Inlägg från: Anonym (D) |Visa alla inlägg
  • Anonym (D)

    Svärmor

    Det är inte okej och inte bara fjantigt gnäll av dig. Jag hade blivit galen om min svärmor la sig i så mycket, hon är en fantastisk kvinna men det finns en gräns.

    Självklart vill du välja sakerna till ditt första barn! Försök prata med henne direkt är nog det bästa, var noga med att säga att du älskar att hon bryr sig så mycket men att du vill göra vissa saker själv och att du tycker att det är kul att shoppa till ditt barn och vill ta del av det roliga. Hon förstår nog och kan säkert sätta sig in i din situation, sen kan du ringa hence och fråga tex "Hej, vill du följa med och titta på babynest" så att hon känner att hon fortfarande får vara delaktig.

    Min svärmor köpte en orange overall till vår första bebis som kommer snart, låtsades bli jätteglad med innerst inne blev jag ledsen över att jag nu måste använda den fulaste färgen jag vet hela vintern för att göra henne glad, men det känner jag att jag kan göra för hennes skull, hon vill ju bara få vara med. Sen ville hon att vi skulle använda en vagga som gått i arv men där sa jag "nja, jag har redan tittat ut en som jag verkligen vill ha" och det tog hon bra, för allt annat var jag ju jättetacksam för.

    Att hon går in i ert hus är verkligen inte okej, det är ditt hem! Det borde din sambo ta med henne! Hade blivit skitarg om jag vaknade med svärmor brevid sängen!

Svar på tråden Svärmor