• Jonnis

    Någon från Sthlm som planerar bebis? :)

    Hej,

    Hittade ingen Sthlm-tråd så jag startar en.

    Någon annan från Sthlm med omnejd som vill följas åt? :D

  • Svar på tråden Någon från Sthlm som planerar bebis? :)
  • Jonnis

    Åh vad roligt! Man hoppas ju att det ska gå på en gång såklart men för många tar det tid. Vi får

    Hålla tummarna att det inte gör de :)

    Vi är på försök nr 2 nu. Har bim på torsdag och ömma bröst sen en vecka tillbaka. Kan ju hoppas att det är något på gång :) jag har inget tålamod! Haha

    Kommer ni att köra med ÄL-tester eller bara köra på?

  • Jonnis

    Jag tog ett test igår morse med CB (bim-4) men det visade negativt. :( dock står det på förpackningen att 56% plussar 4 dagar innan så än finns det lite hopp :)

    Vi gjorde precis samma sak. Jag bestämde i november att vi vill ha en liten men ville vänta till sommaren då vi hade bokat in en månads utlandsresa i april. (Ville kunna njuta av drinkar på stranden för sista gången på vääldigt länge ;) )

    Jag slutade med mina p-piller redan i nov och vi har haft avbrutet. jag har aldrig haft koll på min cykel utan mensen har bara dykt upp när den gjort de.

    Därför körde vi också äl-tester denna månaden. Men nu har man lite mer koll iaf :)

  • Jonnis

    Kul! Ibland går det ju fort. Hände mig en gång för många år sen, 1 mån utan p-piller och blev gravid direkt. (Var 16 då så det slutade med en abort)

    Nu är jag 24 och de verkar inte lika lätt då jag fick mensen för en stund sen 3 dagar för tidigt. Suck! Bättre lycka nästa gång och bättre lycka till er denna månaden :)

  • Jonnis
    Iskristall skrev 2015-07-13 19:32:14 följande:

    Hej! Hoppar gärna in. Kul att prata med andra från samma stad

    Dock har jag små förhoppningar om att plussa innan vi får ivf. Jag har pco i grunden men utredningen klassade oss som oförklarligt barnlösa då nu inga fel hittadespå oss. Jag har lite längre cykler dock. Men jag hoppas ju såklart att vi kommer bli gravida spontant då! Och under tiden vill jag följas


    Välkommen! :)

    Hur länge har ni försökt?  För en som har ganska dålig koll, vad är pco? 
  • Jonnis
    Entjej93 skrev 2015-07-13 22:25:20 följande:
    Åh, vad tråkigt! Jag har också blivit gravid (oönskat) när jag missade ett par piller för flera år sedan. Skulle ju vara typiskt om det tar hundra år nu när man väl vill..
    Ja, det känns som att det kommer bli så :( man orkar inte vänta. 
    Nästa ÄL blir nog den 25-26 för mig nu. Dock blir det  ÄLtester igen då jag fortfarande har ganska dålig koll. Mensen kom ju 3 dagar tidigare än vad jag räknat på.
  • Jonnis
    chbw skrev 2015-07-14 03:20:36 följande:

    Hoppar in om jag får? :D 
    24 år, sambon 22. Försökt i ett år. Genomgått utredning och fått veta att jag har sköldkörtelproblematik och pcos. Haft oregelbunden mens i över ett år (innan det hade jag extremt regelbunden mens, därför tror jag att det är sköldkörteln som knasat till ägglossning/mens och inte pcos-en). Nu senaste blödningen var den första "normala" mens jag haft på över ett år. Kände för första gången på jag vet inte hur länge av att jag hade ägglossning den här gången också (håller tummarna att det inte var en tom äggblåsa), och är isåfall nu på ÄL+6 och BIM-8. Innan mensen blev oregelbunden har jag börjat blöda cirka 14 dagar efter äl. har också alltid känt av äl tydligt innan det började strula 

    Såg att det var någon mer som hade BIM kring 22/8? 


