• Marie89

    Barn som inte följer sin kurva. Någon med erfarenhet?

    Skönt att de kollar honom! Min tjej (1,5år) följer sina kurvor dåligt och är utvecklingsförsenad. De har tagit flera prover som inte visat på något, men vi föräldrar är små så hoppas det beror på det. Något som dock har hjälpt är att vi bytt ut mellanmålen till välling istället för frukt och tillsätter matolja i den. Och hon äter lika mycket till middag ändå, dock ger vi den ca 3 timmar innan nästa måltid.

  • Marie89

    De tog prover för gluten. Och så var blodgas och aminosyror blod och urin, sen var det några till som jag inte minns. Det var prover som visade ämnesomsättningen och näringsupptag.

    Jag är väldigt noggrann med att alltid ha t.ex riktig grädde och smör och mycket, inte några lättprodukter. Tycker du ska be att få träffa en dietist som hjälper er att gå igenom maten (ni ger säkert jättebra mat nu, inte så jag menar, men vissa barn har svårare att gå upp i vikt och då kan man få bra tips) sen kan ni ju testa att ge mjölk istället för vatten till maten (om det inte blir så han äter mindre då). Vi har även börjat med att alltid ge en efterrätt, då får hon alltid i sig ytterligare lite till, t.ex. klämmis. Kanske kan du göra en smotthie med fet yougurt och frukt som mellanmål så blir det mer kalorier?

    Men givetvis är det viktigt med en medicinsk utredning men under tiden kan man ju göra så gott man kan med maten.

  • Marie89

    Jag har fått kämpa på bvc för att de skulle skicka henne vidare. Men hennes största problem är utvecklingen, men läkaren ville börja med att kolla upp varför hon även växer lite dåligt.

    Min bvcsköterska har hela tiden sagt att det inte är någon fara och att det ordnar sig. Men när vi väl kom till barnmottagningen tog läkaren oss på fullaste allvar direkt.

    Är så tragiskt att man måste kämpa sig från i sjukvården.

  • Marie89

    Troligtvis är hon bara liten för att hon inte blir så stor (arv), men läkaren ville utesluta att det var något sådant som då även var anledningen till den sena utvecklingen. Men det verkar inte så. Hon är 1,5 år, har precis lärt sig krypa, har inga ord, vinkar inte eller pekar. Men hon utvecklas men ligger ungefär ett halvår efter.

Svar på tråden Barn som inte följer sin kurva. Någon med erfarenhet?