• Eliinaw

    Ni med barn födda sommaren 2015

    Hej! Tänkte att jag hoppar in i denna diskussion. Blev medlem här nyss. Min son blir 4 månader nu på tisdag. Tänkte kolla med er hur mycket sover era barn? När sonen var nyfödd somna han av sig själv hela tiden och trodde att han alltid skulle göra de det första året men icke hehe :p måste vagga honom till söms eller mata honom tills han somnar.

    /elina

  • Eliinaw

    Vad härligt ! Vi ska på 4 månaders kontroll nu på tisdag så får se vad han väger. För 2 veckor sedan vägde han 6.9 kg :) vi ska börja med provsmak imorgon. Har även köpt gröt som han kan få på morgonen. Har aldrig tänkt på det där med att låta dom provsmaka med händerna..men något att tänka på iallafall ! Hur gör ni när ni låter barnet somna själv? Lägger ni ner henne/honom och sen går därifrån ?

    Har provat att lägga honom men han "bökar" bara runt en bra stund sen blir han missnöjd.

  • Eliinaw

    Okej :) sonen vill aldrig somna utan nappen. Jag brukar gå runt och vagga samt att sjunga ibland. Vagnen funkar alltid, men nu när de börjar bli kallare ute så blir ju de knepigt med kläder osv. Han brukar sova ute i vagnen men då blir de alltid svinkallt inne eftersom alltan dörren står på glänt. Annars brukar mat funka för de mesta. När han väl somnat i famnen och man ska lägga han ner i sängen så brukar han vakna igen. Då får man börja om hehe.

    Vart bor ni alla sommar mammor? :)

  • Eliinaw

    Hej! Sonen somnar aldrig själv. Han är för nyfiken på allt runt omkring. Även om man har det väldigt lugnt runt omkring så spelar det ingen roll.

    Han brukar sova mellan oss halva natten så då brukar vi få stoppa i nappen lite då och då.

    Han har en period just nu där han alltid vaknar kl 04.00. Jag har försökt med allt för att få honom att somna om men han blir tok arg. Så jag får gå upp med honom. Någon annan som har liknande situation som mig eller någon som kan ge mig tips på hur jag kan göra?

    Han somnar mellan 7-8 på kvällarna!

    / elina

Svar på tråden Ni med barn födda sommaren 2015