Inlägg från: Kokosglass |Visa alla inlägg
  • Kokosglass

    Sthlmstjejer runt 30-40 1:a barnet, Bf feb/mars 2016:)

    Hej! Är också gärna med här, BF slutet av januari, är 26 år och bor i Solna.

    Jag är i vecka 17+2 (enligt KUB) och magen har blivit rätt tydlig nu. För mig kändes det lite som en lättnad när det började synas mer ordentligt, skönare att vara officiellt gravid än att smyga med det... :)

  • Kokosglass
    mirakelspektakel skrev 2015-08-20 10:12:41 följande:
    Välkommen!

    Då har vi bf rätt nära varandra, vi fick bf flyttat till 29 jan efter kub. Har du vart på rul än? känner du av bebisen?
    Tack!

    Vad kul, förmodligen inte många dagar mellan oss då. Vi skulle ha RUL först om tre veckor (20+3), men idag fick jag träffa en läkare som tyckte det var för sent - så nu ska vi iväg redan på onsdag nästa vecka :) När ska du göra RUL?

    Har varit sjukskriven i två veckor pga. blödningar som kommit och gått, men bebisen mår som tur är fint och på måndag ska jag börja jobba halvtid.

    Sen en vecka tillbaka så känner jag något i magen, som lätta små sparkar/puffar. Känner du något?
  • Kokosglass
    mirakelspektakel skrev 2015-08-23 17:23:20 följande:
    Vilken tur att bebisen mår bra!! Läskigt med blödningar, även fast jag läst att det är många som har dem. Jag har också rul inplanerat sent (19+5), men jag har å andra sidan inga blödningar. Varför tyckte läkaren att det var för sent, sa han det? Vilken BM går du hos? Jag går hos Mama mia.

    Jag känner inget än, men jag har moderkakan som ligger framför så barnmorskan som gjorde senaste ul sa att det vore konstigt om jag kände något innan vecka 20. JAg väntar med spänning!
    Ja, det har varit en skakig start på grund av det, men nu känns det bättre :) Tror inte alls det är för sent med 19+5, jag skulle haft mitt 20+3, men i och med att jag haft lite problem med blödningar så tror jag att läkaren tyckte det var dumt att vänta ytterligare två veckor. Ska iväg imorgon, lite nervöst! Jag går hos BB Sthlm på Kungsholmen. Hur har Mama mia varit hittills?

    I började fattade jag inte att det var bebisen jag kände, haha. Förstår att det kan dröja lite längre om moderkakan ligger i vägen och rörelserna är ju verkligen svaga i början...
  • Kokosglass
    Jasi skrev 2015-08-24 17:15:51 följande:
    Det är iofs bäst om alla får reda på det samtidigt, så det blir nog på veckomötet. Men inte den här veckan...
    Hoppas det går bra att berätta :) Jag sa det till mina närmsta kollegor några veckor innan resten fick reda på det, men nu blev jag tvungen att berätta för alla, annars hade magen avslöjat mig.
  • Kokosglass
    mirakelspektakel skrev 2015-08-25 17:24:00 följande:
    Kände precis nåt i magen, sitter och ler som ett fån just nu... haha. 

    Förstår att du är lite nervös, tycker att det hör till! Håller tummarna för att allt ser bra ut! 

    Jag tycker Mama mia city har vart väldigt bra, dock har det verkat som det har vart lite underbemannade under sommaren. Båda gången jag blivit sjukskriven har det gjorts flera dagar retroaktiv för att läkaren inte funnits till gänglig. Verkar som de har väldigt bra kvalité på ul-maskinen också bilderna jag fått har vart av mycket tydligare än från andra ställen som jag sett att folk lägger upp. Det är ju framför allt en trygghet att BM ser barnet tydligt känns det som, men det kanske bara är en inbillning.

    Hur gör du för att fördriva tiden hemma? jag håller på att klättra på väggarna här....
    Vad roligt! Hur kändes det?

    Tror tyvärr att många ställen har ont om personal på sommaren, där jag går lyckades de i alla fall skramla fram en tid för första barnmorskebesöket med kort varsel. Man vill ju såklart kunna få hjälp snabbt, i synnerhet om man behöver träffa läkare. Kan tänka mig att det är stor skillnad på UL-utrustningen!

