Inlägg från: FrauCasio |Visa alla inlägg
  • FrauCasio

    Vad hade ni för er när det blev dax?

    Fjäril kär skrev 2015-07-02 17:47:24 följande:

    1:a barnet - hade legat inne två veckor pga havandeskapsförgiftning men hade fått komma hem på permission över en helg. Skulle återvända på måndagen för läkarsamtal och ev fortsatt sjukhusvistelse/kejsarsnitt.   Kommer in och får göra ultraljud, lämna urinprov och gynkoll då dom kollade livmodertappen. Jag var öppen 3 cm och ultraljudet såg inte bra ut. Jag blev igångsatt direkt, 5 timmar senare är sonen född. (vecka 36)

    2:a barnet - på bf-dagen kom det värkar men inga direkta onda värkar och jag avvaktade. Åkte in dagen efter för koll då natten fortsatt med värkar.  Fick ctg och kollade tappen. öppen 3 cm .  Inga utpräglade värkar.  Fick åka hem.  Ringde in senare på em för värkarna gjorde ont och jag var trött efter att inte ha fått sova en natt och dessutom ta hand om en 1åring.   Fick komma in och fick sovdos och fick vara kvar över natten. Igångsatt morgoen efter och 5 timmar senare föddes son nr 2  (bf+2 ) 

    3:e barnet - skulle iväg på äldsta sonens skolavslutning (det här är alltså 10 år senare efter första barnet)  och packar o gör mig klar. Hemma på havandeskapspenning och är ledig.  Har några dagar senare fått tid för vändningsförsök då bebis ligger i säte och vi ska också diskutera ev snitt.  Vaknar denna morgon med sendrag i vaden och ischias och det småmoler i vänstra sidan av magen. Skojar lite med maken om att någon kanske vill ut.  Men lite väl för tidigit. Jag är bara i vecka 35.   Sitter på biblioteket ett par timmar senare och har lånat böcker och läser tidningen när jag instinktivt känner att jag måste rådfråga förlossningen i alla fall om min ischias och molvärken.  Ringer in och får rådet att komma in för koll. Ligger bebis i säte och jag fått värkar så lät det inget vidare.  Åker hem o hämtar maken och bb-väskan.  Kommer in o gör ctg där det visar sig att jag har regelbundna värkar, men eftersom jag inte har särskilt ont så kan det bli så att jag blir hemskickad,  Ringer mina föräldrar och förvarnar om att det nog inte blir en skolavslutning för mig då jag ligger på förlossningen för en koll under några timmar. 

    En barnmorska kommer in och meddelar att dom tänker skicka hem mig men först ska hon kolla om jag är öppen något , jag drar ner mina trosor och hasar upp på britsen - då går vattnet. 7 timmar senare är son nr 3 född.   För tidigt men det går alldeles utmärkt. 


    Bara nyfiken med ditt tredje barn. Vad hände, vände de på barnet under förlossningen eller föddes barnet i säte eller? Blev ju så nyfiken nu hur de löste situationen
Svar på tråden Vad hade ni för er när det blev dax?