Inlägg från: Iskristall |Visa alla inlägg
  • Iskristall

    Någon från Sthlm som planerar bebis? :)

    Hej! Hoppar gärna in. Kul att prata med andra från samma stad

    Dock har jag små förhoppningar om att plussa innan vi får ivf. Jag har pco i grunden men utredningen klassade oss som oförklarligt barnlösa då nu inga fel hittadespå oss. Jag har lite längre cykler dock. Men jag hoppas ju såklart att vi kommer bli gravida spontant då! Och under tiden vill jag följas

  • Iskristall
    Jonnis skrev 2015-07-14 11:08:53 följande:

    Välkommen! :)

    Hur länge har ni försökt?  För en som har ganska dålig koll, vad är pco? 


    Tack!

    Jag slutade med p-piller 2013 men vi har aktivt försökt ett år. Så precis innan sommaren här gjorde vi klart utredningen som inte visade några fel egentligen. Så nu försöker vi själva med hjälp av tempning, äl-test och kollar flytningar.

    Pcos är en hormonell störning (polycystiskt ovariesyndrom) som gör att man får sällan eller aldrig ägglossning. Vilket gör att man får långa menscykler. Detta varierar mycket hos olika kvinnor hur "hårt" man drabbas. Detta var i korta drag

    Hur länge har ni försökt?
  • Iskristall
    Jonnis skrev 2015-07-14 12:13:26 följande:

    Jag förstår! Då gäller det verkligen att man prickar in rätt. Jag har varit här inne och läst i en del forum och för många tar det tid och att bli gravid är inte det lättaste. Inte för många i alla fall. 

    Man tänker "prickar jag in ÄL så är det färdigt sen" men det är inte så enkelt som det låter. Men det måste ju vara väldigt positivt att det inte visade några fel. 

    Men om man sällan har ägglossning hur ser det ut på ÄLtester? Visar dom utslag men att själva ägglossningen sällan sker sen eller får man inga utslag alls? 

    Vi hade försökt 2 månader. Det blir 3e gången nu i slutet av juli. ÄL igen 24-25 juli. 


    Det där med äl-tester med pco verkar väldigt individuellt. Jag får utslag och äl, det har jag fått konstaterat med blodprov. Nån månad här och där har det hänt att jag inte sett positivt äl-test. Men vet då inte om jag missat stegningen el aldrig fick nån. Jag tempar ju också och då har det bara på två år en gång hänt att den inte visat på äl. Men som sagt man vet inte riktigt när äl dyker upp. Jag har som tidigast i cykel haft äl cd14 och som senast cd27. Jag har ca 6 mån också tagit äl-stimulerande medicin, men då har jag inte heller blivit gravid Trodde att det skulle vara stopp nånstans, men gjorde i utredningen en spolning av äggledare men allt såg bra ut.

    Jag håller tummarna för er att ni snart blir gravida och slipper vänta!
  • Iskristall
    Jonnis skrev 2015-07-14 15:39:15 följande:

    Hmm, svårt de där. Men 1 år verkar inte vara så lång tid ändå, vet att det känns som det när man vill. Det kommer hända nånting snart :) När har du nästa BIM?

    Du som tempar, jag kanske kan fråga dig då vad du tror. Jag fick min mens igår och var helt säker på att de är mens och inget annat då jag hade mensvärk och allt. Den tog slut idag av någon anledning vilket aldrig har hänt förut men jag litar inte på min kropp längre utan väntar nu på att den snart kommer dra igång igen. 

    Jag har läst att många tar tempen och jag började göra det lite smått ungefär en vecka efter ÄL och hade då 37.5 (jag tar inte tempen ofta men tror jag brukar ha 36 nånting så de var lite högt.) Jag hade samma temp hela förra veckan och i lördags hade jag 37.2, fick "mensen" igår och tempade idag 37.4. 

    Hur funkar det här med temp? Verkar det normalt? Gick den ner i lördags tro för att jag skulle få min mens? Bara nyfiken på hur mens, graviditet och tempen hänger ihop.


    Åh det är så svårt att skriva hur det fungerar med temp. Försöker mig på en kort variant.

