Inlägg från: Birgitta02 |Visa alla inlägg
  • Birgitta02

    Kan inte teckna abonnemang. Hjälp!

    På din kreditupplysning står att du har många förfrågninga hos många mobiloperatörer. Därmed antas att du också har en hel massa abonnemang. De vet inte om du fått ok från de andra eller. Men eftersom du fortsatt att söka andra abonnemang kan jag kanske tänka mig att de nu drar öronen åt sig. Det står t ex att du gjort förfrågningar hos 4 olika operatörer. Men de kan inte se att du ångrat dig. Därför får du inte ta fler abonnemang.

    Man ska vara försiktig med sånt här. Din kreditvärdighet är numera mycket dålig. Du kan ringa till en operatör och förklara ditt ärende. Men söker du på nätet och försöker boka ett abonnemang så kommer du stöta på patrull.

  • Birgitta02
    Anonym (förvirrad) skrev 2015-06-22 19:10:54 följande:

    Jag har ringt och ångrat hos alla. Lämnat tillbaka mobilen och ringt efter några dagar igen, då sa alla företagen att ångerrätten är godkänd.

    Hur menar du stöta på patrull? Jag kan även tillägga att jag har tvångssyndrom som har gjort att jag har betett mig så här..

    Nu ringde telenors chef mig som sa att jag måste skicka en bild på mitt pass till hans mail för dem misstänker bedrägeri. Vad har jag gjort???


    Anonym (???) skrev 2015-06-22 19:04:15 följande:

    Vadå ångrat? Om du brutit förpackningen på mobilen får du inte lämna tillbaka den. Menar du att du har en massa abonnemang du inte betalar för? Isåfall skulle inte jag heller ha dog som kund om jag jobbade för tex Telia.


    Jo det har faktiskt funkat. Det var inga problem med att förpackningen var bruten eller att jag tex hade startat telefonen..

    När de gör en kreditupplysning på dig hos Upplysningscentralen, så får de besked att du gjort förfrågningar hos Tele2, Tre, Telenor och Telia etc. Enbart detta gör att de kan säga nej till dig. Ingen av dessa är intresserade av att ringa runt för att höra om du ha, eller inte har, mobilabonnemang hos de andra aktörerna.Sen kanske du har andra förfrågningar det senaste året, och de lägger på det negativa i din upplysningsstatus. Ditt tvångssyndrom spelar ingen roll för näringslivet. De vill bara ha en kund som betalar för sig. Din inkomst kanske också gör att de drar öronen åt sig när de ser alla förfrågningar.
  • Birgitta02
    Anonym (förvirrad) skrev 2015-06-22 19:27:45 följande:
    Nu har jag pratat med telenors chef som sa att jag har ångrat mig 7 gånger innan, och att denna gången får vara den sista. Så vi gjorde en beställning och om jag avbeställer denna gången så är det kört.

    Jag hoppas bara att tvångstankarna inte börjar spöka nu.
    Vad bra. Stå nu ut med abonnemang och telefon. Det tar tid att vänja sig vid nya mobiler och de kan kännas obekväma. Så håll dig till denna nu ett par år! Försök att absolut inte ångra dig. Då har du inte en chans att få ett abonnemang sen. Då får du köpa mobil kontant samt kontantkort.
  • Birgitta02
    Anonym (förvirrad) skrev 2015-06-22 21:18:26 följande:
    Åh nej !!!

    Tvångstankarna börjar spöka nu när jag spanat in en ny mobiltelefon.

    Jag orkar inte med detta längre. Jag får ju inte ångra mig, för då är det kört.

    Men varför har dem blivit så stränga? Jag förstår att det är lurt att man ångrar sig hela tiden, men samtidigt tänker jag att det är viktigt för mig att välja rätt då det är 24 månaders bindningstid... 
    De bedriver ett vinstgivande företag. Du kostar massor av pengar för företaget. Självklart kommer de inte vilja ha med dig att göra.
    Ta hjälp av dina föräldrar, syskon, terapeuter. Men vi kan inte hjälpa dig.
  • Birgitta02
    Mr Obvious skrev 2015-06-22 21:38:56 följande:
     Skärp dig!
    Lite onödigt att säga till en människa med OCD att skärpa sig. Hon har sjukdomsinsikt - men det är ofta nästan omöjligt att hjälpa sig själv när tvånget triggar.
  • Birgitta02

    Förfrågningar etc, ligger kvar synligt i ett eller två år (du får läsa lite på UC:s hemsida. Så när du gör saker som tvingar en butik att göra en kreditupplysning så syns det direkt. Ex.vis kan 20 förfrågningar, trots bra ekonomi, göra att du blir stoppad för en avbetalning på ex.vis tv-köp, eller ett mobilabonnemang. De litar helt enkelt inte på dig.

