Inlägg från: Isabella93 |Visa alla inlägg
  • Isabella93

    Ni med barn födda sommaren 2015

    Hej! Fick mitt första barn 4e juni. En dotter, hoppas jag får vara med här?!

  • Isabella93
    livslevande skrev 2015-08-12 17:31:10 följande:

    Hej alla!

    Fick min dotter 5 juni, 16 dagar före BF och förlossningen gick jättebra och tog endast 8 timmar från första känningen.

    Jag var inte beredd på hur länge jag skulle vara trött och slutkörd efter förlossningen, nån mer som känner så? Jag hade ont i 6 veckor och först efter 8 veckor känner jag att jag kan lägga min dotter i vagnen och ta en tur på stan. 

    Det har helt enkelt tagit tid att få amningen att fungera (använde amningsnapp länge, men har äntligen slutat med den) och min flicka har velat amma precis hela tiden så vi har varit parkerade i soffan. Så hela sommaren har spenderats hemma, någon mer? Skönt att sommaren mest har regnat bort, haha...

    Är nyfiken på hur era bebisar har det, hur sover ni?

    Har ingen koll alls på hur mycket min flicka sover och vi har inga fasta tider, men vi brukar sova tillsammans i min säng mellan kl 23 och 04 ungefär och så ett par timmar i taget efter det tills jag bestämmer att det är morgon (varierar mellan 08 och typ 11). 


    Jobbigt att du hade ont så pass länge..Jag va ute o gick 10 dagar efter förlossningen men det va lite tidigt för jag hade ont i stygnen 2 dagar efter. Så jag vilade ytterligare en vecka innan jag gick ut igen. Efter 3 veckor var jag helt återställd och blödde inte mer då heller. :)

    Min lilla tjej på 10 veckor har det bra, nu har hon börjat sova väldigt mycket om dagarna, förut fick jag ingenting gjort..hon bara grät o grät, kunde inte lägga ifrån mig henne en sekund ens. Nu sover hon, äter och ligger i babygymmet utan problem :)

    Hon somnar senast kl 10 på kvällarna och sover till 4-5 på morgonen och gjort enda från början. Bara någon gång ibland som hon vaknat vid tvåtiden på natten för att äta och sen somna om :) vi brukar gå upp på morgonen allt mellan 8-12. Beroende på hur trötta vi är :)
  • Isabella93
    mimo83 skrev 2015-08-05 18:54:07 följande:

    Vad roligt med så många svar??

    Hur var era förlossningar? Hur har ni haft det första tiden hemma?

    Min dotter föddes 15e Juli med planerat snitt då hon låg i säte. Allt har gått bra men jag var inte riktigt beredd på hur mycket jobbigare första dagarna efter förlossningen är efter ett snitt. Min dotter vill ammas ofta och länge och vi har kämpat en del med sår och ont i brösten men nu börjar det ordna upp sig. Hon har även fått en sk "Freika byxa" då hon hade en lättare glidning i ena höften. Den ska hon ha i 4 veckor till. Hon verkar inte störas av det men det är lite bökigt på nätterna då hon inte kan ligga på sidan med dom på sig så det går inte att ligga ner och amma.


    Min förlossning va väldigt lätt och gick fort. Från första krystväken till att hon va ute så tog det ca 2 timmar. Första veckan va hemsk, min sambo va inte hemma de 10 dagarna efter så jag fick klara mig själv och hon va så skrikig och ledsen hela tiden så det gick inte en dag utan att jag grät..men det har bara blivit bättre o bättre. :) jag har fått köra med ersättning för min mjölk är för klen + för lite så hon blev inte mätt. Ammar bara på nätter och enstaka gång på dagen. :)
  • Isabella93
    livslevande skrev 2015-08-12 20:30:21 följande:

    Skönt att du får tid på dagarna! :) Min dotter brukade sova längre stunder på eftermiddagen när hon var nyfödd men nu är hon vaken mycket och slumrar till korta stunder (max 30 min) och oftast när vi ligger i soffan och ammar. Men hon gillar babygymmet som din tjej :) Mitt har en fågel som rör sig och spelar musik och den älskar hon att stirra på.

    Märkte du av 8-veckorskrisen på din dotter? Jag tror min tjej nyss har tagit sig ur den. Det var en period på ca 5 dagar för två veckor sedan när hon bara grät och grät, ville amma ofta och ville bli underhållen precis hela tiden och tröstad. Sen blev hon jätteglad i några dagar och då kunde vi gå på stan utan problem. Men nu för tre dagar sedan började det igen! Rastlöshet och gråt gråt gråt... Idag har hon blivit ganska nöjd igen.

