Inlägg från: Anonym (Beslutsångest) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Beslutsångest)

    Gravid vid fel tillfälle i livet, vad göra?

    Jag har två barn sedan tidigare och jag och min man har pratat om en trea. Just nu pluggar jag till sjuksköterska och blir klar till våren, så planen var att jag skulle hinna ta examen samt skaffa jobb innan nästa graviditet. 

    Men, nu har jag just upptäckt att jag är gravid. Väldigt blandade känslor. Jag har längtat efter ett barn, men om jag behåller det här barnet föds hen i slutet av april/början av maj - alltså innan jag hunnit ta examen. Det skulle innebära en sämre ekonomi för oss eftersom jag har en dålig sgi nu och troligtvis att jag får skjuta upp min examen dessutom.  

    Att göra abort å andra sidan känns väldigt konstigt när barnet är efterlängtat, och vi hade planerat att börja försöka någon gång under vintern. Jag ringde och bokade tid för abort det första jag gjorde igår morse, för det kändes som det enda rätta, men sedan har det bara känts mer och mer fel. Jag ska dit nästa fredag så jag hinner fundera ett tag till i alla fall.

    Några tankar? Någon som varit i en liknande situation?

  • Svar på tråden Gravid vid fel tillfälle i livet, vad göra?
  • Anonym (Beslutsångest)

    En kompis föeeslog att jag kunde ta studieuppehåll och jobba upp min SGI fram till förlossningen så det är ytterligare ett alternativ.

    Samtidigt så känns det som att det måste gå att lösa den där sista månaden i skolan på något sätt. Till exempel som MS säger; genom att min man är föräldraledig den månaden.

    Och ja, det känns väl närmast som vansinne att göra abort pga timingen, det visste jag nog innerst inne redan från början..

  • Anonym (Beslutsångest)
    Manligt Initiativ skrev 2015-08-25 22:46:27 följande:

    Jag kommer utgå ifrån vad jag tycker själv i denna tråd, så ta inte illa upp gott folk.

    Om du vill avbryta en 3-5 års utbildning (minns ej hur länge det var) så är det helt klart ditt val, men att att skaffa ett barn till innan du är klar med utbildningen låter riktigt dumt. Ett barn kräver tid, en hel del tid, och det tillsammans med pluggande är inte att rekomendera då det högst troligen är svårt att kombinera på ett enkelt sätt.

    Så vill du skjuta på dina egna drömmar för ett tredje barn som ni kan skaffa senare, så är det helt ok. Men att åsidosätta sin egen framtid för något man kan försöka sig igen på senare låter en aning befängt enligt mig. Jag ser inte ett outvecklat foster som ett barn, inte föräns det kommit ut och fått ett liv att börja med, så jag ser inte det hemska i att vänta. Det du gör för dig själv, din partner, dina barn du har nu och det barn ni kan tänkas skaffa er senare, är att säkra deras framtid med ett säkert yrke.

    Att göra något för barnets bästa är enligt mig helt klart det bättre valet, och det är långt ifrån att säkra att det blir fött. Det säkrar bara att den får leva, men inte dess hela framtid.

    (Jag vill poängtera att jag ej ifrågasätter dig eller din familjs kärlek och omhändertagande av era barn. Det är i det stora hela jag syftar på, så inget illa menat åt ert håll.)


    Fast fortsätter jag plugga under graviditeten så är det en månad kvar när barnet föds, vilket kanske inte är omöjligt att lösa. Fast det vet jag inte riktigt ännu.

    Men å andra sidan så håller jag med om att det är dumt att åsidosätta mig själv istället för att satsa på min framtid.

    Äh, jag vet inte. Det känns som att jag byter åsikt en gång i timmen just nu! :/
  • Anonym (Beslutsångest)
    Anonym (Mjo) skrev 2015-08-25 23:06:08 följande:

    Det är bara att ta sitt ansvar och "bita i det sura äpplet"..


    Lite osäker på hur jag bäst tar mitt ansvar bara? Ta ansvar för min utbildning eller för graviditeten? :)
Svar på tråden Gravid vid fel tillfälle i livet, vad göra?