Men, det är för ditt barns skull man undviker det!
Svar på tråden såååå rädd för planerad kejsarsnitt