• Anonym (-)

    Barnet håller sig i evigheter, vill inte kissa

    Har hon besvär med förstoppning? Det kan göra det svårare att kissa. Vår 3-åring höll sig upp till ett dygn ett tag. Fick då givetvis jätteont i magen och grät innan kisset kom. Vi sökte på barnmottagning för att få tips. Det första de införde var Laktulos för mjukare avföring, och ju oftare bajset kommer, desto bättre går kisseriet.
    Ett annat tips är att införa regelbundna tider för toalettbesök, helst omkring var 3:e timma. Man skall sitta en stund på toa även om det inte kommer något. För att få in vanan, och tanken är att på sikt skall det komma åtminstonde några droppar. Ev guldstjärnor efter toasittning, men det bör funka utan. Det bara skall göras trots att det är tråkigt, och även om inget kommer. Typ som tandborstning. Måste ske. Utan att göra stor sak av det. När hon fixat ett antal dagar att sitta en stund på toa (åtminstonde några minuter varje gång) var 3:e timma kan ni ju göra något kul ihop som ni kommit överrens om innan.

  • Anonym (-)
    Anonym (?) skrev 2015-07-07 21:40:54 följande:
    Är det hon eller ni som är föräldrar?
    På samma sätt som att ni måste se till att barnet hålls rent, får näringsrik mat, osv, på samma vis måste ni tala om för henne att hon måste gå och kissa. Det är farligt att hålla sig för länge.
    Ni får skärpa er och ta ert ansvar. Ni kan inte låta ett barn bestämma.
    Eh... visst kan man säga till ett barn att gå och kissa, men det går ju inte att tvinga fram kisset om barnet kniper. Vägrar barnet gå in på toaletten är frågan om det verkligen är vettigast att bära dit barnet och tvinga ner det på toastolen. Kommer knappast något i toaletten då.
Svar på tråden Barnet håller sig i evigheter, vill inte kissa