• Almina

    Beslutsångest! Ska vi acceptera förhandsbudet eller inte??

    Tyvärr kan man ju aldrig veta hur det går vid en eventuell budgivning, utan det blir ju lite av en chansning, även för den som har lagt förhandsbudet. Det räcker ju med två riktigt intresserade spekulanter för att man ska kunna få riktigt bra betalt. Om det däremot bara är en intresserad få man kanske (på sin höjd!) utgångspriset. Så det är ju lite tillfälligheter som avgör.

    Om ni verkligen tror på att ni kan få mer för lägenheten så kanske det är bättre att låta det gå till budgivning. Ni kan ju också höra med mäklaren om någon mer har hört av sig och visat intresse för lägenheten, det kan ju göra beslutet lättare.

    Vi hade en liknande situation vid försäljningen av vår lägenhet. Vi valde att inte ta förhandsbudet och det visade sig i efterhand vara helt rätt, eftersom vi fick betydligt mer efter budgivningen. Men vi var väldigt nervösa ett tag, innan budgivningen tog fart, då det såg ut som att vi inte skulle få mycket mer än utgångspriset. Vår erfarenhet säger ju dock inget om hur det kommer gå i ert fall!

  • Almina
    kathen skrev 2015-07-29 21:36:47 följande:

    Ja men precis, det är exakt det jag oroar mig för... att det inte blir någon budgivning och att vi kanske tvingas säljas under utgångspris.

    Till saken hör att vi har köpt ett hus som vi har tillträde till första oktober så vi har inte hur lång tid som helst på oss att sälja lägenheten...


    Om ni inte är beredda att ta risken att behöva sälja till utgångspriset (eller ev tom lägre) så har ni ju chansen att ta förhandsbudet.

    Har det sålts fler lägenheter i föreningen den senaste tiden (förutom 2:an för 2,7 miljoner)?
  • Almina

    Hur gick det? Blev det 2 650 000? (Jag tittade till budgivningen tidigare, och nu såg jag att lägenheten var såld.) Blev det samma köpare som la förhandsbudet?

  • Almina
    kathen skrev 2015-08-08 10:36:01 följande:

    Hej! Det slutade på 2 750 000 kr så vi är jättenöjda :) Det var ett ganska ungt par som köpte lägenheten, och vi fick ett bra intryck vid kontraktsskrivningen. Känns skönt att kunna lägga det här bakom sig och fokusera på flytten till hus i oktober och födseln av vårt första barn i november! Tack alla för era tips och råd :)


    Grattis! Då fattade ni rätt beslut!

    Lycka till i nya huset och med bebisen!!
Svar på tråden Beslutsångest! Ska vi acceptera förhandsbudet eller inte??