Inlägg från: Fru Blacker |Visa alla inlägg
  • Fru Blacker

    19 åring helt utan motivation

    Hej
    Jag klarade inte av att studera i klassrum på gymnasiet, inte för att jag inte hade ork utan för att jag var så förbannat elitistisk att jag ansåg att jag stod över alla andra elever som enligt mig enbart kom med irrelevanta frågor och slösade min dyrbara tid (jag var väldigt egoistisk också som du kanske hör).

    Jag började istället studera distans och det fungerade jättebra för mig och jag fick tillbaka min motivation. När du studerar på NTI, Hermods, Jensen ect får du själv förvalta din tid vilket innebär att du behöver ha ett stort mått av självdisciplin.

    Jag tror faktiskt du kan behöva någon att prata med när det kommer till ditt självförtroende och självkänsla. Om du inte gör det kommer det alltid finnas en liten röst inom dig som säger att du inte klarar av detta och att det är lika bra att ge upp. De dagar du känner dig svag kan du komma att lyssna på den rösten.

    Ett tips för motivation är att ha en klar bild över vad det är du vill göra. Vad är ditt mål med studierna? Starta eget företag inom vad. När du hittar vad det är du vill göra tror jag det blir enklare att studera och även att välja de kurser som gynnar ditt mål.


    frublacker.se - Hypermanisk småbarnsmor med för många projekt
Svar på tråden 19 åring helt utan motivation