    Ungefär i samma ålder som vi då, jag är 24 och min sambo har precis fyllt 23. Tungan ute

    Tråkigt att höra att det strulat. Men det känns ju bra att du äntligen fått en normal mens, håller tummarna för att det går vägen för er denna månaden.

    Har ni mycket vänner som har barn? 
    Jag är uppvuxen i en liten ort från början och där har nästan alla skaffat barn. Flyttade till sthlm för 3 år sen och här har inga vänner skaffat barn ännu :)
  • Jonnis
    Iskristall skrev 2015-07-14 11:51:17 följande:
    Tack!

    Jag slutade med p-piller 2013 men vi har aktivt försökt ett år. Så precis innan sommaren här gjorde vi klart utredningen som inte visade några fel egentligen. Så nu försöker vi själva med hjälp av tempning, äl-test och kollar flytningar.

    Pcos är en hormonell störning (polycystiskt ovariesyndrom) som gör att man får sällan eller aldrig ägglossning. Vilket gör att man får långa menscykler. Detta varierar mycket hos olika kvinnor hur "hårt" man drabbas. Detta var i korta drag

    Hur länge har ni försökt?
    Jag förstår! Då gäller det verkligen att man prickar in rätt. Jag har varit här inne och läst i en del forum och för många tar det tid och att bli gravid är inte det lättaste. Inte för många i alla fall. 
    Man tänker "prickar jag in ÄL så är det färdigt sen" men det är inte så enkelt som det låter. Men det måste ju vara väldigt positivt att det inte visade några fel. 

    Men om man sällan har ägglossning hur ser det ut på ÄLtester? Visar dom utslag men att själva ägglossningen sällan sker sen eller får man inga utslag alls? 

    Vi hade försökt 2 månader. Det blir 3e gången nu i slutet av juli. ÄL igen 24-25 juli. 
  • Jonnis
    Iskristall skrev 2015-07-14 12:47:58 följande:
    Det där med äl-tester med pco verkar väldigt individuellt. Jag får utslag och äl, det har jag fått konstaterat med blodprov. Nån månad här och där har det hänt att jag inte sett positivt äl-test. Men vet då inte om jag missat stegningen el aldrig fick nån. Jag tempar ju också och då har det bara på två år en gång hänt att den inte visat på äl. Men som sagt man vet inte riktigt när äl dyker upp. Jag har som tidigast i cykel haft äl cd14 och som senast cd27. Jag har ca 6 mån också tagit äl-stimulerande medicin, men då har jag inte heller blivit gravid Trodde att det skulle vara stopp nånstans, men gjorde i utredningen en spolning av äggledare men allt såg bra ut.

    Jag håller tummarna för er att ni snart blir gravida och slipper vänta!
    Hmm, svårt de där. Men 1 år verkar inte vara så lång tid ändå, vet att det känns som det när man vill. Det kommer hända nånting snart :) När har du nästa BIM?

    Du som tempar, jag kanske kan fråga dig då vad du tror. Jag fick min mens igår och var helt säker på att de är mens och inget annat då jag hade mensvärk och allt. Den tog slut idag av någon anledning vilket aldrig har hänt förut men jag litar inte på min kropp längre utan väntar nu på att den snart kommer dra igång igen. 

    Jag har läst att många tar tempen och jag började göra det lite smått ungefär en vecka efter ÄL och hade då 37.5 (jag tar inte tempen ofta men tror jag brukar ha 36 nånting så de var lite högt.) Jag hade samma temp hela förra veckan och i lördags hade jag 37.2, fick "mensen" igår och tempade idag 37.4. 

    Hur funkar det här med temp? Verkar det normalt? Gick den ner i lördags tro för att jag skulle få min mens? Bara nyfiken på hur mens, graviditet och tempen hänger ihop.
Svar på tråden Någon från Sthlm som planerar bebis? :)