• Anonym (?)

    Har man rätt att klaga på låg lön när man själv valt sitt jobb?

    Anonym (anonym) skrev 2015-06-23 19:08:41 följande:
    Att inte utbilda dig ytterligare eller att du(kanske, beroende på ditt yrke) valt att utbilda dig i ett yrke där det inte är så lätt att få jobb.

    Så bara för att man inte utbildat sig, så ska man inte få klaga på och vilja ha bättre arbetsvillkor?

    Är det bara människor med utbildning som ska ha det bra på jobbet, kunna leva på sin lön osv?

    Jag tror att de som har låga löner fattar att det beror på att de inte har utbildning och att deras jobb inte är högkvalificerat. Men någon måste göra dessa jobb också. Men det är ingen anledning till att man ska få utnyttja folk.


  • Anonym (?)
    Anonym (anonym) skrev 2015-06-23 19:31:44 följande:
    Men suck... läs igen vad jag skrivit. Det handlar inte om att vilja ha bättre villkor utan om att medvetet välja ett låglöneyrke där man även vid bäst möjliga förhållanden inte tjänar mycket.
    I  vissa yrken är de bästa möjliga förhållandena ändå dåliga.
  • Anonym (?)
    Anonym (anonym) skrev 2015-06-23 19:31:44 följande:
    Men suck... läs igen vad jag skrivit. Det handlar inte om att vilja ha bättre villkor utan om att medvetet välja ett låglöneyrke där man även vid bäst möjliga förhållanden inte tjänar mycket.
    Så om man väljer att bli undersköterska, som är ett låglöneyrke, så får man inte tycka att undersköterskor borde vara ett bättre betalt jobb? Fast man kanske har lite mer i lön än de flesta andra undersköterskor?

    vem får egentligen gnälla om sin lön, tycker du?

  • Anonym (?)
    Anonym (anonym) skrev 2015-06-23 19:48:37 följande:
    Som jag sagt flera gånger innan så handlar det inte om att förbättra sina villkor utan om att man valt ett yrke som man vet betalar dåligt.
    Och? Måste det förbli så i all framtid då?

    Varför skulle inte folk få gnälla över att t ex städare tjänar dåligt, bara för att man själv valt jobbet? Man väljer väl jobb efter vad man vill göra, inte för att man vill ha en dålig lön. Den får man på köpet, men naturligtvis så ska man få tycka vad man vill om den. Och även gnälla över den.
  • Anonym (?)
    Anonym (anonym) skrev 2015-06-23 19:56:38 följande:
    För att vi talar om yrket undersköterska. Det är inte högavlönat punkt. Man kan jobba för att villkoren ska bli bättre än vad de är, men man kan inte klaga över att inte vara högavlönad.
    Nej, naturligtvis ska inte en undersköterska vara högavlönad. Men det betyder ju inte att man ska nöja sig med att vara lågavlönad.
  • Anonym (?)
    elmadumle skrev 2015-06-23 20:27:28 följande:
    Vi om jobbar som uskor är värda betydligt mer i lön än vad vi har idag. Det är bedrövligt att det fortfarande är mer värt att jobba med döda ting än med människor. Vi städar, byter kiss och  bajsblöjor, ger medicin, insulin, matar, vi tröstar, vi sitter bredvid döende, vi vårdar in i det sista, vi har kontakt med anhöriga, tar mot skäll och mycket mer. Självklart är vi värda mer betalt.
  • Anonym (?)
    Anonym (A) skrev 2015-06-23 20:58:58 följande:

    Man har ju ett eget val vad man gör med sitt liv. Sverige är ju ett land där alla har möjlighet att ta studielån så studier är inte bara för personer med rika föräldrar från början. Sedan är det klart att det sociala arvet och annat kan påverka. Men det är tveksamt om man kan klaga på dålig lön om man själv valt ett låglöneyrke, ja. Jag har själv läst på högskola 4,5 år och det har varken varit gratis eller enkelt. Jag har slitit hårt och levt väldigt snålt under den tiden men får tillbaka det nu genom ett mer glassigt jobb med bättre betalt. Är det orättvist? Nej det tycker jag inte.


    Så låglöneyrke ska alltid vara låglöneyrke? Vem säger det?

    Känns som att folk är rädda att de med lägst löner ska få det bättre...
Svar på tråden Har man rätt att klaga på låg lön när man själv valt sitt jobb?