• MVZ

    Inser er sambo vad som komma ska?

    Vi väntar vårt första barn och redan från början förstod åtminstone jag vad jag skulle få ge upp tiden innan barnet är fött, hur det blir efter anar jag bara för det kan ju skilja sig lite hit och dit men åtminstone så vet jag såpass att första tiden så har man inte mycket till liv bortsett från bebisen. Man vill vara nära den den är vaken, man kommer ha full sjå att förhoppningsvis amma och när det väl är lugnt så kommer man nyttja varje minut till att sova. Detta innebär att min sambo dessutom kommer ha fullt upp med allt annat som behöver göras för vad jag vet så har han väldigt svårt att klistra dit bröst och amma. Men där kommer problemet vilket jag kände redan tidigt i graviditeten. Han verkar tro att livet kommer fortgå som det gjort!

    Jag märker direkt när man diskuterar med någon och han är med att han tror att det kommer vara som att dansa på moln. Till och med dom man då pratar med tittar smått undrande på om han verkligen förstår vad som komma skall. Och då tänker jag ändå i banor av "i bästa fall".

    Just nu har han kickat igång ett av sina stora intressen igen efter att ha haft det på is i över ett år, till och med mer. NU! Om allt går väl så är det inte ens en månad kvar till vi har den lille hos oss.

    Visst han visar det inte öppet, men då jag känner honom så ser jag alla tecknen han som vanligt ger när han väl börjar starta upp nåt igen, köper en lite pryl där, byter bild där, sitter mer på den och den sidan. Det kan han ta seriöst.

    Men när jag försöker få han att förstå att det till en början med inte kommer finnas tid till just det så är det bara som att jag skrattas bort.

    Ska jag stå där om en månad +, med allt ansvar för barn hushåll och djur? Vad fram emot allt jag ser nu..

    Hur var era smabos/makar/pojkvänner, var dom införstådda med åtminstone ungefär hur det skulle bli? Eller skapa dom sitt egna liv lite som min sambo sysslar med nu?

    Hur reagera dom i så fall när sanningen gick upp för dom?

    Noterbart är att min sambo dessutom är äldre än mig och har i flera år längtat efter barn då alla hans närmaste vänner numera har familjer.

    Dessa verkar dock bara gett den trevliga bilden åt honom, inte allt slit och inte all sömnbortfall...

  • Svar på tråden Inser er sambo vad som komma ska?
  • MVZ

    Tack för svaren, det blev lite olika synsätt på det hela.

    Det oansvariga exet var väldigt tråkigt att läsa om, en ren mardröm till och med

    Dock så tror jag inte han blir sån, han tar allt sitt ansvar och han är väldigt mån men just när det kommer till det här med hur vardagslivet blir sen som ställer till det. Han jobbar natt och kommer fortsätta med det efter de 10 dagarna för att sen ta ut papaledighet betydligt senare. Och klart han ska få sova efter det men men den korta tiden som är så verkar han tro att han ska både kunna sova och ha sin hobby.

    Visst egentid i all ära men när jag kommer få ta hand om barn och hundar nästan 24 timmar de dagar han jobbar och dagen efter så känner jag att om någon så borde jag få egentid istället för att han planerar att han ska göra det och det. Till och med hans kollegor säger till honom att njuta av jobbtiden för då är det lugnt..Men inte ens det verkar få honom att förstå..

    Nu får jag inget flyt alls i tankar och skrift känner jag, borde kanske dikta på nätterna istället.

    Jag hoppas väl att han väl där sen inser hur det blir, som nån skrev män är ju ibland tyvärr lite segstartade innan verkligheten slår till..

    Älskar honom över allt annat och när vi pratat barn så har allt verkat så komplett. Förståelse har funnits och för det mesta kommunicerar vi bra men nu när jag försöker lägga fram att det kanske där bättre att vänta med hobbyn tills en tid efter när det lugnat sig och man kommit in mer i fas så är det som tvärstopp. Hans hobby innebär frånvaro från hans sida och inget man släpar med ett barn på (dock ingen luftburen hobby här heller) men ändå omöjligt med barn..

    Behövde nog lufta mig lite inatt då jag tyvärr inte har många att prata med om sånt här.

    Jag hoppas såklart att han som sagt sen inser och tar det som det faktiskt blir..

Svar på tråden Inser er sambo vad som komma ska?