    RUL gick i alla fall bra, allt såg normalt ut och det verkar som att vi ska få en liten tjej :) Bebisen låg upp och ned i magen igår och med ryggen utåt, så fick en bild på ryggraden, haha, och en skelett-liknande ansiktsbild...

    Inte kul att vara heltidssjukskriven. Försökte träffa någon och äta lunch då och då, ta lugna promenader, läsa osv., men dagarna blir långa när man bara är hemma. Jobbar 50 % nu så får i alla fall komma ut lite. Du kanske kan göra en liten plan för dagen så att det inte bara känns som att den aldrig ska ta slut.

    Kul att flera går på BB Sthlm Kungsholmen :)
  • Kokosglass
    mirakelspektakel skrev 2015-08-27 20:21:43 följande:
    Vad härligt att höra att RUL gick bra, Jag tyckte att det var synd att jag inte fick en bild rakt framifrån när vi gjorde kub-testet, så nu är jag lite avis på dig :) Synd annars att fröken var lite blyg och inte ville visa upp sig. 

    Skönt att du börjar må bättre. Jag ska träffa BM imorgon och kolla upp så att alla värden fortfarande ser bra ut. Jag håller på att bo för fullt, det är det jag gör med tiden, virkat barnvagnsmobil, sytt amningskudde, läser allt som går att komma över när det kommer till bebisar och vagnar...
    Hoppas BM-besöket gick bra idag! Skönt att de håller koll på dina värden.

    Du låter väldigt aktiv jämfört med mig ;) Mysigt att virka och sy! Jag har plockat fram stickor och lite garn, men det var så länge sen att jag måste fräscha upp mina kunskaper inom området först... Har inte riktigt vågat förbereda så mycket mer än att läsa, men ska nog börja kolla på vagn snart. Har mest funderat på att köpa via blocket eller liknande. Vår hiss är tyvärr liten, så ett krav är att den går att klämma in där. Har du hittat nån som verkar bra?
  • Kokosglass
    lisen32 skrev 2015-08-27 21:08:13 följande:

    Härligt att RUL var bra! Är lite nervös för det!:)

    Har fått små hugg i livmodern på kvällarna, gör riktigt ont. Någon som känt av något liknande?


    Tycker man är nervös för allt som gravid, men ditt kommer säkert gå bra också! Har du fått en tid för RUL?

    Känner också allt möjligt konstigt i magen, speciellt när jag reser mig, men det är nog rätt normalt. Ibland kan jag få ont på en specifik punk långt ner till höger eller vänster sida i magen, undrar om det kan vara bebisen som ligger och trycker på nåt då. Hoppas ditt onda går över!

    Har haft rejält ont på höger sida av ländryggen sen början av graviditeten också, fått höra att hormonerna kan göra hela kroppens leder överrörliga. Träffat en bra sjukgymnast på Kungsholmen som verkar ha koll på just gravida kroppar vilket känns skönt.
  • Kokosglass

    Tack för bra vagntips!

    Blev sjuk i veckan, så har inte varit så glad eller pigg, men äntligen börjar det bli bättre. Ringde BB Sthlm Kungsholmen i måndags för att jag hade så konstigt ont långt ner i magen och ryggen, men fick till svar något i stil med "vänta och se hur ont det kommer göra längre fram i graviditeten". Sen gick jag till vårdcentralen och de konstaterade urinvägsinfektion :-/ Funderar på att byta till Prima Liv i Danderyd.

    Toppen med yoga-klippen! Jag ska nog börja på vattenträning för gravida, känns som en skonsam träningsform.

    Hoppas ni andra mår bra :)

  • Kokosglass

    Jo, man (eller iaf jag) har blivit lite mer orolig som gravid och det känns tråkigt när de bara viftar bort det och säger att allt är normalt. Men ikväll tar jag sista tabletten och mår så mycket bättre än förra veckan. Ser fram emot första besöket på Prima liv på måndag, de verkar väldigt rara. Mama Mia låter som ett jättebra ställe också!

    Blir nog vattengympa i Solna på något som heter Turkosen, har dock sett flera ställen i stan som har det. Glömde att svara på det tidigare men sjukgymnasten som jag träffat jobbar på Fysiokliniken & de är landstingsanslutna. Tycker de verkar kunniga, men bara varit där två gånger.

