Inlägg från: Modesty |Visa alla inlägg
  • Modesty

    träffa överläkare om snitt

    Jag sitter i samma sits, är i v 28 och har tid hos aurora först den 11aug, bara ca en månad innan snittet kommer behöva göras. Har panik! Har vart på min bm sen i februari om detta, men "hon kan inte hjälpa att det är semestertider" idiot! Mår också jättedåligt över att få gå och oroa mig hela sommaren. Ifall de säger nej har jag ju ingen tid att överklaga. :(

    Stötta varann?

  • Modesty
    Jossan21 skrev 2015-06-26 11:24:27 följande:

    hej! du har alltså inte ens fått träffa någon på specialist mödravården än?! det låter väldigt dåligt och som du säger har man ju inte mycket tid.. undrar om dom kan neka? då måste jag söka  mig någonannanstans? :( för jag vägrar vaginal förlossning alltså..vi måste stötta varandra genom detta och hoppas på att det blir som vi vill!! vilket datum har du BF förresten? :)


    Nej det har jag inte, visste inte än att man skulle det :( Nu har jag verkligen panik, blir bar argare och argare på min bm, snart går hon på semester och tycker att jag ska byta Mvc till en närmare dit vi har flyttat så hon kommer slippa konsekvenserna.

    23 september är han planerad till. Du då?
  • Modesty
    Jossan21 skrev 2015-06-27 22:30:18 följande:

    Modest­y: vad lustigt!! min pojke är också beräknad till 23/9 :D hihi! så samma dag alltså ;)

    jag tror man måste tjata massa, tyvärr... borde inte vara så men. Jag är ju rädd att förlossningen ska sätta igång snart och då blir det ju vaginal förlossning? så tidigt är det ju inte vanligt men man vet ju aldrig.. usch jobbigt att man ska behöva oroa sig :(:( hoppas att det löser sig för oss!!


    Haha vad roligt! :) Men förhoppningsvis kommer dom en vecka innan dess med ks :)

    Jag har inte fått läsa denna tråden under resten av helgen för min sambo efter att jag fick panik i lördags och grät i två timmar. Han har ringt bm idag då hon bara har viftat bort min oro, honom lyssnar hon på. Ska snart ringa honom och se vad hon sa.

    Ja jag är också rädd att han ska komma för tidigt, innan något är bestämt och att jag då under panikångest måste föda vaginalt. Tror det skulle traumatisera mig för resten av livet. Har GAD, (generaliserat ångestsyndrom) och har varit med om en del övergrepp och får lätt panik när jag inte har kontroll och sånna tillfällen har jag svårt att komma över sen.

    Vill inte att min sons födelse skall kännas som ett traumatiskt övergrepp, hans födelsedag skall ju vara något man ser tillbaka på med glädje.

    Det verkar vara olika svårt i olika delar av landet, vart bor du?
  • Modesty
    Babymama skrev 2015-06-30 11:38:27 följande:

    Hej! Har läst lite i tråden och har inget att tipsa om när det gäller att bli beviljad kejsarsnitt, men tänkte bara säga att jag har/har haft panikångest och generaliserad ångest i många år, och för mig blev min första förlossning (av två vaginala) verkligen en vändpunkt. Det gick hur bra som helst och jag upplevde att det jag har gått igenom med min ångest tidigare var så mycket värre än att föda barn. Det var inte alls nånting i jämförelse. Efter första förlossningen kände jag bara stolthet, att det gick så himla bra och att jag klarade det. Så skulle det bli så att era förlossningar kommer igång av sig självt innan snitt eller liknande så behöver det verkligen inte bli katastrof. Jag har också upplevt det som väldigt lugnt under förlossningarna, inte alls nån paniksituation, trots att första barnets hjärtljud gick ner och det nästan blev sugklocka. Det var lugnt och sansat, stillsamt och fokuserat. Inte alls skrik och spring. Ont, javisst, men inte alls någon upplevelse av att vara på väg att dö som många gärna berättar för att skrämma en. Tyckte det kändes mer som ett riktigt tufft maratonlopp, med mjölksyra som fasen men där man ser mållinjen närma sig. Förstår såklart att ni vill få välja er situation, hoppas ni får bra svar snart!


    Tack för dina ord! :)
  • Modesty

    Jag bor i Gbg :/

    Ja det är surt att han ska behöva ringa för att hon har respekt för honom men inte för mig. så har det vart med andra saker också. Han är chef och har pondus och är bra på att prata och jag har ångest och dålig självkänsla, alltså lätt att köra över. Jag tog upp detta med tiden redan för en månad sen, då kunde hon inte göra något sa hon, efter att han ringde henne så fixade hon en ny tid redan nästa dag, så nu ska vi till aurora 23/7 istället.

