Inlägg från: Anonym (......) |Visa alla inlägg
  • Anonym (......)

    Jag ADD, han högfungerande autist. Barn?

    Och jag blir trött på vissa "diagnosticerade" som menar att de BARA har fördelar av sin diagnos, och att de är så SPECIELLA och UNIKA... Olika npf medför definitivt fördelar, men också nackdelar. Så är det ju med alla egenskaper!

    Angående att det finns usla föräldrar utan diagnos - ja, definitivt. Det finns många som tyvärr inte borde skaffa barn, men nu handlade det ju inte om det.

    Till ts: Jag skulle avråda. Om barn var er högsta dröm, om det var det ni levde och brann för, skulle jag tycka annorlunda, men nu känns det lite (och det här är en spekulation) som att ni funderar över det mest för att det är det man brukar göra, och det andra gör, och att ni själva inte har någon särskilt stark drivkraft. Jag är själv frivilligt barnlös, och har jättesvårt att förhålla mig till barnnormen i samhället, men jag tror att det ofta inte blir så bra om man gör det utan att verkligen vilja. Men just med era svårigheter, som låter ganska stora, även om ni har hittat bra förhållningssätt tycker jag att det känns onödigt att gambla på det sättet.

  • Anonym (......)
    Nonym skrev 2015-08-05 08:20:42 följande:
    Och ändå valde du att skaffa två barn?

    Varför skaffade du inte två hundar istället?

    Du om någon ska väl inte leka moraltant....
    Moraltant? Ts ställer en fråga, Lilje svarar utifrån sina egna erfarenheter. HUR är det att "leka moraltant"?
  • Anonym (......)
    Nonym skrev 2015-08-05 11:03:29 följande:
    Lilje skriver ju att hen har diverse problem själv, men har ändå valt att skaffa barn, och tycker sen att det är lämpligt råd att föreslå att ts ska skaffa hund istället för barn.

    Kasta sten i glashus är kanske ett lämpligt uttryck?
    Nej, jag förstår inte riktigt hur du tänker... Om jag har gjort något som i retrospekt kanske inte var det bästa beslutet är det väl inte fel att råda någon annan att INTE göra det jag gjorde?
Svar på tråden Jag ADD, han högfungerande autist. Barn?