    Mensens första dag är cykelns dag 1 (men det vet du ju redan ) Från den dagen fram till äl ligger tempen på en lägre nivå, för att det är östrogen som dominerar, sen kommer äl och efter att ägget släppt produceras progesteron av gulekroppen som får tempen att stiga till en högre nivå. Sen ligger tempen högre fram tills att mensen ska komma. Då sjunker progesteron produktionen som signalerar till kroppen att inget ägg fäst och mensen kommer. Är man då gravid i stället och ägget fäst fortsätter kroppen producera progesteron och tempen fortsätter vara hög.

    Som svar på din fråga om mensen har jag inget svar. Antingen sjönk tempen och du fick din mens om dock en kort sådan eller så kanske det var en implantationsdipp med medföljande blödning. Men av vad jag förstått ska dessa blödningar var väldigt sparsamma och bara hålla på max en dag. Men jag har ingen egen erfarenhet av varken implantationsdipp eller blödning i samband av den.

    Jag själv väntar just nu på äl. Så vet inte när min BIM blir, får återkomma när/om äl blir bekräftad Men jag hoppas inom närmsta veckan.
  • Iskristall

    [quote=75530931][quote-nick]Ted19 skrev 2015-07-16 08:34:13 följande:[/quote-nick]Gjorde ett till test imorse som visade negativt.. och en timme efteråt kom mensen! Alla symptom försvann med den haha mycket lustigt. Dock lite orolig över att min cykel bara blir kortare och kortare.. På bara några månader har den gått från 28 dagar till nu 24. Hmm någon som har erfarenhet av det?  [/quo

    Hej, kul med fler i tråden!

    Trist med mensen!

    Tyvärr kan jag inte hjälpa dig med erfarenhet av att få kortare cykel då jag har längre cykel pga pco.

  • Iskristall
    Jonnis skrev 2015-07-19 13:09:36 följande:

    Nu när vi blivit några stycken i gruppen, vad är status? Hur går de för alla? Ska vi göra en BIM lista?

    Skriv när ni har BIM så uppdaterar jag längst upp :)


    BIM lista är bra. Men jag måste ge dig min status när jag fått äl bekräftat eftersom jag inte vet från cykel till cykel när den behagar dyka upp

    Sen tänkte jag att det kanske skulle vara bra med en egen tråd bara för bim-listan? Det kommer väl bli väldigt mycket information längst upp i trådstarten om du skriver där, för du kan väl inte radera information som blivit inaktuell?

    Sen kan man ju ha med listan i flödet här, men det tar ju upp en massa plats så fort den uppdateras? Bara en liten tanke från mig!
  • Iskristall
    22/7 chbw (11e försöket, 1a barnet)
    26/7 Topcom (1:a försöket, 3:e barnet)
    2/8 Iskristall (Försökt ca 1år,1:a barnet)
    5/8 Tiger grr (1:a försöket, 4:e barnet)
    6/8 Jonnis (3e försöket, 1a barnet)
    10/8 Ted19 (4:e försöket, 2:a barnet)

    Skriver försökt 1år eftersom jag inte vet exakt hur många försök vi gjort, hoppas det är okej?
  • Iskristall

    Ett tillägg, tyvärr vet jag ju att jag kommer få mens då pga sjukdom vid äl-tillfället. Så min bim är egentligen en bm den här månaden då

  • Iskristall
    Tiger grr skrev 2015-07-22 21:17:02 följande:

    Jag skulle ju haft ägglossning nu i söndags men blir så osäker när kroppen inte beter sig som vanligt. Har inte ont i bröstvårtorna ännu, som jag brukar få efter, och har istället fått sen igår en lätt mensvärk. Brukar inte ha mensvärk alls... Men på sekretet så stämmer det att ÄL varit.

    Hur får ni efter ÄL?


    Jag har också varit osäker på äl den här månaden. Jag har inte heller ont i bröstvårtorna som vanligt efter mens. Men tempen, jag tempar pekar att äl varit och mina flytningar är väldigt mycket icke fertila.

    Chbw: Nej vad tråkigt med mensen!
Svar på tråden Någon från Sthlm som planerar bebis? :)