    Håller tummarna för dig! Ta inte ett nej! Låt dem inte övertala dig, visa att du vet riskerna med både ks och vaginalt och är påläst, lyssna på dem och deras övertalningsförsök (dom måste försöka) och säg att du förstår vad de menar men att du har bestämt dig och isär säker på din sak.

    Man kanske ska skriva ner anledningarna och öva på någon först? Så att man minns vad man ska säga och hur man ska lägga upp det när man väl sitter där. Jag iaf får lätt hjärnsläpp när det väl gäller.

  • Modesty

    Jag tror att det är en bm jag ska träffa på Aurora, sen skickar de en remiss till en läkarna som bestämmer. Jag gissar att de läser lite i journalen men du får nog tyvärr dra det för honom också, att dra allt för så många gör att jag är rädd att jag missar att säga saker för det känns som att jag redan har sagt det, blir rörigt att dra det nu en tredje gång. (För bm, för läkaren på Mvc och nu för aurora).

    Klart att du ska stå på dig! Ge dig inte! Dom nekar dig nog inte men ifall dom gör det så får man nog överklaga massor och vara jobbig tills de ger sig.

    Vad är dina skäl till att du vill ha ks? Förälder barnets pappa med till läkaren?

    Hur gammal är du? Jag är 28.

  • Modesty

    Samma här, och jag litar inte på läkare över huvud taget! Att de inte ska lyssna på mig för att jag är förstföderska. Har vart riktigt sjuk förr och hållt på dö utan att få hjälp.

    Är rädd att han ska fastna och vi båda håller på dö och de får göra akutsnitt under panikartade förhållanden och det ska ge komplikationer i framtiden, både fysiskt och psykiskt. Brrrr.

    Förstår inte hur en bebis ska få plats att komma ut den vägen, tycker att jag har jättelitet bäcken. Är 156cm och har vägt 40-42kg hela mitt liv och alltid tänkt att aldrig en chans i helvete att jag kommer kunna föda barn, det får bli adoption!

    Sitter och läser om roliga förlossningshändelser och blir bara mer och mer förfärad över att i de flesta historier så besannas mina fasor, när de ringer in blir ingen tagen på allvar och barnmorskorna försöker få dem att stanna hemma för att "det är inte dags än, det är bara förvärvar", de får ringa och tjata fler gånger om att få kommer och sen kommer de in i sista sekund och hinner inte få smärtlindring och föder fem minuter senare under kaos. Precis vad jag trodde! Även om de är inne så försöker läkarna och bm säga hela tiden med en klapp på huvudet att "det är inte dags än" och plötsligt får de panik för att huvudet kommer ut.

  • Modesty
    Jossan21 skrev 2015-07-06 13:58:52 följande:

    Modest­y:

    Hej!

    jag sitter typ och räknar ner dagarna haha..vill bara ha ett datum känner jag och ha mötet med läkaren gjort! hur går det för dig? kan du koppla av något? hoppas att det går bra för oss båda men det tror jag nog!! :)


    Räknar också dagar, det är 78 dagar till bf, 2mån, 2v och 3dagar, så jag hoppas att han kommer om ca 2mån :) Kan inte slappna av än, är stressad över att det bara är en tid till aurora jag har, en bm, hade känts bättre om det var till en läkare som kunde ta ett beslut.

    Min bm sa "jag är inte orolig", klart inte, vad har HON att vara orolig för, det är ju MIN kropp, dessutom är hon på semester då och jag byter Mvc nästa vecka så hon slipper eventuella bråk.
  • Modesty
    Jossan21 skrev 2015-07-27 13:57:59 följande:

    NU har jag fått ett kejsarsnitt beviljat! känns så skönt! kanske äntligen kan slappna av lite!! hur går det för dig Modesty?! :)


    Hej! Gött!! Vilket datum?

    Jag var på aurora och pratade med en barnmorska förra veckan och jag behöver inte träffa någon läkare där. Hon skulle prata med dem åt mig och nästintill lovade att det skulle beviljas runt 16sep så jag väntar ett samtal från henne i veckan. Hoppas hon har rätt, hon lät väldigt säker på sin sak iaf.
  • Modesty
    Jossan21 skrev 2015-07-27 14:53:12 följande:

    ååh då håller jag tummarna för dig!! 16 september blir det för mig :D så kanske samma dag då? hihi..

    jag var så nervös innan jag pratade med överläkaren men jag stod på mig och det gick ju bra men det var inte jättejätte lätt ska jag säga.. hoppas du slipper träffa någon läkare, att barnmorskan beviljar/ berättar vidare för läkaren! jag håller tummarna! :) :) :)


    Haha ja det kanske blir samma dag, ska vi fortsätta hålla kontakten? Skulle vara kul.

