Inlägg från: Anonym (Vera) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Vera)

    Varför ser personer med samma vikt och längd så olika ut?

    En sak jag funderat på ett tag nu är hur det kommer sig att personer med samma vikt och längd kan se så olika ut kroppsmässigt. Beror det på sammansättning av muskler/fett, benstruktur och annat? Vad väger egentligen mest? Att muskler väger mer än fett vet jag ju, men annat?

    Jag kan ta mig själv som ett exempel. Jag väger ynka 50 kg till mina 174 cm och verkligen INGEN gissar rätt på vikten (eller jo, min mamma, men vi har likadan kroppsbyggnad). Alla andra tror att jag väger ca 58-61 kg, aldrig under. Jag har breda höftben i förhållande till min midja, stor byst, lång rygg samt kort underkropp med smala ben. Litet huvud. Jag ser absolut inte undernärd ut, snarare "smal fast inom det normala" och med kurvig figur eftersom midjan är väldigt tunn, vilket skapar kontrast till bysten och höfterna. Enligt andra borde jag se anorektisk ut med denna vikt.

    Jag är aktiv i vardagen och går mycket (lååååånga promenader), men tränar inget i övrigt. Alltså ingen styrketräning eller muskelbyggande eller så. Har inga synliga musker på ben eller armar, men däremot ser magen ganska tränad ut trots att jag inte tränar den (förmodligen pga lågt fett). Jag får även höra att jag ser vältränad ut trots att jag inte är det.

    Så jämför jag med en tjejkompis då, hon är 167 cm och väger 63 kg. Hon har medelstor byst, har en rakare kroppsbyggnad än jag och mer muskler. Även hon ser smal ut men inom det normala spannet, trots att vi har så olika kroppsbyggnad. Ändå väger hon så mycket mer, och det fattar inte jag.

    Jag blir ständigt ifrågasatt när jag säger vad jag väger (om nån frågar alltså), ingen tror mig som sagt. Jag antar att de jämför mig med modeller med liknande vikt och längd (jaja, de är väl kanske några cm längre), fast de har alltid en väldigt rak kroppsbyggnad jämfört med min, mindre byst, smalt höftparti, lite bredare midja, bredare bröstkorg samt väldigt mycket längre ben. Helt olika benstruktur med andra ord.

    Efter mycket bryderier undrar jag vad det är som gör att vissa helt enkelt väger så mycket mer än andra utan att det syns på dem, alltmedan andra - som jag - uppfattas som större. Och vad väger egentligen mest av lång rygg respektive långa ben?

    (Det är inga ätstörningar involverade i mitt fall, så ni slipper spekulera kring det. Jag hade bara lite långtråkigt och tänkte skapa en tråd om detta eftersom jag blev påmind om det nyss.)

    Jag skulle uppskatta om ni håller svaren på ett ganska allmänt plan eftersom jag bara tog mig själv som ett exempel härpå, liksom min väninna. Go ahead!

  • Svar på tråden Varför ser personer med samma vikt och längd så olika ut?
  • Anonym (Vera)
    Anonym (Tips 1) skrev 2015-06-27 15:54:26 följande:

    Tycker att ts ska väga sig på en annan våg än den som visar 50 kg...


    Uh? Jag har vägt mig både hemma, på gymmet, hos pojkvännen och läkaren. Ingen skillnad.
  • Anonym (Vera)
    Anonym (Tips 1) skrev 2015-06-28 00:22:52 följande:
    Har du inte alls det.
    Äh, skitsnack.
Svar på tråden Varför ser personer med samma vikt och längd så olika ut?