• Anonym (E)

    Jag ADD, han högfungerande autist. Barn?

    Visst, barn gillar rutiner men det är vi föräldrar som får inrätta dom. Ofta får vi också bara finna oss i att barn skapar rutiner som inte passar oss, som att vakna fem varje morgon.. Helst skulle jag sova till åtta men det struntar mina barn i. Hur skulle ni hantera avvikelser i era rutiner?

  • Anonym (E)
    Nonym skrev 2015-08-03 08:32:38 följande:

    Usch för folk som tycker att en diagnos (eller två) är anledning nog för att avråda folk från att skaffa barn!

    Hade inte ts beskrivit att de i övrigt har en väl fungerande vardag med arbete, boende och rutiner, så visst, men nu är det ju inte så.

    Ni kommer ju uppenbarligen få stöd från er familj OCKSÅ, inte bara det stöd ni är berättigade iom era diagnoser, så lyssna inte för mycket på vad andra säger, gå på vad NI vill. Det kommer alltid finnas de som avråder, precis som ni själva tvekar, men i slutändan är det ert beslut och jag tror ni är mer lämpade som föräldrar än många andra.


    Ja och vad händer när denna vardag fullt av rutiner ställs på ända? Det är ju DET man som förälder ska klara av. En förälder utan diagnosen autism tex har mkt lättare att anpassa sig till nya händelser i livet.

    Jag säger varken bu eller bä i den här barnskaffar-frågan men det är väldigt märkligt att säga "kör på" som vissa gör här, som att det inte är nån stor grej. Men det är det.
  • Anonym (E)
    Nonym skrev 2015-08-03 10:41:09 följande:

    Är väl en lika stor grej vare sig man har diagnos eller inte? Konstigt att dessa nej-sägare inte avråder ALLA från att skaffa barn, det kan ju gå åt helvete för vem som helst?!!


    Ja men ännu mer om man som förälder har diagnoser som dessa. Eller tycker du att det verkar helt problemfritt? TS är liksom rädd för micro-plinget så hur blir det då med ett barn som skriker?
  • Anonym (E)
    Nonym skrev 2015-08-03 12:38:02 följande:

    Just därför jag redan föreslagit bakgrundsmusik samt hörselkåpor nära till hands. Det där med överkänslighet mot ljud är nog ett väldigt litet problem.

    Det finns inget föräldraskap som är problemfritt


    Nej såklart. Jag har ju också besvär här i livet och jag har ingen diagnos.. Men skillnaden mellan mig och tex TS är ju att hon har en vardag som kan kollapsa om hon inte följer rutiner. Hon skrev själv att hennes man blir apatisk och "går in i sig själv" när något är jobbigt. Som förälder är väl inte det ett alternativ?

    Jag tvivlar inte en sekund på att någon med diagnos kan vara fullgod förälder, TS och hennes man verkar ha mkt stöd utifrån och det är alltid ett plus.
  • Anonym (E)
    Anonym (adhd) skrev 2015-08-03 15:54:42 följande:

    Jag tycker inte diagnos hör till saken! Har sätt föräldrar gå med mobiler när deras små cyklar eller sitter och krökar sent på semestern och tvingar barnen att se på!! Sen kan säker någon skriva "inte jag" men tror jag bara är BS bakom en mobil/dator.

    Jag har jobbat inom pedagogik och ser saker både hos barn och föräldrar som inte har med DIAGNOS att göra.. Har ett år kvar på min lärarutbildning och gör valet att hoppa av. Inte för jag inte älskar att lära ut eller trivs i klassrummet.. För hur svårt många föräldrar gör det för oss lärare!


    Ja fast du verkar inte ha så mkt besvär med din adhd och då går det ju bra? Ingen har sagt att någon med adhd inte kan vara bra förälder. Men om du läser vad ts har skrivit så ser du att dom har fler besvär än att hon "bara" har ADD..
  • Anonym (E)
    Nonym skrev 2015-08-03 22:03:09 följande:

    Att ha en diagnos behöver inte vara en svårighet, man kan lika väl välja att se det som en tillgång, något som gör en annorlunda och unik och mycket mycket bättre på vissa saker än alla andra.

    Är kanske däri det verkliga problemet ligger, folks ovilja att se allt det bra hos de med diagnoser, de som avviker från normen, utan väljer att spä på utanförskapet genom att tom tycka att de ska förvägras att göra det vi människor är skapta att göra, fortplanta oss.


    Men nej. TS säger ju själv att hon har problem! Som sagt, det är väl bara att skaffa barn om man känner för det. Vem ska hindra TS? Men att låtsas att det är en tillgång är att ta i från tårna. Att vara rädd för att gå på föräldramöten, hur är det det en tillgång exakt? Eller att lida av depressioner.. Eller att snöa in sig på saker såpass att man inte ser sin omgivning..
  • Anonym (E)
    Anonym (adhd) skrev 2015-08-04 10:38:05 följande:

    När jag studerade till lärare så sa många utav mina lärare att DU kommer bli den bästa läraren. För jag har förståelse och erfarenhet. Jag fick min diagnos som vuxen! Jag fick barn som 19. Gick inte ens ut 9an då mina lärare sa att jag va dum i huvudet och knarkade!

    Jag hoppa av mådde skit hamna i sjukskriven träsket med självmordstankar och DÅ va min adhd vidrig att leva med!

    Men på något sätt lyckades jag som ensam mamma plugga upp ALLT, ta körkort och komma in på universitet. Nu har jag tröttnat på lärarutbildningen för det är SKIT i skolorna och dagens föräldrar samt lärare fokuserar på resultat istället för förståelse.. men men har kommit in på geovetenskap och ska plugga det istället, trots att jag har dyslexi och adhd.. Visst jag har fått skriva om MÅNGA tentor och haft svårigheter att lyssna på föreläsningar.. men OJ vilka resultat jag får utte på praktik och bland många andra! Men det är svårt att förklara där folk lägger mer fokus på det man inte kan osv.. om jag VARJE dag talar om för någon att den har stor näsa kommer den tro att den har stor näsa, även om den vore näslös..


    Ok det är jättebra att det gått bra för dig. Själv känner jag en kille som har adhd och hans liv är rent ut sagt skit pga det. Han har ingen vardag för han klarar inte av att hålla rutiner, han kan inte behålla ett jobb, han har ingen självcensur, han är djupt deprimerad över detta dessutom. Han klarar inte ens av att ha sitt barn hos sig mer än en dag hit och dit eftersom han glömmer bort att laga mat och lägga henne på kvällarna.

    Det finns alltså många varianter. Några går det bra för och andra inte. Vem vet hur det går för TS.
Svar på tråden Jag ADD, han högfungerande autist. Barn?