Inlägg från: Anonym (Mjo.) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Mjo.)

    Vad gör man när man testat allt? (övervikt)

    puss skrev 2015-07-03 11:11:42 följande:
    Det är inte dyrt. Det gäller din hälsa.
    Jo, fast alla har inte råd med extra utgifter, dyrt eller inte. Man kan träna/motionera på egen hand.. Men visst, har man möjligheten så är det ju jättebra.
  • Anonym (Mjo.)
    Gathenhielm skrev 2015-07-03 11:29:53 följande:

    Ät mindre.


    Inte nödvändigtvis, om man äter rätt. 
  • Anonym (Mjo.)
    Anonym (Linda) skrev 2015-07-03 11:41:59 följande:

    Ta det i rätt ordning. Du kommer inte kunna gå ner i vikt förrän du mår bra/bättre i psyket. Ta upp dina tankar om vikten med din kurator och använd henne som ett verktyg för viktnedgång.


    Eller tvärtom. Man mår bättre i psyket när man rör på sig och äter en bra kost. Och dessutom ev går ner i vikt..
  • Anonym (Mjo.)
    Erizajo skrev 2015-07-03 16:07:54 följande:

    Funkar inte utan operation tyvärr statistiken visar att jättefå lyckas gå ner och hålla sig nere


    Ursäkta? Det är väl operation som ställer till det för folk. De har kvar sina gamla matvanor och töjer sakta utmagsäcken ihen samt blir deprimerade och får heller ingen hjälp med det grundläggane problemet.

    Varför folk inte lyckas hålla vikten nere när de lagt om kostvanor och tränar är för att de tror att när man nått sin målvikt så är man klar.. Det gäller att lägga om hela sin livsstil, det är ingen diet eller quickfix, det är för resten av livet...
  • Anonym (Mjo.)
    Anonym (Vältränad) skrev 2015-07-03 16:07:27 följande:

    Om du känner att promenader är det bästa du kan åstadkomma så har du nog inte motivationen som krävs. När man ska gå ner i vikt så gäller det att bränna kalorier, springa, få upp pulsen ordentligt.


    Äh, lägg av.. Jag gick ner 10kg ganska snabbt bara genom att promenera 45min om dagen. Man får lite puls av promenader med och det är det man börjar med om man är väldigt överviktig. Man pajar knäna om man börjar belasta på det viset!
  • Anonym (Mjo.)
    Anonym (asta kvarts) skrev 2015-07-04 09:24:31 följande:

    Men om man gör en gastric bypass så blir det väl omöjligt att överäta? 


    Nej, verkligen inte.. Jag känner ett par st som sakta men säkert töjt ut magsäcken!
  • Anonym (Mjo.)
    Anonym (John) skrev 2015-07-04 19:53:25 följande:

    Jämförde du seriöst att ta sig ur alkoholism med att sluta äta godis och snabbmat?

    Hunger och sötsug är löjligt lätt att hantera jämfört med utsättningssymptomen som man får när man försöker att sluta med en drog, speciellt alkohol.

    Du bör läsa detta www.healthcare-online.org/Alcohol-Withdrawal-Symptoms.html


    Njaaa, jag vet inte jag. Jag har slutat med tex både morfin och "sötsaker/matmissbruk", tycker inte det känns på samma sätt men svårighetsgraden kan jag tycka är lika.. Samt att matmissbruk/sockerberoende är svårare med tanke på att man lär äta...
  • Anonym (Mjo.)
    Anonym (John) skrev 2015-07-04 22:46:14 följande:

    Nej, du kan inte jämföra någon drog med mat/godis.Även jag var fet innan jag började med kroppsbyggning, jag levde på skräpmat, godis och alkohol och när det gick så långt så att jag började må dåligt över hur jag såg ut så vände jag på det på 1 dag, det var inget svårt alls och jag droppade 27 kilo på 7 månader.

    Det var dock ruggigt tråkigt för när jag gör något så gör jag det till 100% eller inget alls, det sociala blev med andra ord väldigt lidande (ej alkohol eller ätande ute).

    Och visst, dom första veckorna så var hungern och suget efter godis rätt starkt men det var absolut inget svårt att avstå från.

    Jag har dock snusat i 11 år och jag har flera gånger försökt att sluta med det men det är näst intill omöjligt, trots viljan och disciplinen.Utsättningssymptomen är helt enkelt för starka, som t.ex. frossa, sömnlöshet, känner mig sjuk, gruskänsla i ögonen, overklighetskänslor och ett sug som driver en till vansinne.

    Så enligt mina erfarenheter så går det verkligen inte att jämföra dessa beroenden.


    Och enligt mina erfarenheter så går det Jag har oxå upplevt de symtom du beskrev plus några fler, värre med morfinet.. Men det varade högst en vecka med det riktigt jobbiga, och sen nån vecka till med lindrigare symtom.

    Mat/snacks/sötsaker har inte lika kraftig abstinens men är jobbigare psykiskt och kommer alltid tillbaka. Som sagt, det är svårt att undvika mat och jag faller lätt tillbaka.. "Ok, jag tar en..."
  • Anonym (Mjo.)
    Anonym (Realist) skrev 2015-07-05 16:01:23 följande:

    Det är orimligt att tvärt börja med diet och dessutom börja träna etc. Det blir övermäktigt. Man behöver inte träna för att gå ner i vikt. Kollar man hur mycket man måste röra sig för att förbränna olika livsmedel eller godis så inser man att kosten är mycket viktigare än träning för viktnedgång. Träning är dock bra för den allmänna hälsan.

    Börja med att fokusera på kosten. Testa 16:8-metoden, då man har ett "ätfönster" 8 timmar per dygn. T.ex 12.20 (ingen frukost). Man märker snart att hunger till mycket stor del styrs av vanor och inte kroppens behov av näring.

    Sådan periodisk fast är bra både för hälsan och vikten. Om man vill träna så är det optimalt för fettförbränningen att göra det i slutet på fastetiden. Under fastetiden är det viktigt att man varken äter eller dricker något som innehåller energi. Kaffe eller te är OK om det är utan socker, grädde etc.


    .. Eller så rör man bara på sig tillräckligt så behöver man inte lägga om kosten i första hand. Jag började med att bara promenera dagligen och gick ner automatiskt utan att behöva ändra kosten.. Beror på vilket man föredrar. Man behöver absolut inte börja med både och, som du sa, det kan bli lite övermäktigt!
Svar på tråden Vad gör man när man testat allt? (övervikt)