• Lilje

    Jag ADD, han högfungerande autist. Barn?

    Min mamma blev diagnosticerad i vuxen ålder med Asperger, min pappa har uppenbara tecken på hyperaktivitet och saknar totalt impulskontroll. Det var milt sagt katastrof för mig och min bror. Vår uppväxt var inte lätt, vi utagerade båda två och har fått jobba hårt för att återfå kontroll på våra liv i vuxen ålder.

    Jag har nog ärvd mycket efter min far, hittade självklart en kille som nu i efterhand fick diagnosticerad Asperger. Vår son har nyss börjat utredning, vår dotter tar ut sin extra energi i träning.

    Det är inte lätt. Det går inte att köra fasta rutiner. Det kommer bli otroligt mycket kontakt med olika myndigheter, långa samtal med främlingar om känsliga saker, ångest och stress. Ni kommer inte komma undan det om ni vill behålla barnen, och eran svårigheter kommer påverka barnen vare sig dom ärver det eller inte.

    Kan ni inte fundera på en hund istället?

  • Lilje
    Regndamen skrev 2015-08-04 21:22:00 följande:
    Menar du att alla med diagnoser måste ha kontakt med myndigheter för att behålla sina barn?
    Nej, men har båda redan diagnoser, är chansen ofantligt stor att barnet ärver det. Och då måste man ha kontakt med myndigheter/BUP. Det är ingen enkel process, och även efteråt kommer det vara behov för att samarbeta tät med skolan, vården och BUP. Har TS redan problem med det här borde dom tänka om.
  • Lilje
    Anonym (Talsvårigheter) skrev 2015-08-04 22:57:20 följande:
    Varför tänkte du själv inte om utan skaffade inte bara ett barn utan två?
    Diagnoserna kom efter barnen. Vi hade inte ens hört om Asperger vid det läget, dom är 15 och snart 17 nu. Och tänka om innan jag gör något är inte direkt vad jag är bäst på. :) Det var det här med avsaknad av konsekvenstänk.
  • Lilje

    Jag valde egentligen inget alls. Jag upptäckte efter tre månader att oj, mensen har inte kommit på länge. Efter första barnet väntade jag i ett år på mensen så jag kunde börja ta p-piller. Den kom inte, det gjorde däremot barn nummer 2. Då fick jag stoppat i spiral på 6-veckorskontrollen, för då räckte det.

    Saken är, mitt tankesätt går inte så mycket efter logik. Jag gör inte smarta genomtänkte val. Saker händer, och sen får jag lösa det när det dyker upp. Men det hindrar ju inte att jag kan försöka ge andra råd efter mina egna erfarenheter. För när jag väl sitter där själv kan jag ju se hur jag hamnade där.

Svar på tråden Jag ADD, han högfungerande autist. Barn?