Inlägg från: snedtak |Visa alla inlägg
  • snedtak

    19 åring helt utan motivation

    MakZor skrev 2018-03-12 02:24:12 följande:

    Vet inte om det är något utav er som är aktiva på forumet fortfarande men om det är någon utav er som läser så vill jag bara säga att efter snart 3 år så är jag nästan klar med hela gymnasiet och har tagit examen!!!


    Mina beslut blev att jag började plugga på distans på ett gymnasium på distans som heter Korrespondensgymnasiet. Det blev tillslut ekonomi-juridik linjen och inte Natur som jag ville från grunden. Det har vart 3 tuffa år måste jag säga. Motivationen har inte funnits där precis som det va redan för 3 år sedan men jag har verkligen kämpat mig igenom detta. 


    Att plugga distans kräver fruktansvärt mycket disciplin vilket jag egentligen inte har haft, men jag har ändå valt att ta tag i det vilket jag är otroligt stolt över.


    Nackdelarna är egentligen att man inte får den där vardagliga sociala umgänget runt sig i klassrummet eller på arbetsplatsen vilket har gjort att man känt sig väldigt ensam från gång till gång, men det var värre i början. Man vänjer sig (iallafall jag) med att leva ensam och kan gå en vecka ibland när jag har mycket i plugget utan att träffa en människa.


    Och det absolut bästa med distans är att man får lägga upp sitt schema som man vill. Man får bestämma sina tider, man får bestämma om man vill ha undervisning av lärare eller jobba individuellt. 


    Självklart är inte detta något som passar alla men ville bara skriva detta till er för att jag inte har så många andra att berätta detta för. Och jag känner mig så fruktansvärt stolt. Det har gått nästan 6 år sen första gången jag började gymnasiet och jag är äntligen snart klar.


    Tack för alla råd, tips och stöttande jag fick utav er tidigare!


    Vad roligt med återkoppling! Och starkt gjort att ha tagit dig igenom gymnasiet!
Svar på tråden 19 åring helt utan motivation