Inlägg från: Anonym (besviken) |Visa alla inlägg
  • Anonym (besviken)

    får inte ta med barnet till museum??

    Jag och min man har två gemensamma barn. Idag skulle vi åka allihop plus min svärmor till ett museum. Då säger min man att han inte vill följa med. OK, säger jag, jag åker med barnen så kan du och svärmor göra vad ni vill. Min man, pappan alltså, tror att barnen kommer tycka det är tråkigt, men jag tror att det kan bli spännande, och dessutom vill jag göra något med mina barn. Svärmor vill åka. Innan vi hinner åka undrar ett kompis till ett av barnen om han vill leka. Då bestämmer min man att barnet ska leka här hemma med sin kompis.

    Jag är riktigt besviken, ledsen och arg nu. Det känns inte alls som han respekterar mig utan totalt kör över mig och mina planer för mig tillsammans med barnen. Jag har inte alls lust att åka längre, utan stannar hemma. Överreagerar jag eller är hans beteende respektlöst tycker ni?

  • Svar på tråden får inte ta med barnet till museum??
  • Anonym (besviken)

    Hm, ja kanske. Men som jag upplevde det hade vi "bestämt" att åka till museet idag.

  • Anonym (besviken)
    Anonym (ananas) skrev 2015-08-01 12:25:13 följande:
    Börja prata med varandra och checka av ev idéer för familjen.

    Problemet är att min man inte alltid är så lätt att stämma av med. Han ändrar sig ofta i sista minuten. Så det rådet är nog en aning överförenklat i sammanhanget.
  • Anonym (besviken)
    Anonym (ananas) skrev 2015-08-01 12:42:16 följande:
    Även saker som han har bestämt?
    Nej, oftast inte. Däremot bestämmer han ibland sig för att göra saker som han tror att han har sagt till mig, fast han inte har det. T.ex. bestämde han i förra veckan att han skulle åka 2 dagar till en kompis, och att han skulle åka på måndagen. Jag var med på att han skulle åka, men trodde att han skulle åka på onsdagen eller senare. När det visade sig att han redan bestämt att åka på måndagen blev jag rätt sur. Då sa han "Alla andra har förstått det" ungefär som att jag underförstått var dum i huvudet. Det är ju inte så att jag inte skulle förstå vilken dag han tänkte åka om han bara kunde säga det till mig på ett tydligt sätt...

    Kanske ligger det ett större kommunikationsproblem begravt här.


  • Anonym (besviken)

    Tack för era råd, de låter bra båda två. Vi måste börja någonstans med att börja få ordning på det här med kommunikationen för det är verkligen jobbigt. Känns som att tillvaron blir baklåst och svårt att göra aktiviteter tillsammans.

    Ska försöka tala med min man om detta.

Svar på tråden får inte ta med barnet till museum??