Inlägg från: happylovemusic |Visa alla inlägg
  • happylovemusic

    Ni med barn födda sommaren 2015

    Hej! Fick mitt första barn 6 juli (en son)

    Förlossningen gick till slut bra, men moderkakan fastnade och jag tappade en hel del blod... Och blev galet hög av lustgasen med massa hallucinationer! Epiduralen satte läkaren fel och fick ingen effekt, fick sen vänta jättelänge på att läkaren skulle komma tillbaka och fick den till slut när jag var öppen 9 cm, var inte kul fram tills dess men sen hjälpte den super!

    Har det jättemysigt med sonen och min sambo har tagit ledigt i 7 veckor så vi hjälps åt bra Lilleman har haft mkt magknip och varit ledsen men nu verkar det ha lättat något, och så har väl vi lärt känna honom bättre. Amninngen har funkat över all förväntan, men han vill äta ofta!

    Så häftigt att ha blivit mamma, men lite läskigt också! Denna oro som gnager hela tiden... Puuuh

    Hoppas ni har det bra!

  • happylovemusic

    Hej igen!

    Vi har precis kommit hem från landet (mina föräldrars landställe) där vi har varit i en vecka. Så skönt att ha min mamma o pappa där, som myst med lillen och passat upp på oss med måltider och städning osv, har känts som ett välbehövligt retreat. Vårt sovrum där är så mörkt också så Lilleman har sovit till runt 10-11 (med amning runt kl 23, 03, 06). Här hemma är vårt sovrum så ljust trots persienner så här vaknar han alldeles för tidigt och är pigg (mellan kl 05 o 07, gäääsp!). Längtar nästan lite till hösten och senare soluppgångar ;)

    Annars så tycker jag verkligen att man ser en stor utveckling, han är 5 veckor och 3 dagar nu och mycket mer "med". Ler mot en och vaken mer, samt mer kontroll på kropp och nacke. Idag vägde vi honom och han har gått upp till 5620 gr och 58 cm, stor kille! Hur mycket väger era?

    Magen är det fortfarande problem med, mkt gaser och magknip, längtar tills det börjar försvinna! Sen är han lite seg med att bajsa också, runt varannan dag, men de ska väl inte kunna vara förstoppade när man helammar?

    Hoppas ni har det bra i solen!!!

  • happylovemusic

    Jag kände av babyblues ca en vecka efter förlossningen, började gråta helt plötsligt några kvällar och utan anledning i ca en halvtimme, hehe. Sen har jag klarat mig bra, men det e klart att det är överväldigande att bli mamma för första gången. I all lycka så är det jobbigt också! Har varit så van vid att ha väldigt mycket egentid tidigare och nu har man ju ansvar och tänker på en annan person 24/7. Nu har ju min kille varit ledig i nästan 7 veckor också, så vi har delat på mycket, känns lite läskigt när han ska börja jobba på måndag och man är själv. Lilleman gillar inte son vagn heller så jag hoppas att man inte blir alltför isolerad. Som tur är så älskar han iaf sin bärsjal (vårt bästa köp!).

  • happylovemusic

    Min gulle har också haft väldigt mkt magknip och varit ledsen, men nu senaste veckan har det blivit mkt bättre! Det som funkat för oss är Semper magdroppar, minifom, ordentligt med rapning vid amning (även i halvtid så att säga) samt bärsjalen (älskar den!). Sen tror jag att hand tarmar säkert börjar mogna mer och mer. Nu är han knappt ledsen alls vilket är väldigt skönt (från att ha varit otröstlig i 2-3 timmar varje dag).

    Igår och idag har han vänt sig från mage till rygg flera gånger vilket är konstigt eftersom han bara är 6 veckor (???), men han är en riktig tjockis och ganska stark iom det tror jag...

    Jag längtar också lite tills han blir lite större och mer självständig :) Nu vill han inte vara själv överhuvudtaget utan nära nära nära hela tiden. Sen känns de så himla känsliga när de är så små, har varit så orolig och rädd för infektioner osv (särskilt när vi blev utsatta för vattkoppsvirus, som han tack och lov verkat ha klarat sig ifrån)....

  • happylovemusic

    Hur länge får ni förresten sova på nätterna? Jag brukar kunna skrapa ihop runt 4-6 timmar, blir det 4 timmar så är jag ganska trött och försöker sova lite på dagen... Blir det 6 så känner jag mig pigg :) Har jobbat ganska mycket nätter tidigare så jag e lite van vid att vara vaken då. Längtar hursomhelst efter att få sova mer!!!