  • Birgitta02
    Anonym (förvirrad) skrev 2015-06-24 00:25:35 följande:
    Bra fråga. Eftersom jag betalar så mycket så antar jag att jag vill ha den nyaste. Har jag inte den nyaste och ser någon annan med den nyaste så blir jag svartsjuk
    Märkligt. Jag begriper inte varför du ska ha den senaste mobilen. Jag har en Samsung, och har alla funktioner jag behöver och fler därtill. Jag har haft min i två år, och därmed har jag nu sänkt min månadskostnad eftersom mobilen nu är betald. Då är det bara abonnemanget som kostar. Därmed är jag också helt fri att skaffa ny mobil. Om jag vill. Men varför skulle jag göra det? Den här fungerar utmärkt. Att alltid snegla på vad andra har gör en bara olycklig. Var nöjd och glad med vad du har istället! Sen tycker jag du ska skaffa hjälp med dina tvångstankar och leva i nuet.
  • Birgitta02

    OM du nu måste ha ständigt ny mobil, så tror jag att telenor erbjuder byte under abonnemangstiden. Då kan du alltid byta till den nyaste mobilen. Men tänk på att det kostar ganska många hundralappar i månaden. Samt totalbunden till Telenor.

  • Birgitta02
    Anonym (förvirrad) skrev 2015-06-24 14:05:40 följande:
    Så här står det på min UC sida 

    "  Glöm inte att ta bort outnyttjade krediter.
    Kreditlöften som inte används kan sänka din kreditvärdighet. Om du inte behöver krediten, eller om du betalat ner den till noll, så ta bort den genom att kontakta kreditgivaren.  "

    Vem är kreditgivaren? Hur kontaktar jag han/hon?
    Du kontaktar den som gett krediten och ber dem avsluta krediten. Då står det på UC att krediten är avslutad. Om du har tio outnyttjade krediter så finns ju möjlighet för dig att handla på dom. Och det sänker kreditvärdigheten.
  • Birgitta02
    Anonym (förvirrad) skrev 2015-06-26 04:19:52 följande:

    Jag fick hem ett UC papper idag på alla krediter jag gjort. Och på pappret står det att jag har gjort 14 krediter.

    Inga av dessa är dock varken telenor, telia, tre, tele2.

    På pappret står det så här: Under de senaste 12 månaderna har 14 frågor registrerats hos UC.

    Nordea mars 2015
    Nordea mars 2015
    Nordea april 2015
    Nordea april 2015
    Money go belopp på 6 tusen maj 2015
    Nordea april 2015
    Collector belopp på 20 tusen april 2015
    Ica banken ab mars 2015
    Consector belopp på 10 tusen mars 2015
    SEB belopp på 20 tusen mars 2015
    Nordea mars 2015
    Compricer mars 2015
    Bank Norwegian mars 2015
    Lendo AB mars 2015

    Jag minns klart & tydligt att jag försökt ta lån på dessa banker, men fått avslag eftersom jag inte har någon fast inkomst.

    Så är det det som ligger och står i vägen? med tanke på att jag inte kan teckna abonnemang?

    Allt detta som står på pappret, kan det försvinna? Jag har ju inte ens det, jag har ansökt om det med fått avslag, ändå är det kvar?

    Ska jag ringa till alla dessa som står på pappret? I fall ja, vad är det jag ska säga??

    Tack för all hjälp


    Det där försvinner inte för att du ringer. De är noteringar om att du sökt lån och detta är förfrågningar som Nordea, Collector, SEB, Compricer, Bank Norwegian, Lendo etc gjort på dig. Det är 14 förfrågningar under två månader!?? Helt otroligt. Jag har sällan sett en sån förfrågningslista under så kort tid. Din kreditvärdighet är otroligt låg  och du bör se till att inte få in en enda förfrågan på två år. För det tar två år för såna här förfrågningar att försvinna.
Svar på tråden Kan inte teckna abonnemang. Hjälp!