    Hon sa att jag inte behöver det eftersom jag redan hade pratat med läkaren på Mvc. Läkaren på Mvc skickade mig tydligen till aurora så att en bm kunde visa mig operationssalen och de ställena och berätta mer ingående om hur allt kommer att gå till.

    Är det 51 dagar kvar nu? (Till 16sep) Är du nervös?
  • Modesty

    Nu har jag också fått det beviljat! :D 17sep.

    Varför är inskrivningen den 14onde? CSK?

  • Modesty
    Knäck skrev 2015-07-31 15:34:51 följande:

    Man träffar narkosläkaren och lämnar blodprover några dagar innan

    CSK är sjukhuset i Karlstad


    Ja tack, jag förstod det sen :)

    Gissade på det när det var det enda som kom upp på Google ;)
  • Modesty
    Jossan21 skrev 2015-08-04 19:38:00 följande:

    Modest­y

     Hej! jag har inte varit aktiv här på familjeliv på några dagar! vad härligt att du fick snittet beviljat!!! :) 17 alltså?! gud vad skönt det måste kännas!!

    Jag är faktiskt inte ett dugg nervös än iaf! ;) känns jättebra och tryggt med snitt :) hur känner du? jag tycker att man äntligen kan slappna av någorlunda :) dagen innan, alltså 15/9 ska jag träffa narkosläkaren osv! klart vi MÅSTE hålla kontakten nu!! :) :) :)


    Jag är inte speciellt nervös, det kommer nog gå bra :) Nu ska jag slappna av och fokusera på flytt om en vecka och äntligen kunna få iordning bebisrummet :)
  • Modesty
    Jossan21 skrev 2015-09-02 14:21:41 följande:

    hur går det för er?! :) har bebisen kommit Knäck? har allt gått bra isåfall? :)

    Modest­y hur känner du inför snittet? är du nervös eller känner du dig lugn? när ska du på inskrivningen? :) tänk att det BARA är två veckor kvar... otroligt!


    Ja bara 14dagar!! Wiiie, börjar bli rätt nervös! Är nog mer nervös över anknytningen och amningen och att bli mamma än själva operationen även om det också känns läskigt, sambon har fått börja tänka ut grejer att prata med mig om och distrahera mig med när jag ligger där ifall jag får panik eller klaitrofobi.

    Nu börjar det kännas verkligt. Vi ska titta på operationssalen och det i morgon och sen har vi inskrivning den fjortonde.
  • Modesty
    Jossan21 skrev 2015-09-03 15:30:23 följande:

    Nu har jag fått havandeskapsförgiftning! så kanske blir snitt ännu tidigare! :O vi får se.. men det här känns inte så kul! (tur BB väskorna är packade!!)

    upptäcktes på kontroll hos min barnmorska idag, förhöjt blodtryck samt protein i urinen.. :(


    Ojdå :( Vad har de sagt om vad de kommer att göra? Lycka till!
  • Modesty
    Jossan21 skrev 2015-09-08 16:50:16 följande:

    Varit inne på förlossningen under helgen då jag fick världens huvudvärk (min barnmorska sa att jag direkt skulle ringa dom om jag skulle få huvudvärk)

     där togs blodprover, urinprov samt blodtryck! mitt blodtryck hade stigit ytterligare så nu har jag fått medicin som ska sänka blodtrycket, det verkar redan ha hjälpt vilket är väldigt bra!  (varit på kontroll igen)

    sömn och vila är det som gäller nu fram till snittet!

    ultraljud gjordes även, tydligen väntar jag en liten liten bebis som ligger under medel.. så dom vill såklart att han är inne i magen så länge som möjligt, så datumet för snittet blev inte ändrat ändå! :) annars såg det bra ut på ultraljudet, tur!! men jag kan inte förstå att det är dags nästa vecka.. herregud! blandade känslor, på ett sätt känns en HEL vecka som en evighet men det vet man ju att det inte är :) haha.. Hur går det med dig Modesty? är du förväntansfull? mår du bra osv? :)


    Bra att han stannar där lite till :) Hur mkt tror de att han väger?

    Jag har mycket onda sammandragningar och börjar bli sjukt nervös!! Var och tittade på operationssalen och är rädd för att få klaustrofobi när jag ligger fast där. Allt börjar kännas så jävla verkligt! Har inte vågat ta in det innan men nu, shit, bara lite mer än en vecka kvar! Har börjat tvätta bebiskläderna och packa väskan. Har så svårt att se mig som mamma, det känns helt overkligt.

    Vila ordentligt sista veckan nu! :)
  • Modesty

    Hej! Det har gått jättebra! Har rätt ont i en punkt i sidan av snittet, hugger ofta till, men har jag tagit albedon går det ok att röra mig. Hur mår du???

Svar på tråden träffa överläkare om snitt