Inlägg från: Anonym (Följ ditt hjärta) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Följ ditt hjärta)

    19 åring helt utan motivation

    TS
    jag tycker ändå du borde satsa på naturlinjen som var ditt ursprungliga val där det verkade som att du hade intresse. Naturlinjen är en oerhört bra linje som ger dig behörighet till forsatta studier på universitet och liknande. Visst naturlinjen på gymnasiet är ganska svår men med bra studieteknik och vilja samt intresse så borde vem som helst klara av den. Jag personligen tycker inte du ska lyssna på någon när dem säger att du inte klarar av något, o nej inte ens dina föräldrar borde du lyssna på då. Det är ditt liv och du ska ta sådana val, dina föräldrar kan givetvis vara där och stötta dig men när det kommer till skola/yrke är det du som ska välja. Bara för att din pappa tycker om en viss grej behöver det inte funka för dig. 

    Ser att du endast är 19 år men när du börjar komma upp i åldern kommer du märka att du behöver en utbildning. Samhället har blivit allt tuffare och konkurrensen allt svårare där det krävs att man har utbildning efter gymnasiet. Tänk efter TS, tänk långsiktigt, planera inför din framtid. Vill du sitta på ica resten av ditt liv eller vill du ha ett jobb som stimulerar just dig? I så fall måste du börja ställa om ditt tankesätt redan nu och kämpa för det du vill ha. Var tacksam att du bor i ett land där du kan studera till vad du vill och där det finns resurser för minsta lilla. Jag vet att i din ålder så är man så otroligt förvirrad och svårt att veta vad man vill göra, det händer lätt att man kan bli deprimerad - mitt råd till dig är att inte vara rädd, med rädsla kommer man ingenstans du måste helt enkelt man up (som min mamma skulle säga) och ta dig igenom den tuffa tid som väntar... Håller tummarna för dig illa fall =)

    (OBS inget fel på dem som jobbar på ica, jobbar själv i butik vid sidan av mina studier, och kan då lätt säga att jobba i butik är så påfrestande både psykiskt och fysiskt i längden och inget som jag i alla fall vill göra resten av livet)

Svar på tråden 19 åring helt utan motivation