• Nonym

    Jag ADD, han högfungerande autist. Barn?

    Jag tror ni skulle klara det alldeles utmärkt!

    Barn behöver också struktur och rutin, så det är nog inga problem, och jag tror att din karl kommer att lära sig hantera när barnet/en ät ledsna, han kommer kunna trösta även om han inte alltid kommer kunna förstå VARFÖR det kommer tårar.

    Dessutom har ni ju rätt till stöd i ert föräldraskap, så om ni känner er mogna i övrigt tror jag det löser sig.

  • Nonym

    Angående det med ljudbild så hade jag nog valt att alltid ha musik på en låg nivå hemma (skapa lite andra ljud så att det inte blir så mycket tystnad som bryts av barnskrik) och även ha ett par hörselskador tillhands som man snabbt kan ta på vid behov.

    Knepiga föräldrar är det nog många som har, även utan diagnoser!

  • Nonym

    Usch för folk som tycker att en diagnos (eller två) är anledning nog för att avråda folk från att skaffa barn!

    Hade inte ts beskrivit att de i övrigt har en väl fungerande vardag med arbete, boende och rutiner, så visst, men nu är det ju inte så.

    Ni kommer ju uppenbarligen få stöd från er familj OCKSÅ, inte bara det stöd ni är berättigade iom era diagnoser, så lyssna inte för mycket på vad andra säger, gå på vad NI vill. Det kommer alltid finnas de som avråder, precis som ni själva tvekar, men i slutändan är det ert beslut och jag tror ni är mer lämpade som föräldrar än många andra.

  • Nonym
    Anonym (E) skrev 2015-08-03 10:14:07 följande:

    Ja och vad händer när denna vardag fullt av rutiner ställs på ända? Det är ju DET man som förälder ska klara av. En förälder utan diagnosen autism tex har mkt lättare att anpassa sig till nya händelser i livet.

    Jag säger varken bu eller bä i den här barnskaffar-frågan men det är väldigt märkligt att säga "kör på" som vissa gör här, som att det inte är nån stor grej. Men det är det.


    Är väl en lika stor grej vare sig man har diagnos eller inte? Konstigt att dessa nej-sägare inte avråder ALLA från att skaffa barn, det kan ju gå åt helvete för vem som helst?!!
  • Nonym
    Anonym (E) skrev 2015-08-03 10:48:00 följande:

    Ja men ännu mer om man som förälder har diagnoser som dessa. Eller tycker du att det verkar helt problemfritt? TS är liksom rädd för micro-plinget så hur blir det då med ett barn som skriker?


    Just därför jag redan föreslagit bakgrundsmusik samt hörselkåpor nära till hands. Det där med överkänslighet mot ljud är nog ett väldigt litet problem.

    Det finns inget föräldraskap som är problemfritt
  • Nonym
    Anonym (Nurse) skrev 2015-08-03 10:45:15 följande:

    Helt enig. Att skaffa barn är ett stort beslut och inte ett där man kan vara så egoistisk att man förstör någon annans (barnets) liv. 

    Också bra poäng om särskilda behov, den risken är ju bara större givet att ni själva har diagnoser båda två. Inte säker på att ni förstått riktigt hur det kan vara...


    Då borde väl ingen skaffa barn? Vem som helst kan ju bli deprimerad/sjuk/arbetslös?

    Jag tror det är större chans att föräldrar med diagnoser som får barn med diagnoser snarare klarar det BÄTTRE än andra föräldrar. De vet själva hur det är, har antagligen lättare att hjälpa sina barn att få samhället att bättre förstå HUR deras barn ska behandlas.

    Men det är kanske så att ALLA som avviker från normen borde tvångakastreras? Det verkar bara vad vissa här anser iaf?
  • Nonym
    Anonym (?) skrev 2015-08-03 20:04:22 följande:

    Är ni inte rädd att barnet ärver era svårigheter? Jag skulle aldrig i hela mitt liv riskera att föra över min diagnos på någon annan.


    Att ha en diagnos behöver inte vara en svårighet, man kan lika väl välja att se det som en tillgång, något som gör en annorlunda och unik och mycket mycket bättre på vissa saker än alla andra.

    Är kanske däri det verkliga problemet ligger, folks ovilja att se allt det bra hos de med diagnoser, de som avviker från normen, utan väljer att spä på utanförskapet genom att tom tycka att de ska förvägras att göra det vi människor är skapta att göra, fortplanta oss.
  • Nonym
    Lilje skrev 2015-08-04 23:09:34 följande:

    Diagnoserna kom efter barnen. Vi hade inte ens hört om Asperger vid det läget, dom är 15 och snart 17 nu. Och tänka om innan jag gör något är inte direkt vad jag är bäst på. :) Det var det här med avsaknad av konsekvenstänk.


    Och ändå valde du att skaffa två barn?

    Varför skaffade du inte två hundar istället?

    Du om någon ska väl inte leka moraltant....
  • Nonym
    Anonym (......) skrev 2015-08-05 10:02:14 följande:

    Moraltant? Ts ställer en fråga, Lilje svarar utifrån sina egna erfarenheter. HUR är det att "leka moraltant"?


    Lilje skriver ju att hen har diverse problem själv, men har ändå valt att skaffa barn, och tycker sen att det är lämpligt råd att föreslå att ts ska skaffa hund istället för barn.

    Kasta sten i glashus är kanske ett lämpligt uttryck?
Svar på tråden Jag ADD, han högfungerande autist. Barn?