Inlägg från: tankfull |Visa alla inlägg
  • tankfull

    Vår bittra erfarenhet utav friskolan vittra

    Detta är ju en gammal tråd, men för mig är den aktuell eftersom jag precis har satt mitt barn i kö till Vittras grundskola. Hon går i kommunal skola just nu men tycker det är jobbigt med bråkiga killar i klassen och trots att hon har flera tjejkompisar så funderar hon på att börja i en annan skola. Hon står även i kö till Engelska skolan. Jag vet att det skiljer sig oerhört mycket hur folk upplever friskolor i olika kommuner, men jag är intresserad av vad just ni har för erfarenheter av Vittra och Engelska skolan? 

    Det jag reagerar över i den här tråden är hur en förälder kan upptäcka efter TRE ÅR att hans son ligger långt efter och bara ritar gubbar i matteboken? Hur kan man som förälder inte hålla sig insatt hela tiden utan lämna allt till skolan?
    Det finns föräldramöten, utvecklingssamtal och på både Vittra och Engelska har jag hört att man har väldigt tät kontakt och uppföljning med föräldrarna. Hursomhelst, är det bu eller bä för er med dessa friskolor?

  • tankfull
    tvillingmammaVastmanland skrev 2019-02-16 16:28:55 följande:

    Vi har haft våra barn på en friskola, Kunskapsskolan, och det är vi glada för.
    Inte för att allt är perfekt på Kunskapsskolan men nog är det mycket bättre än på de kommunala skolor som finns tillgängliga i vårt närområde. På de flesta kommunala skolorna i vår stad är det mycket stök, dålig studiero och låga ambitioner från skolledningen.

    Internationella Engelska skolan har i vår stad fått ett betydligt sämre rykte. Föräldrar som har sina barn där säger att skolan har blivit mycket sämre sen Barbara som grundade skolan sålde större delen av koncernen till ett nordamerikanskt riskkapitalbolag. Dessutom har skolan dragit till sig många stökiga elever som föräldrarna hoppas få ordning på, då skolan förut hade ryktet att det var ordning och reda, disciplin och studiero. Nu klarar de inte längre att hålla studieron, har jag hört. Det är också väldigt stor omsättning på lärare på Engelska skolan.

     


    Tack för ditt svar! Jag har hört en del dåligt om Engelska skolan i Stockholm, att det är så många som sökt sig dit att man har sänkt standarden för att klara av det hela. Jag har också hört det där om att vissa föräldrar sätter jobbiga barn i ES för att få pli på dem.
    Men i den staden som vi bor i verkar Engelska skolan och Vittra fungera bra utifrån vad jag hört. Det jag funderar över är dock lite om barnen ibland får högre betyg än de är värda för att ge skolorna gott rykte. Men det är ju ganska svårt att få någon riktig uppfattning om. Jag pratade igår med en pappa som har sina två barn på Engelska skolan och han var väldigt nöjd.

    Vittra har jag inte hört lika mycket om så jag undrar om här finns någon som har någon åsikt om Vittra i dagsläget?
  • tankfull
    honutannick skrev 2019-02-16 19:33:04 följande:

    Nu har jag inte läst alla svaren men har också ett barn i vittra.

    Jag är dock väldigt nöjd, mitt barn har adhd och jag känner mig trygg och vi har en bra dialog med lärare och fritidspedagoger


    Tack för ditt svar! Hur upplever ditt barn som har ADHD det med alla glasdörrar överallt? Har hört att en del tycker det är en distraktion för att man ser andra elever genom glasen.
  • tankfull
    tvillingmammaVastmanland skrev 2019-02-17 10:25:45 följande:
    För att få reda på om betygen sätts rättvist, är bästa sättet att tala med dem som gått tex engelska och sen höra hur det går för dem i gymnasiet.

    En del föräldrar är alltid nöjda, man måste tala med flera för att få en uppfattning, alla är inte heller helt ärliga. Många vill framhålla att just deras barns skola är bra, för om den inte vore det skulle de ju inte låta sina barn gå där. Jag skulle personligen inte välja engelska skolan , eftersom klasserna är för stora där. 32 elever på högstadiet, det är för mycket anser jag.
    Tack för ditt svar! Jag har pratat med flera stycken som är nöjda med Engelska skolan i just den staden som vi bor i, men ingen av dem har barn som är äldre än 7:an så jag vet inte hur det fungerar längre upp i åldrarna eller hur det går på gymnasiet. Om någon här har något att säga om detta så får de gärna göra det!

    Stora klasser verkar inte vara något problem på den här skolan, alla vittnar om en skön och lugn studiemiljö eftersom det finns respekt.
    Jag tvekar ändå eftersom min dotter skulle komma in i en redan färdigbildad klass och det skulle kännas väldigt annorlunda för henne med all engelska jämfört med hur det är i den vanliga, kommunala skolan.
    De jag känner som har sina barn på ES är ambitiösa personer som har ambitiösa barn, men det kan säkert finnas folk som sätter sina jobbiga barn på ES för att få pli på dem. Det är nog på fritiden detta visar sig i så fall. Vill ju att min dotter ska få bra vänner. Men som det är i den kommunala skolan just nu så är det så mycket stök att hon knappast får det sämre på ES. 

    Ingen som har något mer att säga om Vittra? Vet så lite om den skolan!
  • tankfull
    tvillingmammaVastmanland skrev 2019-02-17 10:29:39 följande:
    Jag såg ett inslag på nyheterna om detta, att elever mår dåligt av glasväggar. Mina barn går i en skola med inte bara glasdörrar utan stora glaspartier, vilket de tycker ärtoppen, de störs inte alls. Däremot får de in massor av ljus och har en fin miljö, men på deras skola har alla elever rast samtidigt så det är inget spring i korridorer. Håltimmar existerar inte heller, eleverna jobbar hela dagar som alltid börjar och slutar samma tid.
    Ja, det låter ju som en härlig miljö :)
Svar på tråden Vår bittra erfarenhet utav friskolan vittra