Inlägg från: Har gjort det |Visa alla inlägg
  • Har gjort det

    Vad gör man när man testat allt? (övervikt)

    Anonym (Been there, done that) skrev 2015-07-05 06:55:38 följande:
    För min del räcker det att se sig omkring för att inse att det där inte alls är "fysikens lagar". Finns massor med folk som lever på socker men är smala som tändstickor likförbannat, utan att springa en meter. Det tror jag du också vet. Beror på flera saker. Dels påverkar olika kalorier kroppen olika. Det ger inte samma effekt att äta 100 kalorier av grönsaker som att äta 100 kalorier av choklad. Och dels spelar givetvis ämnesomsättningen stor roll. En del personer förbränner allt de stoppar i sig utan att behöva anstränga sig ett dyft, andra får kämpa för varje gram. 

    Det borde väl inte vara så kontroversiellt att det ligger till på det viset?
    Det där är en väl spridd myt och jag tror att du också vet att det inte ligger till på det sättet. ALLA människor blir tjocka om man äter för mycket och fel och inte rör på sig. Inte ungdomar men över 35 gäller det alla. Sen finns det gradskillnader men ingen är jättesmal vid 50 och frossar på mc donalds och chips och läsk och inte rör på sig. Den personen existerar inte.
  • Har gjort det
    Anonym (Been there, done that) skrev 2015-07-05 16:45:06 följande:
    Självklart blir man till slut tjock om man konstant överäter eller lever på skräpmat livet igenom, men min poäng är att vissa tål betydligt mer sånt än andra, oavsett ålder. Samma mat kan påverka olika kroppar olika. Och som du själv skriver så har ungdomar ofta en högre "tolerans" mot dålig kosthållning. Man ser få 20-åringar med kulmage. Om allt bara handlade om kalorier in och ut så skulle ju samma mäng kalorier påverka en person lika mycket oavsett om personen är 22 eller 72, eller hur? 
    Ja det var ju det jag sa. Det lät på dig som om det finns människor som vräker i sig sötsaker och ändå är pinnsmala. Det var det jag vände mig mot.
  • Har gjort det
    Anonym (Been there, done that) skrev 2015-07-05 18:07:12 följande:
    Jag förstår. Det var inte det jag menade, men däremot kan jag inte förneka att jag tycker det verkar finnas folk vars kost till stor del består av mindre nyttiga grejer men ändå håller sig förhållandevis slanka. Alltså, jag tycker inte det verkar helt ovanligt med folk som äter rätt dåligt och inte motionerar och ändå inte rullar fram. Men visst, för att hålla sig pinnsmal krävs nog nyttigare kost och viss motion.
    Jag känner en snubbe som lever på skräpmat och godis och aldrig motionerar och är smal som fan, 50 bast, men grejen är den att han äter extremt lite. Mängden mat är också intressant. Omvänt, dom jag känner som är tjocka tar gärna en extra portion om man säger så plus efterrätt.
Svar på tråden Vad gör man när man testat allt? (övervikt)