• äldreochklokare

    vad är normalt förhållande till x:et

    det enda du kan vara helt säker på är att det tar tid! Både för dig och ditt ex. Även om det var hon som ville bryta upp är ni nu bara i början av en process. Om hon väljer att stötta och trösta dig är det för att hon av nån anledning får ut något av det hon också, annars skulle hon markera att hon tycker det blir obekvämt och konstigt.

    Bäst för dig själv är att ta stöttning av vänner tex, inte av henne. Försök prata så neutralt ni kan och vara hyggliga mot varann men mer gör ju bara att man klänger kvar.
    Skulle inte förvåna mig om hon själv kanske kommer ha tvivel om ifall hon gör rätt eller inte, och kanske tom söker upp dig rätt vad det är. Ni kommer nästan garanterat ha sex, det är otroligt vanligt. Det end som sätter stopp för det är väl om hon inte vill nu när hon har en ny, men jag vet att det trots det läget, ibland kan inträffa att folk faller tillbaka och har sex med sitt ex, speciellt om det var så bra som du nämner. Och nej, det är inte bra. Det kan ju kännas bra för stunden och det kan skapa förhoppningar som man sen inser bara var luftslott.

    Låt henne köra sitt race nu, så märks det nog ganska snart om hon vet vad hon gör eller inte

  • äldreochklokare

    lova INTE barnen nåt ni inte kan hålla! och Lova INTE varann att ni inte ska dra in nån annan på ett år! 

    Ett år är en lång tid och ni har ff en massa faser ni ska gå igenom, vad som helst kan hända. Ni kanske lyckas fira denna julen ihop, det är inte så långt dit, men räkna med att det kommer ske förändringar vartefter, oavsett vad ni lovade nyss. 

    Jag har ny partner sedan 1,5 år och första julen firade han och hans ex tillsammans, men det var väldigt kort efter de hade flyttat isär, däremot var det inte alls aktuellt att de skulle fira nästa jul tillsammans. Jag och mitt ex har aldrig firat jular eller barnens födelsedagar tillsammans. Vi hade nog kanske kunnat för vi är väldigt bra sams men vi hade helt enkelt inget intresse i att ha det så. Alla gör olika, men du är naiv om du tror att ni ska kunna lova nåt sånt NU och att det sen ska stämma om tex ett år. Du får ha ett öppet sinne för allt nu TS.

  • äldreochklokare
    Tusv skrev 2015-08-10 07:59:55 följande:

    Tanken är att vi ska planera veckan på det viset och då att alla är samlade. Mina stora grabbar är mycket på träningar och kompisar.


    Det kan nog vara bra inledningsvis men det blir svårt att hålla sånt i längden. Att äta middag tillsammans varje söndag, det är väldigt ofta!

    Är barnen så pass gamla kan ni klara ut det som behöver klaras ut ändå utan att "behöva" äta middag. jag förstår om du vill göra det, du saknar ju det som var, men det kommer inte funka i längden. 
    Mitt ex och jag har oftast chattkontakt, ibland flera ggr i veckan men det är ganska sällan vi faktiskt tycker att vi behöver ses IRL. Nu har det gått ca 3 år sen vi skildes och mycket har hänt på den tiden, båda har nya partners och våra barn tycker det funkar bra. 
  • äldreochklokare
    Tusv skrev 2015-08-10 16:05:27 följande:
    Idag har jag en skitdag, ledsenhet som inte släpper. Jag tänker föreslå familjerådgivning för mig och min fru för att få lite verktyg, inte för att få detta ogjort (även om jag skulle vilja av hela mitt hjärta men min hjärna fattar att det är omöjligt i det korta loppet.)
    Jag behöver en terapeut dels för att min fru ska kunna vila från mitt ältande och känna att när vi träffas ska jag inte dra upp jobbiga saker, de tar vi bara på terapin. Sen behöver jag hjälp om hur jag ska hantera vår fortsatta relation, vi är ju inte ovänner, har många intressen tillsammans och barnen förstås. Jag hoppas på lite insikter så jag kan släppa taget helt. I forumen får jag så många motsatta tips så jag är helt förvirrad. Jag förstår att jag måste distansera mig, men vill nog hitta en bra medelväg för detta. Kanske skönt om terapeuten tycker jag är naiv, då trillar polletten kanske ned.
    terapi absolut bra, oavsett utgången. Mycket nyttigt att en utomstående ställer frågor, man tvingas tänka efter och man kan lära sig nya saker. 
Svar på tråden vad är normalt förhållande till x:et