Inlägg från: Anonym (Vandra) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Vandra)

    Ni som är POSITIVA till vädret denna sommar, vad gör ni på semestern?

    Jag gillar inte värme och sol. Så jag har faktiskt gillat den här sommaren extra mycket :). Vi har tre barn. 8, 6 och en ettåring.

    I sommar har vi varit på flera olika vandringsturer. Nu bor vi ju nära fjällvärlden så det är ju enkelt att ta sig ut över dagen. Finns det något liknande i er närhet? Googla. I sommar har jag varit på flera ställen som jag knappt visste fanns trots att jag bott här i många år.

    Vad jag älskar med vandringen är att barnen är så harmoniska och man hinner prata om allt mellan himmel och jord på vägen. Vi brukar räkna med att de orkar med åtta kilometer i kuperad/bergig terräng på en dag. (Mat efter fyra kilometer ungefär, och små vattenpauser på vägen)

    Man behöver ju bara packa med sig matsäck för en dag och sittunderlag i ryggsäcken och sen gå iväg.

    Andra saker vi gjort den här sommaren:
    - Djur och blom-lära. Alla har fått ett djur och en blomma som de ska läsa på om innan och sen har vi gått ut i skogen och alla har fått berätta om "sitt" djur och "sin" blomma. (jättebra för mig också som knappt kunde något om det vi har i närheten :) )
    - Bakat och bjudit till sommarfika. Olika dagar bakat olika kakor och bjudit barnens och våra kompisar på sommarfika.
    - Tälta på tomten (om man inte orkar ta sig iväg nånstans)
    - Krocket, boule och olika "gårdsspels"-turnering

    Ja...det är vad jag kommer på nu :)

    Tror mycket handlar om hur man klär sig. Har man riktiga och bra kläder brukar inte vädret påverka så mycket. Det som blir jobbigt är ju om man blir blöt/kall osv. Fast vi ger ju oss inte iväg om det är spöregn, men kallt och molnigt får det gärna vara.

Svar på tråden Ni som är POSITIVA till vädret denna sommar, vad gör ni på semestern?