Inlägg från: Brumma |Visa alla inlägg
  • Brumma

    Mitt bonusbarn har fått mens.

    Att det kan behövas dubbla bindor på natten eller varför inte köpa hem nattbindor?

    Att det är ok om det blöder igenom på lakan och trosor men att hon måste säga till dig så det blir tvättat (eller tvätta själv). Min bonus sa inget o sov i lakanen tills det var dags att byta ändå..

    Att det luktar riktigt illa om bindor inte slängs omgående..

    Att man kan få väldigt ont i magen strax innan och under mens. Visa var det finns värktabletter och hjälp henne med hur många hon får ta och hur ofta. Det kan även hjälpa med varmvattenflaska på magen..

    Fråga henne om hon vill prova tamponger. Vill hon så berätta hur de skall sitta. Min kompis gick i 15 år och använde inte tamponger för att hennes mamma sagt att de skulle sitta precis i "öppningen" för att de annars kunde försvinna. . Och sitter de där gör det ont. . Vill hon inte så se till att bindor i olika storlekar finns hemma, samt trosskydd om hon har efterblödningar några dagar.

    Att i början skriva upp i en kalender när hon får mens sant hur länge den håller på kan vara bra. En liten prick när den börjar o sedan prickar hela veckan typ. Då lär hon sig kunna räkna ut när hennes mens skall komma. Kan vara bra att veta om man ska ha mens om man ska på semester, läger, sova hos en kompis osv..

    Se till att hon alltid har bindor med i skolväskan. Inte kul att få mens i skolan o inye ha ngt mensskydd.

    Så det var allt jag kom på just nu ;)

  • Brumma
    Anonym (inte i toan!) skrev 2015-08-04 14:59:55 följande:

    En liten detalj som är lätt att glömma. Lär henne var hon ska göra av de använda bindorna! Annars är det inte otroligt att hon spolar ner dem i toan. Det faller sig ju rätt naturligt att göra så, om man inte vet vad konsekvenserna av det kan bli.


    Och att slänga dem i sopor som slängs ofta..

    Jag hade eget badrum när jag fick mens och tömde inte soppåsen så ofta... Men det är ngt man behöver lära sig...

    Hittade en påse i bonusdottern rum när hon åkt hem till sin mamma senast. Usch är väl ett snällt ord för hur det luktade...
Svar på tråden Mitt bonusbarn har fått mens.