    Men hon upptäckte sina händer häromdagen så det verkar som att krisen är förbi i alla fall. Läste att bebisen upptäcker händerna när krisen är över, och börjar sträcka sig efter saker :)


    Jaa..det va väldigt gnälligt i några dagar, först vid 5 veckor, sen 8 och har även varit lite gnälligt nu i två dagar och hin blev 10 veckor i torsdags. Det har varit svårt att somna på kvällen och inte riktigt kommit till ro. Men det är så häftigt att se utvecklingen på henne för varje dag som går. imorse kom hon halvvägs runt och vände sig nästan till mage :)
  • Isabella93

    Hej! Skulle vara kul att veta var ni alla bor och hur många barn ni har?

    Jag bor i Avesta, Dalarna, fick mitt första barn 4 juni och det är en liten tjej :)

  • Isabella93
    livslevande skrev 2015-09-04 19:10:03 följande:

    Min lilla tjej (13 veckor) har just gått över på storlek 62. Hon vägde 5,3 kg idag och var nästan 60 cm lång. Vi fick en kasse kläder av grannen i storlek 56 och 62 så har inte köpt mycket själv, förutom en del i 68. Har förberett oss med vindfleeceoverall bland annat. En varmare åkpåse har jag också köpt. Hur ska ni klä era små i höst?

    Jag tycker lindex har mycket fint nu, newbie är inte riktigt i min smak dock men har lite från dem också som jag köpt begagnat.

    Idag fick lillan sitt 3månadersvaccin. Hon blev så ledsen, det gjorde ont i mammahjärtat :( nu har hon sovit hela dagen och när hon varit vaken var hon fastklistrad vid bröstet. Ingen feber dock tror jag, skönt att slippa!


    Min dotter fick vaccin i tisdags och fick så ont..Kvällen bestod av gråt för att hon hade så ont i benen..hon va jätte röd på sprutområdet. :( hon kunde inte somna på kvällen förren efter jag gav henne alvedon..det va hemskt jobbigt.

    Min tjej har också precis kunnat ha 62. Det är kul att kunna använda lite mer kläder nu som bara har legat i en påse innan :) vi har en fleeceoverall till pluttan och så ska vi köpa en Åkpåse som är lite varmare :)
  • Isabella93

    HJÄLP!!

    Jag har nu i veckan börjat bli jätte gasig I magen och har jätte ont av det..Min mage är super uppsvälld varje dag och jag har svårt att få ut fisar. Någon mer som har problem eller något tips? Ibland kommer det ut när jag tränar och ibland inte. Det är så jobbigt :(

  • Isabella93

    Vi ger ersättning, 120 ml var 3-4 timme. Min dotter är 3 månader. Om vi är ute o åker bil mycket så blir det ca 3-4 gånger på en dag :)

    För övrigt är våra dagar lugna o sköna. Vi har börjat på babyrytmik och har gått på babymassage. När vi ät hemma så ligger tösen i babygymmet eller så busar vi o gosar. Hon är ett stort fan av tven också så hon får ligga o titta på tv varje morgon så att jag hinner med lite saker här hemma :)

  • Isabella93

    Vi är också förstagångsföräldrar. Våran dotter va inte planerad men efter mycket fundering så kände vi att det va rätt och dags att "ta nästa steg" vi har varit tillsammans i 7 år nu, med 4 års distansförhållande. Direkt efter förlossningen så ville jag ha ett till barn..vill samtidigt njuta av våran dotter ett tag. Hur tänker ni med fler barn?

    Vi har tänkt att avvakta till början på nästa år och försöka igen i alla fall :)

    På babyrytmiken så är det mycket sång och även lite dans. Min dotter älskade det..Hon tycker om musik väldigt mycket. Idag gjorde vi handavtryck också..kladdigt men kul :)

  • Isabella93

    Hej på er!

    Är det någon här som försökt bli gravid direkt efter fl. men kroppen inte klarat av det så det bara blivit negativt hela tiden?

  • Isabella93
    virrevirr skrev 2015-09-29 08:04:31 följande:

    Börjar återhämta mig från helgens dop;) Allt gick bra och tårtan vi hade specialbeställt va jättefin, så det var en jättetrevlig dag med strålande sol:)

    Jag tappar också mycket hår, kan inte minnas att jag gjort det tidigare, funkar det med silica? Kan va värt att testa isåfall.


    Vi hade också dop i helgen. Det började med problem då lokalen vi hyrt va låst när vi kom dit och de som hyr ut lagt nyckeln där inne. Som tur är så har vi tydligen en liten inbrottstjuv i släkten och han bröt sig in genom en dörr så vi kunde fixa och duka. Nu känns det oerhört skönt att det är över. 2 månader har jag planerat inför detta intensivt, men började planera redan när jag va gravid. Hehe.
Svar på tråden Ni med barn födda sommaren 2015