• nyhär

    Otroligt ensam 30 åring.

    Hej!  Låter som en  lite tråkig situation, fast du har internet och forum  som det här sen tror jag att du kanske skulle må bra av någon hobby eller liknande.   Vet personer som frivilligt hjälper till i olika organisationer te x kyrkan för att få träffa andra människor. Kram hoppas det ordnar sig Flört

  • nyhär
    LizaStrong skrev 2015-07-28 09:21:44 följande:

    Visste ej om att mina kurser var distans, utan fick reda på det efter jag hade kommit in. Trodde jag skulle gå kurser fysiskt på en skola, men så var det inte.


    LizaStrong skrev 2015-07-28 09:21:44 följande:

    Visste ej om att mina kurser var distans, utan fick reda på det efter jag hade kommit in. Trodde jag skulle gå kurser fysiskt på en skola, men så var det inte.



    upprepar mig lite,   du kan hjälpa till i någon frivillig organisation röda korset eller  liknande.  Sälja tidningar dela ut reklam 
  • nyhär

    Vet inte hur det är nu men även arbetsförmedligen hade kurser  innan där man kunde lära sig lite data eller att söka jobb och  hur man skriver till arbetsgivare. De var gratis och man träffade folk. 

  • nyhär

    Nej de gör allt för att slippa dig precis som socialen och annat för att du inte ske bli deras ansvar.  Känner du att den distansutbildningen kommer att ge dig något ? fundera över det. Om inte kan du avbryta den och anmäla dig till arbetsförmedlingen och de kan inte vägra att ta dig som sitt ansvar. 

  • nyhär
    LizaStrong skrev 2015-07-28 09:44:13 följande:
    Jag är inskriven på AMS, men då jag är student så ligger jag "vilande" där tills jag slutar min utbildning. Min utbildning är rättspsykiatri, är utbildad inom psykiatri o psykologi sedan innan, så det är ingen hux flux utbildning jag bara valt, utan det är mina stora intressen och saker jag verkligen har kunskaper om. Ironiskt kanske, med tanke på att jag inte mår så väldigt bra för stunden, men ibland är det svårt att hjälpa sig själv just när det kommer till ensamhet. Allt annat i världen klarar jag av, men inte detta.
    Självklart kan det vara intressant med en sådan utbildning om det är ditt intresse. Fast vad jag menade var mer om du tror att den här utbildningen ökar dina chanser väldigt  mycket att få jobb eller är det något som kommer att hålla dig borta från ett jobb under tiden som du går den här utbildningen.
  • nyhär

    Fundera lite om den här utbildningen verkligen kommer att hjälpa dig till ett jobb eller du tror att du har större chans om du hoppar över den eller tar den senare och skriver in dig som aktiv på arbetsförmedlingen istället.  Har du inte fått något jobb alls ? Eller du tar inte vad som helst ? Finns te x jordgubbsplockare.

    Om du inte har något som knyter dig till den staden som du bor i har du funderat på att bredda vart du söker jobb i hela landet där du kan få bostad ? I Norge ? 

    Hoppas det löser sig för dig Flört

  • nyhär
    LizaStrong skrev 2015-07-28 10:10:11 följande:
    Mina chanser till senare arbete med denna utbildning ser jag som ytterst goda, så jag vill absolut inte avbryta den, för det är en utbildning jag verkligen vill gå.
    Har varit inskriven på AMS för 3 år sedan, men fick inga jobb via det, har också sökt på egen hand, utan framgång. Har även sökt "lättare arbete" som det du nämner men fått nej varje gång, de vill helst ha unga studenter 15-16 år gamla.
    Sökte en gång arbete som fönsterputsare (söker allt som finns) men fick svaret att jag måste ha 3 års utbildning på papper som fönsterputsare......

    Söker arbete i hela Sverige och har tidigare både arbetat och bott i Norge, Oslo. Kan för närvarande inte flytta ifrån staden jag bor i, då jag ej har någon inkomst alls.
    Ok kan vara tufft,  men man får fortsätta att söka störst chans har du naturligtvis om du går och söker upp potentiella  arbetsgivare och pratar med dem kanske på ett cafe eller inom vården.  Vissa kommuner har  krav på utbildning andra inte. Kom ihåg ett jobb är inget man får   ett jobb är något man förtjänar man övertygar arbetsgivaren att man är den personen han eller hon behöver. Dela ut reklam kan  tjäna hundralappar på som du kan   spara ihop till något mer. 
  • nyhär
    LizaStrong skrev 2015-07-28 10:23:04 följande:

    Haha jag har arbetat sedan jag var 10 år gammal :) så jag är ingen slapphänt person. Började arbeta inom vården då.
    Jag får väl se hur jag gör, vill få arbete så jag kan flytta ifrån staden jag bor i. Den kommer bli min död om jag inte flyttar härifrån.


    Trodde inte heller du var slapphänt då skulle du nog inte haft den utbildningen du har  hoppas det löser sig för dig.  

    Varför tror du att någon annan stad skulle vara bättre än den du bor i om du inte känner någon i den  nya staden heller ? 
  • nyhär
    LizaStrong skrev 2015-07-28 11:50:04 följande:
    Med en större stad tror jag efter min utbildning tror jag är bättre. Även om det blir svårt att skaffa vänner då med, så blir det kanske lättare med tanke på att staden jag nu bor i, mer är en ödslig scen ifrån The Walking Dead.
    KUl du har lite humor i alla fall Flört låter som en stad i värmland. Kan förstå om du vill flytta. Kanske  en utbildning som inte är distans där du kan få studenthem och lån  och medel  för att plugga och träffa andra ? 
Svar på tråden Otroligt ensam 30 åring.