    Vad spännande med RUL, men svårt att inte vara lite nervös... Men det är ju så kul att få se sin lilla bebis på skärmen! :)

  • Kokosglass
    mirakelspektakel skrev 2015-09-09 21:45:52 följande:

    Rul gick bra! Allt såg bra ut och vi kan knappt vänta tills vi får träffa vår lilla prinsessa <3


    Åh vad härligt att höra! :)
  • Kokosglass

    Toppen med en Facebook-grupp!

    MariaSthlmS - jag är något år yngre, men klämde mig helt fräckt in här. Sitter mer i huvudet än i siffrorna och jag umgås mest med något äldre. Att du har ett barn sedan tidigare är väl bara bra, någon med erfarenhet :)

    En helt annan sak, hur mycket har ni börjat förbereda? Vi har varit försiktiga med att köpa hem saker och har hittills bara några bodys, men nu börjar det klia i fingrarna och jag skulle helst släpa hem spjälsäng och beställa vagn idag (är snart i vecka 23). Egentligen kan man ju vänta betydligt längre. Hur tänker ni kring det?

  • Kokosglass
    Tessie83 skrev 2015-09-21 18:12:28 följande:

    Hej!

    Hoppar med här. Bf 27 mars. Gjorde kub förra veckan och allt såg bra ut. Liten låg och hoppade, sparkade och vinkade till oss :)

    Är 31 år, förskolelärare och bor på söder. Går på Mama Mia söder, men kommer även bli inskriven på specialistmödravården på SöS efter rul. Fick moderkaksavlossning i vecka 26 vid min förra graviditet, fick göra akutsnitt och min lilla pojke somnade in efter 17 kämpande dagar. Det är precis ett år sedan och har levt i en mardröm, men ser nu lite ljus i mörkret. Svårt att sörja men samtidigt vara överlycklig över bebisen som nu är i min mage.

    Är nu i v14 och allt börjar bli mer verkligt, skönt nu också att illamåendet börjar lägga sig lite.

    Grattis till alla era graviditeter <3


    Fy, det låter fruktansvärt. Hoppas verkligen ni kan glädjas lite nu, trots sorgen. Härligt att lilla bebisen såg pigg ut på kub :)
  • Kokosglass
    mirakelspektakel skrev 2015-09-21 21:44:35 följande:
    Köpte vagn igår, var på rea och de har 365 dagars öppet köp så jag passade på. Har även fått en resesäng och så har vi köpt ett skötbord och en åkpåse (hittade dessa väldigt billigt begagnade) Kommer få spjälsäng och en trolls-mini säng som man sätter precis intill sin egna när det är dags, samt en massa kläder. Sen har jag ju sytt ett babynest och amningskudde samt virkat en barnvagnsmobil.

    Jag har resonerat att i och med att jag får panik varje gång jag går in i en babybutik eftersom jag blir helt överväldigad av alla saker som man bör ha eller ta ställning till (ex alla gifter typ allt innehåller, vad vill jag utsätta bebisen för?? Är det nödvändigt att barnvagnen är flamskyddad och vad har de kemikalierna för påverkan på människor )så behöver jag ta en sak i taget. Och därför har vi börjat köpa saker även fast det är tidigt, om vi tror att det är en bra affär.
    Såg en bild i en annan tråd på det babynest du sytt, så otroligt fint och välgjort!

    Tänkte också shoppa begagnat där det går och då är det såklart smart att hålla utkik, så att man kan slå till när chansen dyker upp. Kan hålla med om att det är mycket att sätta sig in i med material, miljötänk etc. Kommer inte heller kunna shoppa allt på en gång, utan vill medvetet välja ut bra och hållbara produkter.

    Smart med långt öppet köp! Har även sett att flera butiker har "förlossningsgaranti". Blir nog till att kika på spjälsäng och vagn snart. Hade funderat på en Troll Bedside crib, men inser att bebisen inte kommer kunna ha den så länge, så är nog lite lat och köper en vanlig spjälsäng direkt istället... :)
  • Kokosglass
    mirakelspektakel skrev 2015-09-22 20:52:10 följande:
    Tack så mkt, jag är rätt nöjd med babynestet, det hade inte vart så svårt om jag inte hade använt egna lösningar gällande stoppningen av dynan. 

