Inlägg från: Anonym (puffelipuffpuff) |Visa alla inlägg
  • Anonym (puffelipuffpuff)

    Sjukskriven för energibrist och stressreaktion. Vill inte tillbaka till min gamla arbetsplats...

    Puffar tråden för är i samma sits själv och undrar också vad jag har att vänta mig. Har också sagt att jag vill bli omplacerad men vet inte hur hösten kommer se ut. Är sjukskriven ett tag till så jag kan andas ut ett tag men sen då?

  • Anonym (puffelipuffpuff)
    Anonym (anonym) skrev 2015-06-29 11:11:19 följande:

    Jag har också ångest pga av jobbet som jag är sjukskriven för. När jag tog kontakt med facket så tyckte dom inte jag skulle säga upp mej utan att arbetsgivaren skulle anpassa arbetet så jag klarar av det...

    #8 - har du tagit kontakt med facket i den situationen du är i?


    Jag törs inte röja mig eftersom jag vet att folk jag känner brukar va in här på familjeliv, men kan skriva här i tråden så fort jag vet något om jobbet. Har hjälp av mitt fackliga ombud på jobbet som varit i kontakt med min chef och då har dom pratat om att jag vill bli omplacerad, mitt mående m.m men det enda hon sa var att det inte finns så mycket jobb just nu så det känns inte så kul att höra :( Tänker absolut inte säga upp mig i alla fall, det är ju inte så lätt att få jobb idag och jag har fast i kommun så något borde dom ju kunna göra tycker man :/
  • Anonym (puffelipuffpuff)
    Anonym (anonym) skrev 2015-06-29 16:14:04 följande:

    Min arbetsgivare har redan haft en diskussion med facket hur han ska göra för ett tag sedan. Facket sa till arbetsgivaren att vänta på att jag ska återhämta mej. Facket väntar in rehabmötet och att jag ska återhämta mej. Jag har varit klar och tydlig med att jag inte kan vara kvar på en arbetsplats som jag blir sjuk av. Nu inväntar vi alla rehabmötet där jag och arbetsgivaren återigen får redogöra för situationen.

    Tack för ditt svar "Tidigare chef".. Intressant att läsa hur det går till...

    Anonym (puffe­lipuff­puff) - ja, jag är nyfiken på hur det går för dej. Vi är många som är i samma sits..


    Visst är det jobbigt och bara gå och vänta på att få veta hur det ska bli.. Hoppas du blir något klokare efter mötet i alla fall. Man tycker ju att chefen har något ansvar om man mår dåligt?
  • Anonym (puffelipuffpuff)
    Alexi skrev 2015-06-29 17:34:14 följande:

    Men varför inte bara söka helt annat jobb. Att sitta och vänta på att fk eller arbetsgivaren ska agera är ju inte så konstruktivt. Du vet att du inte vill tillbaka - sök nytt!


    Ja och det tror du inte att man gör då? Så lätt är det inte att få jobb idag.
  • Anonym (puffelipuffpuff)
    Anonym (Hgfhhg) skrev 2015-06-29 23:18:21 följande:

    Varför ska chefen "göra någonting" för att du mår dåligt? Hur klarar dina kollegor med liknande arbetsuppgifter sitt jobb? Mår de också dåligt? Kanske ska du istället studera eller byta yrke som passar dig bättre? Eller fortsätta vara sjukskriven tills du mår bättre? Arbetsträna någonstans?


    För att man som chef har ett rehab-ansvar att anställda mår bra? Det ingår liksom?
  • Anonym (puffelipuffpuff)
    Anonym (eget ansvar) skrev 2015-06-30 20:46:17 följande:
    Det är fördelen med att inte vara bunden av lån,avbetalningar och avtal med uppsägningstid, vi kan ställa om ekonomin från en dag till en annan. 
    Naturligtvis hade jag och min man en disskusion om detta innan jag tog beslutet eftersom den enda inkomsten vi hade var min sjukpeng.
    Vi sålde min motorcykel (var faktiskt lite för dålig för att gentligen våga köra den ändå) och min bil. Eftersom jag inte jobbade var det ju ingen mening att ha två bilar längre. Det gav 130.000 tillsammans och det klarar vi oss på utan problem ett år, 10.000 i månaden räcker gott till huset, de räkningar vi har och mat.
    Funkar ju om man är 2 personer men inte alla som är det.
  • Anonym (puffelipuffpuff)
    Anonym (anonym) skrev 2015-08-02 14:55:33 följande:


    När semestrarna är slut kommer Försäkringskassan kalla till Rehabmöte. Jag själv söker jobb och hoppas att jag får något annat så jag kommer därifrån. Hur går det själv?
    Hej igen. Nyfiken på hur det gick på mötet? Vad hände? Vad sa dom? Ska på möte nästa vecka med min chef och är jätte nervös. Fortfarande sjukskriven på heltid..
  • Anonym (puffelipuffpuff)
    Anonym (anonym) skrev 2015-11-07 19:32:58 följande:
    Hej! Ursäkta att jag inte svarat. Nu är jag uppsagd pga arbetsbrist. Jag hade facket till min hjälp vid uppsägningen och det är jag glad för. Försäkringskassan ville inte godkänna mer sjukskrivning för jag var för frisk. Läkaren ville inte sjukskriva mej mer för det fann inte tillräckligt medicinskt underlag för det. Samtidigt sa läkaren att går jag tillbaka till jobbet till samma situation så blir jag sjuk igen. Det blev moment 22 till slut.

    Jag har sökt många jobb sedan dess och förhoppningsvis så får jag snart ett annat.
    Har anställningsintervjuer som väntar denna veckan.

    Hur går det för dej? Hur gick det på ditt möte med din chef? Det var ett tag sedan som du skrev meddelandet till mej, men jag är ändå nyfiken på hur det går...
    Hej. Vad tråkigt att det krånglar med läkare och försäkringskassan. Håller tummarna att du får ett nytt arbete snart :) Då kan det bara bli bättre för dig nu i alla fall. Gick intervjuerna bra? :) För mig gick det bra. Det har blivit lite ändringar på jobbet, andra arbetsuppgifter och andra arbetstider bland annat så jag har börjat på 25 procent nu men är dödstrött och har huvudvärk varje dag, men hoppas det går över när man kommer in i det igen. Har haft tur med läkare och försäkringskassan än så länge men man har lika ångest varje gång det ska in nya sjukintyg..
Svar på tråden Sjukskriven för energibrist och stressreaktion. Vill inte tillbaka till min gamla arbetsplats...