• valkyrian

    Argument emot att skaffa barn som 17 åring?

    Hej, fick min första en månad innan jag skulle fylla 17, och jag skulle aldrig vilja att min dotter gjorde samma resa. Idag är jag 27 år, mamma till en 10 åring och 6 åring, högutbildad och bra jobb. Man måste ha ett jävla go och försaka en del för att uppnå detta.

    Är din sambo med på dina idéer? Vad är isf planen? Att föda barnet och sen fortsätta med gymnasiet. Hur gammal är din kille?

    Tänker du lägga din försörjning och barnets försörjning i händerna på en ung grabb istället för att självständigt kunna försörja dig och bidra till ert hushåll? Är han välbetald? Ni kommer att leva väldigt snålt annars.

    Att ge dig själv en stabil grund att stå på gör dig till en bättre förebild för ditt barn och gynnar sannolikt ditt självförtroende. Och jag tror det gynnar eran förhållande om du vet och din kille vet att det inte är hans pengar som binder er samman, att han skulle kunna dö eller att nån av er lämnar så klarar du dig. Utan mamma och pappa eller någon annan utan för egna medel.

    Ja jag vet inte. Jag tror inte att en sjuttonåring är olämplig som förälder, men i vårat samhälle är man nog det.

    Men det gick bra för mig, men jag har också kämpat och slagits och vänt ut och in på mig själv med jobb, studier och barn.

  • valkyrian
    Fjäril kär skrev 2015-07-30 10:15:29 följande:

    Det som är typiskt naivt tänkt av en 17-åring är att tro att livet är slut och man är en gammal tant vid 25.

    Även om du får ditt första barn vid 30 år så har du gott om tid att få ytterligare fem barn.


    Fast om man vill ha stor familj är väl inte rådet "vänta till din fertilitet börjar sjunka drastiskt " lämpligt? Händer ju en del mellan 17-30. Jag tog högskoleexamen som 25 åring trots två barn, utan barn borde man klara av det ännu snabbare
  • valkyrian

    Som sagt, alla kan och vill inte vara högutbildade men alla kan (och vill hoppas jag) självständigt kunna leva sina liv utan att vara i beroendeställning, med allt vad kvinnofälla innebär för en människa.

    Och gymnasiet är ju inte att vara högutbildad, samtidigt med mig var tre andra tjejer gravida på gymnasiet. Jag var väl den enda som gick ut med fullständiga gymnasiebetyg. För de andra väntande komvux osv.

    Men som sagt ställer man sig alla frågor om vad man vill uppnå och hur man ska uppnå dem och ser att ett barn passar in så kör. Men statistiken talar inte för oss unga föräldrar och statistik ljuger inte. Man måste definera varför just man själv är undantaget och jobba arslet av sig.

  • valkyrian
    17ochNaiv skrev 2015-07-30 16:42:30 följande:
    Studieuppehåll lät bra, tack!!

    Sedan är det ju inte säkert att jag kommer kunna börja högskola direkt efter gymnasiet, med tanke på att jag förmodligen måste gå komvux då min engelska är sämre än Greklands ekonomi, kommer säkert få F i både engelska 5 och 6.
    Så då blir det inte vid 23 år, skulle jag tro. Alltså alldeles för sent ifall jag skulle vänta.

    Men om jag nu tar studieuppehåll istället, alltså går gymnasiet tre år utan att bli gravid, så litar jag inte på mig själv att jag kommer skydda mig varje gång under den tiden.
    Någon i tråden tipsade spiral, måste man visa framsjärten (hehe) för det?
    Det måste man göra när man föder barn också...
  • valkyrian
    17ochNaiv skrev 2015-07-30 16:51:54 följande:
    Det är skillnad mellan att föda barn och visa muttan för en person som ska sätta i något som egentligen inte är livsviktigt.
    Jasså du ^^
  • valkyrian

    Fast hoppa av skolan _måste_ man inte. Det är helt okej att ta ett studieuppehåll. Gick i skolan tills två veckor innan jag skulle föda, läste klart året på distans, var hemma ett år och fortsatte samma linje fast med de som var ett år yngre, var många av samma årgång som mig i min klass som bytt linjer och så och fått hoppa ner. Tog studenten ett år sent. Argumenterar inte för (eller emot) tonårsgraviditeter alls fast dom är otroligt opraktiska och har oddsen emot sig för framgång (mätt i sociala och ekonomiska aspekter) men vi kan i alla fall hålla oss till fakta.

Svar på tråden Argument emot att skaffa barn som 17 åring?