    Som sagt, jag har turen att få ärva en troll bedside crib, annars tror jag att man kan köpa dem beggade på blocket, använda dem i ca 6 månader och sälja för typ samma peng. Det finns väl även spjälsängar man kan ta bort fronten på, kan man inte modda dem så att de sitter fast i sängen? fast jag antar att det är svårt att få till rätt höjd.... lekmer.se har 365 dagars öppet köp.

    Har du några tankar alls kring vilken vagn ni ska ha?
    somek skrev 2015-09-23 15:51:49 följande:

    Vi har köpt en del kläder men varken babyskydd eller vagn än, och är i v 25 (bf 10 jan). Tänker oss dock att beställa vagn från babyplus.nl och det är inte så lång leveranstid... Känns som det är mycket mer som behöver förberedas, men än är det ju gott om tid (hoppas jag!)


    Toppen att få ärva saker, vi ska låna babyskydd, vilket är perfekt eftersom vi bara hyr bil vid behov. Trolls traditionella spjälsängar går att anpassa i tre olika lägen och fronten går att sänka/ta bort, så det kommer nog funka.

    Bra med tips på vad man kan handla! Blir nog att köpa en vagn på lekmer inom kort. Måste mäta lite i hissen, men lutar åt Brio Happys duovagn. Funderat på Brio Smile, Trille Viper och Britax Affinity också. Vi bryr oss inte om märket egentligen, utan vill ha en säker och smidig vagn :) Känner mig rätt lost i barnvagnsdjungeln... Vad köpte ni mirakelspektakel?
  • Kokosglass
    mirakelspektakel skrev 2015-09-26 22:32:00 följande:
    vi har köpt en britax go (fd brio go) den har svängbara hjul fram, med möjligheten att köpa till terränghjul som är större och som är fasta. Det är en duo vagn, som ska funka bra i stan och i skog och mark. jag har läst sjukt mkt på bloggen: ombarnvagnar.com och hoppas på att vi gjort ett bra köp som vi blir nöjda med även fast jag sneglar lite på den ännu dyrare varianten britax go next....  

    Vad har brio happy för fördelar, den vagnen har jag helt missat känner jag.
    Tessie83 skrev 2015-09-26 15:22:31 följande:

    Kommer köpa en Emmaljunga super nitro. En rätt ombonad vagn med stora hjul och där framhjulen är svängbara men går också att låsa. Vagnen är rätt smal så den är bra att köra i Stockholm och i dess affärer, samt när jag är hos mina föräldrar på besök på landet. En lite allt i allovagn. Ska beställa från babyexperten på Sveavägen. De är jätteduktiga där. Vi beställde vagn därifrån senast och då hjälpte mannen som arbetar där till och med oss att se hur vi fick plats med den i bilen och trots av vi redan beställt fick vi tillbaka handpenningingen när vi var tvungna att avbeställa den.

    Sängarna från troll är jättefina, men kommer nog ändå bli någon ifrån Ikea.


    Brio Go har en kompis och de är supernöjda!

    Vi började mäta i hissen och jag var visst alldeles för optimistisk med vad vi kan få in. Har provkört Teutonia Fun och Emmaljunga Viking nu och jag fastnade för Emmaljunga. Den är väldigt smal, men borde funka bra som liggvagn i alla fall och det fanns plats för att bädda varmt.

    Emmaljunga Nitro ser toppenfin ut och det var många bra tillbehör som ingick i den såg jag. Tyvärr blir den också för bred för vår hiss... Ska gå till Babyexperten här i veckan :)
  • Kokosglass
    somek skrev 2015-09-23 15:54:08 följande:

    Jag har börjat på gravidyoga med Babygruppen och på vattengympa i Sundbybergs simhall. Båda är jättebra! Vattengympan kan man köpa klippkort på så man kan gå när man känner för det.


    Låter ju toppen med Sundbybergs simhall, ska testa det om nån vecka :) Skönt att kunna gå när man vill och inte binda upp sig på en kurs. Bokar man innan på något sätt eller brukar det finnas plats?
  • Kokosglass

    Hej! Jag kom helt av mig med att logga in här...