  • happylovemusic
    Mecros skrev 2015-08-20 08:10:30 följande:

    Vi somnar vid 23 sen sover vi 4-5h, ammar, sover ca 2-3, äter, sover ca 2h sen går vi upp. Så en del sömn hinner jag få. Vi går upp ca 10


    Åh vad lyxigt! Hade varit en dröm :) min Lilleman vaknar så tidigt och är pigg (när solen går upp), vårt rum är ganska så ljust så ska försöka mörklägga det lite mer. Han sov längre när jag var på mina föräldrars landställe och där är sovrummet väldigt mörkt och svalt... Inatt blev det nog bara ca 4 timmar så nu e jag trött! ;)
  • happylovemusic
    Banditro skrev 2015-08-20 15:31:58 följande:

    Vår tjej somnar runt 22 och sover sen fram till ca 10 och vaknar varannan, var tredje timme för att äta. Jag brukar däremot försöka gå upp vid åtta för att få något gjort. Resten av dagen vill hon vara på mig och på eftermiddagen slår koliken till och hon är otröstlig till 20-tiden.

    Men jag är så tacksam att hon sover på nätterna!


    Vad skönt att hon sover bra! Jobbigt med kolik bara :( Vi trodde att vår kille hade fått kolik för han var otröstlig många timmar med magknip runt vecka 2-4, det har gradvis blivit bättre dock så det var nog bara vanligt magproblem. Nu är det nästan borta, han har blivit så mkt bättre på att prutta och rapa ;) och börjar han bli ledsen nu så sätter vi honom i bärsjalen för då somnar han direkt.

    Hur ser era dagar ut nu förresten? Har ni fått in några rutiner? Det här är min första vecka som ensam hemma på dagarna. Har gått bra men lite långtråkigt ibland, längtar efter sambon ganska så mkt. Men jag och lillkillen har dock också väldigt mysigt förstås. Försöker hitta på nånting varje dag iaf :) och nu är det så himla fint och härligt väder! Ska bli spännande att se hur hösten blir, och kul att börja gå i någon mammagrupp också...
  • happylovemusic
    Mecros skrev 2015-08-20 17:21:39 följande:

    Skönt att magontet börjar gå över. Hur många veckor är han?

    Ja hösten ska bli härlig om vi får lika fint höstväder som förra året :)


    Han blir 7 veckor på måndag :) Fast jag skulle inte sagt något, för igår hade han väldigt mycket magknip och var ledsen hela kvällen. Konstigt att det kommer tillbaka ibland, försöker fundera på om jag ätit något annorlunda. Det enda jag kommer på är att han fick d-vitamindropparna (som jag glömt av att ge några dagar), har hört att vissa bebisar reagerar på oljan den innehåller, kanske ska prova den vattenbaserade och se. Inatt sov han bra iaf! Först 22-03 och sen mellan 03:30-05:30, ska försöka få honom att sova lite till men jag känner mig ganska så pigg nu :)
  • happylovemusic

    Banditro - Du kommer inte ångra bärsjalsköpet! Det är utan tvekan vårt bästa köp (kanske mitt bästa köp någonsin! :)) Han somnar nästan på en gång, och kan sova i den väldigt länge (särskilt när man är uppe och går). Är väldigt skönt att bära honom i den, och positionen ska vara bra för kolikmagar! Vi har också en bärsele och den är bra, men sjalen är överlägsen. Så mysigt och tryggt både för honom och mig att ha honom så nära. Och så bra att kunna ha händerna fria, har tvättat idag i tvättstugan och ätit frukost, lunch och middag med honom i sjalen :)

    Mamma20/5 - skönt att du får sova bra! :) Jag helammar, går faktiskt jättebra och över förväntan. Är glad att det känns bra att amma offentligt också, så att man inte känner sig låst till hemmet. Ammade på en restaurang ikväll (vapiano) med en sjal över som lite skydd iaf ;)

    Vi har haft en bra dag idag, väldigt lugn för killen har nästan bara sovit och ammat - mycket mystid i sängen :)

  • happylovemusic

    Hej 87mli! Åh era nätter låter ju som en dröm! :) ja, det är verkligen häftigt med deras utveckling! Min kille är 7 veckor nu och väldigt pigg och aktiv, han vill också väldigt mkt och blir lätt frustrerad! Han började vända sig tidigt, redan mellan 5-6 veckor, och när han lyckats med det blev han en väldigt nöjd bebis :) Ska bli så himla kul att se honom fortsätta utvecklas!

    Lillen har börjat sova bättre nu, inatt mellan 21-01, efter kort amning sov han fram till 05 och efter det korta tupplurar fram till kl 07, och så har det sett ut senaste veckan, är så glad för det! Har börjat liggamma och det har gjort susen, förut gick jag upp och satte mig i soffan och då vaknade vi båda till. Sen sväljer han mindre luft vid liggamning oxå tror jag.

    Imorgon ska vi på läkarkoll på BVC, har ni varit på den? Går dom igenom hela kroppen som den på bb?

Svar på tråden Ni med barn födda sommaren 2015