Inlägg från: Anonym (syskon) |Visa alla inlägg
  • Anonym (syskon)

    Syskonet/svägerskan

    Till att börja med hade jag och min make det väldigt svårt att bli med barn Pga min endometrios . Efter 3,5 år blev vi med barn på vårt 2:dra ivf försök . Vårt mirakel är i dag 2 år . Så vi tänkte lite att vi skulle försöka få ett syskon . Vi trodde också att det skulle ta lång tid . Så vi hade gett det 2 år innan vi skulle försöka oss på ivf igen . Men nu är jag med barn första försöket , 

    Vi har inte berättat det för någon än . Vi tänkte ta det på mina svärföräldrars födelsedagsmiddag . Då är vi i v 12 . Det syns inte så mkt på mig . Precis som när jag väntade min första så syndes det knappt tills v 20 . Dock vet jag inte om vi borde avvakta för min svägerska skall vara på denna fest och jag vet att hon väldigt gärna vill ha en till . När vi hade svårt att få barn gnuggade hon in att hon väntade barn . Mkt ofta och gärna . Jag vill inte vara sån eftersom min svåger sagt nej till fler barn . Skall jag vänta med att berätta , eller skall jag ta henne åt sidan först och berätta . (inte vara otrevlig och rubba in det utan på ett artigt fint sätt bara förvarna henne? ) Jag vill verkligen inte att hon skall känna som jag gjorde när hon basunerade ut sin graviditet . 

    Eller skall jag helt enkelt bara vänta tills det syns ordentligt ? Vi vill ju inte hålla på att smyga här hemma .

  • Svar på tråden Syskonet/svägerskan
  • Anonym (syskon)

    Tyvärr är detta enda tillfället där alla är samlade . Vilket de aldrig brukar vara . Förra gången berättade vi en och en , vilket ledde till att de som fick reda på sist blev lite arga  Det är några av dem som skall till middagen . Därför kände vi att då kan ingen bli upprörd . Men som sagt det är mina svärföräldrars dag trots allt . Dock skall vi ha en födelsedags fika med dem innan . Där har vi funderingar på att kanske bjuda in svågern och svägerskan i ett mindre sällskap . 

    Men vi vill ju bara vara glada . Tack :)

  • Anonym (syskon)

    Vi är egentligen förklarade oförklarligt barnlösa och fick vårt första barn via ivf . Att vi nu så fort jag slutade med p-piller blev gravida är något jag bara vill skrika ut . Vi räknade aldrig med syskon då vi försökte så länge . Nu är vi bara så glada och känner oss så euforiska . Men jag skall nog ta min svägerska åt sidan och prata med henne först . Hon har inte svårt att bli med barn . Min svåger vill inte ha mer barn han har satt ned foten . Och jag vet att hon gärna vill ha en till . Han har ju tre barn och hon har ett gemensamt med honom . Så jag vill gärna visa hänsyn även om hon inte gjorde det de åren jag försökte bli med barn . För jag är inte sån . 

    Men det lutar åt att det blir lite att vi kommer säga det efter födelsedagspresenten :)

Svar på tråden Syskonet/svägerskan