    Hur mår alla? :)

    Jag har gått in i vecka 34 och har en väldigt livlig bebis i magen. Skönt att det börjar närma sig att vi ska få träffa vår lilla, men fortfarande svårt att verkligen förstå det.

  • Kokosglass
    mirakelspektakel skrev 2015-12-11 13:11:47 följande:
    Jag går in i vecka 34 imorgon. JAg håller med dig om att det är skönt att det närmar sig även fast det känns som en evighet kvar. Börjar ni få allt fixat? Vi har typ spjälsängen kvar (men det är bara för att vi ska få ärva en och de som ha den har inte fixat en ny säng till sin son.) och sen har vi inte köpt så mkt kläder (tänkte vänta och se vad som reas på mellandagsrean)
    Tack vare att julen närmar sig så tycker jag att veckorna går fort, men antar att de sista kommer kännas lååånga.

    Vi börjar bli klara med fixandet, spjälsäng ska skruvas ihop och babyskydd lånas, men annars är det skönt att det mesta är på plats! Kläder har vi inte heller så mycket, tänker att det är bra att veta om man får en stor eller liten bebis innan man bunkrar :) Måste få tag i en overall eller åkpåse som funkar i babyskydd. Har du hittat nåt sånt? Min sambo pratar också om mellandagsrean och visst, det känns ju perfekt. Orkar man inte trängas i butiker funkar det bra att handla online :)

    Varit förkyld i flera veckor nu, undrar vad som händer om man är sjuk vid förlossningen? Hoppas verkligen det ger sig snart!
  • Kokosglass
    mirakelspektakel skrev 2015-12-11 16:53:55 följande:
    Vi har en åkpåse i fårskinn men den är inte en mini så den går att trycka ner i liggdelen iom att liggdelen är stor. Sen har vi en vindfleece overall i stl 50 och en i stl 62, och en sovpåse i typ fleece (och några fler fleeceoveraller (fått en massa). har inte köpt en overall. vet inte om vi verkligen behöver en...
    Låter som att ni är redo på den fronten då Vi har beställt en liten åkpåse nu, ibland kan man göra riktiga klipp på lekmer.

    Mysigt att det närmar sig jul, ser fram emot två veckors semester innan slutspurt på jobbet. Jobbar du något nu?

    Vi ska gå på konsert på nyårsafton, frågade barnmorskan om ljudet var en risk, men de trodde inte det. Hoppas bebis inte sprallar loss totalt i magen, då får jag väl åka hem helt enkelt...
  • Kokosglass
    mirakelspektakel skrev 2015-12-20 23:50:31 följande:
    Vi var på lekmers outlet i infra city, snacka om att man kan göra klipp där. Hittade en mini åkpåse i fårskinn för 300 kr, kunde inte låta bli den!

    Nej jag har aldrig lyckas må tillräckligt bra för att börja jobba igen. Har dessutom lyckas få foglossning, jag fattar inte hur det är möjligt när jag knappt rört mig de senaste månaderna... har nerräkning här och väntar med stor förväntan att få må bra igen. 

    Det går säkert bra att gå på konsert, om ni ska sitta kan du ju ta med dig en filt och ljudisolera för säkerhets skull. Vi var och såg Kristina från Duvemåla för nån vecka sen. Jag höll på att kissa på mig!! haha!
    Bra tips :) Nu behöver vi inte något mer, men längre fram ska vi kika in där!

    Vad tråkigt, men skönt att förlossningen närmar sig. Nog för att det på flera sätt är mysigt att vara gravid, men längtar också efter att kunna röra mig bättre och träna. Eftersom jag hade så ont i ryggen i början så har jag tagit det väldigt lugnt nu.

    Vi har sittplatser så jag ska försöka täcka över så gott det går. Lär ha samma problem, haha, de får ha överseende om en gravid behöver klämma sig ut för en kisspaus ;)

    Ska nog packa BB-väskan snart, känns som att det inte är så mycket att vänta på, man vet ju aldrig när det är dags.
Svar på tråden Sthlmstjejer runt 30-40 1:a barnet, Bf feb/mars 2016:)