• BeanBag

    Kalas på dagis

    Fråga personalen, de är de enda som kan svara på frågan för det skiljer från förskola till förskola och även ibland från olika avdelningar på samma förskola

  • BeanBag
    Brumma skrev 2015-07-02 19:18:56 följande:

    Jag skulle kunna se flera saker som gör att det inte skulle vara ok faktiskt...

    Blandannat den där grejen att inte barn skall bli utanför pga att deras föräldrar inte har råd. Om ngt barn börjar ta med "partybags" så är det VÄLDIGT lätt att det skapar förväntningar hos de andra barnen. Både att de skall få när ngt barn fyller år men även att de själva skall ta med när de fyller år. Och mitt i allt det finns det enda barnet vars föräldrar av olika anledningar inte har ekonomisk förmåga att följa den nya "normen". Ergo - barnet blir utanför.

    Faktum är att jag blir lite förvånad att du som förskollärare inte ser några problem med detta med tanke på att det är en ganska stor rörelse angående att saker i skola o förskola inte ska kosta. Skolan SKA ju vara kostnadsfri och man borde ju rimligtvis försöka eftersträva detta även inom förskolan...


    Förskolan är helt kostnadsfri förutom barnomsorgsavgiften. det finns inget krav på att någon ska bjuda på något men om en förälder vill ta med något till barnen på förskolan så får de självklart göra det. Under de dryga 15 år som jag har jobbat inom barnomsorgen så har det aldrig blivit någon hysteri när det kommer till födelsedagar och de flesta tar inte med något.Och barnen har inte frågat efter det heller.

    Hos oss (och på alla de förskolor jag jobbat på) skulle det vara helt ok om en förälder frågade om de fick ta med ballonger eller liknande när någon fyller år. Precis som att det är helt ok när vissa föräldrar kan skänka saker från sitt jobb till förskolan medan många andra inte har den möjligheten.
Svar på tråden Kalas på dagis