• DickRex

    Är det ok att min man gör så här?

    Nu är det ju lätt att säga att "det där såg du ju naturligtvis redan för elva år sedan om du tänker efter", men det löser ju knappast situationen här och nu. Ta en diskussion med honom och ta tre (inte fler) väl valda obestridbara fakta (som han inte kan förneka och som talar emot honom) och fråga honom vad som är rimligt. Du har säkert på känn vad han kommer att svara, så förbered dig väl även där med fakta. Poängtera gärna i den delen av diskussionen att det just är fakta och inte vad du rent subjektivt tycker. Gå sedan över i fas två och förklara hur du känner för läget. Säg gärna att du inte vill ha något svar på detta, utan att du bara vill att han ska veta vad du känner. Fråga honom sedan hur han tror det kommer att se ut om ett år?


    Läs inte det du tror att jag skriver mellan raderna. ...och försök förstå istället för att missförstå.
  • DickRex
    Anonym (Babbsan) skrev 2015-07-18 21:45:06 följande:

    Nej, det är inte rätt och det känner du ju själv också.

    Nästa gång han går ut med sina kompisar, ta barnen och åk hem till någon på en liten minisemester. Om han ringer så svara inte, oroa honom lite och få honom att fundera över sina prioriteringar. Om de inte förändras, gör slut. Vad ska du med honom till? Du är ju singel redan...


    Hur tänker du nu? Jag tycker du har jättefel! Två fel blir inte ett rätt! Den här mannen fattar ju inte ens nu att han gör fel, så att själv agera fel mot honom utan att förklara kommer absolut inte få honom att förstå. Det där kommer bara leda till än mera konflikt förstår du väl? ...och TS verkar ju hoppas på bättring.

    Män förstår siffror och respekterar fakta, så i det moment man ska vinna över en man så bör det ske med fakta. Sedan så kan ju han med subjektiva argument försöka förklara varför han prioriterar bort sin familj, och varför hans partner ska acceptera det.
    Läs inte det du tror att jag skriver mellan raderna. ...och försök förstå istället för att missförstå.
Svar på tråden Är det ok att min man gör så här?