• MammAmma

    Är det ok att min man gör så här?

    Du är ju bara gift på papper, i verkligheten och praktiken är du redan ensamstående. Steget därifrån är inte långt, hade jag varit du hade jag tagit det för längesen. Fyfan vilket sätt att ignorera och prioritera bort sina barn! Det är vad som skulle gjort mig mest ledsen, hade aldrig kunnat förlåta honom för det.

  • MammAmma
    j a d e skrev 2015-07-18 22:42:25 följande:

    Skilsmässa- har någon föreslagit det redan? Ah.

    Intressant att så många kvinnor i detta land väljer att lida. Väljer.

    Skänk en tanke till alla de kvinnor i världen som skulle gett allt för att ha den möjlighet ts och alla andra kvinnor i kärlekslösa, våldsamma eller på andra sätt olidliga relationer, har. En enda förbannad tanke borde räcka. Nej det gör det ju inte. Det ska ÄLTAS nåt så in i helvete innan det helt självklara valet eventuellt kanske möjligtvis görs. Suck.


  • MammAmma
    j a d e skrev 2015-07-18 22:55:35 följande:

    Rannsaka dig själv och inse att du inte alls har känslor för denna man. Du är beroende, osäker, svag och rädd- som alla andra kvinnor som befinner sig i dysfunktionella relationer är. Det är över huvud taget inte frågan om kärlek. Så det är ju dessa bitar du behöver fejsa och handskas med istället för att älta skiten och hålla med om alla korrekta råd om agerande men inte göra ett smack ändå. Annat än älta. Lämna och älta, om du behöver, det brukar behövas i samband. Men stanna OCH älta är ren idioti och inget annat än en skymf mot dessa faktiska möjligheter du är given. Avrundningsvis- agera.


    Så är det. Har själv gjort mig skyldig till detta med att leva i ett dysfunktionellt förhållande i åratal med motiveringen att jag trots allt älskade honom. Befrielsen jag kände när jag insåg att jag inte alls älskade honom längre och hade inte gjort på länge, var...omvälvande! Och livsförändrande. Jag hade stannat och tagit alldeles för mycket skit alldeles för länge pga rädsla, svaghet och osäkerhet. Jag lämnade där och då - och vi har idag en bättre relation till varandra än vad vi haft sen tonåren

    TS, var ärlig mot dig själv, älskar du honom verkligen? Som partner menar jag då. Inte som vän eller i egenskap av "far" till dina barn. För jag kan säga att jag mot slutet förvisso älskade honom som de två sistnämnda, men som partner avskydde jag honom...
  • MammAmma
    j a d e skrev 2015-07-18 23:27:26 följande:

    Samma här.

    Frågan är om TS är redo. Alla har sin kokpunkt, men jag antar den är iaf nära här. Det är absolut inte lätt att vara stark när man är som svagast men jag tror faktiskt makten finns i de allra flesta att göra sig fria. Men då måste man också göra det, inte bara snacka om det. Perspektiv tycker jag som sagt att man ska skaffa sig också. Det borde underlätta.


    Jo, förr eller senare når man ju botten. Men det låter ju som att TS börjar känna att den snart är nådd?

    Jag måste säga ändå att den här erfarenheten gjort mig rikare, för jag har ett helt annat sätt att sätta gränser på nu och har återfått min självrespekt och insett mitt egna värde. Att jag hamnar i en liknande relation igen, eller låter den pågå så länge, är sannolikt väldigt mycket mindre än vad den hade kunnat vara. Kan jag resa mig med rakare rygg än någonsin förr efter att ha varit totalt nedkörd i skorna, kommer jag aldrig mer låta någon behandla mig så igen!
Svar på tråden Är det ok att min man gör så här?