• MammaSol0

    Barnen bor hos pappa

    Jag är inte varannan-veckas mamma. Snarare en helg i månaden. Detta är inte egenvalt utan beror på geografiskt avstånd. 

    Men jag upplever ändå höjda ögonbryn och visst dömande av mig som mamma på grund av detta. Är det så enkelspårigt och ytligt i Sverige att man kan anses som en sämre förälder än NÅGON om man som mamma har sina barn mindre än pappan? För fäder är det ju "helt normalt" att ha dem mindre? 

    Beklagligt tycker jag. Vad har ni för erfarenheter eller funderingar kring detta? 

  • Svar på tråden Barnen bor hos pappa
  • MammaSol0

    Får jag fråga - "Hemsk tur att pappan vill och kan?" Hur många heltidsensamstående mammor finns det inte? Har inte ofta hört nån resonera åt det hållet. 

    Oavsett orsaker till att jag inte kan ha dem just nu - så är det detta jag menar. Att folk tar ganska snabba förutfattade meningar om att man inte vill sina barn det allra bästa och vill vara en del av deras vardag - utan jag förväntas ge ut en lång förklaring om detta för att få nåd och förståelse? Det är verkligen ingenting jag har lust att göra inför främlingar - knappt bekanta en gång. 

    Men denna attityd är något jag möter nästan dagligen. Det har även hänt att pappor, som träffar sina barn lika sällan som jag, reagerar negativt just för att jag är mamman. 

  • MammaSol0
    fluu skrev 2015-08-28 16:08:24 följande:

    Du är självklart ingen dålig förälder. Redan på min tid hade jag flera kompisar som bodde mest hos pappan och jag känner flera ungar som har det så nu också. Av olika anledningar såklart, men oftast handlar det helt enkelt om att barnet bor mest med pappan pga av att det passar dem bäst.


    Tack fluu :) 
Svar på tråden Barnen bor hos pappa