Inlägg från: Anonym (Det är ingen fara) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Det är ingen fara)

    lindrig cp-skada

    Jag förstår att det är ett chockartat besked. CP har ju fortfarande klangen av en gravt funktionshindrad person som inte kan röra sig medvetet och har stora svårigheter att förmedla sig med omvärlden. Så är det inte. De allra flesta lever helt normala vanliga liv, med någon extra svårighet med det fysiska.

    Risken att din dotter drabbas av kraftig spasticitet eller epilepsi är försvinnade liten eftersom det dröjt ända tills nu innan ni upptäckt skadan. Ju senare skada, desto lindringar skada. Symptomen kan bli något värre med åldern, men det är faktiskt mest så med de med grava skador.

    Jag har en son med lite större skada än din dotter, han har problem med att gå/stå/sitta o har vissa svårigheter att tolka omvärlden, men är normalbegåvad. Går i vanlig skola och har helt vanliga kompisar och gör helt vanliga saker som att spela tv-spel och ha vattenkrig i trädgården. 

    Att ha dålig balans och ramla ofta känns som en ganska enkelt funktionshinder (förstå mig rätt nu, men du behöver få perspektiv) Kanske kommer ni märka att hon inte har samma ork som andra barn, men det finns ju stora individuella skillnader mellan normalstörda barn också. Jag hoppas du landar i ditt besked och kommer till ro med din flickas svårigheter. Och möjligheter. För jag lovar att det finns massor av saker hon kan göra alldeles utmärkt.

    Gå gärna in på svenska cp-föreningen på Facebook och nätet. Där finns massa kunskap och erfarenhet av barn (och vuxna) med CP.

Svar på tråden lindrig cp-skada