Inlägg från: Anonym (Förvånad!) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Förvånad!)

    180/106 normalt blodtryck enligt läkaren!

    En kompis till oss åkte in för han mådde lite så där och kände att pulsen var hög. När de mätte var hans blodtryck 180/106! Det anser jag skyhögt och nåt som absolut kräver medicin och uppföljning, han fick till svar att det var normalt! Vad anser ni? Ska de gå till så här? Inte fyllda 40,fullt frisk f.ö,jobbar,inte överviktig annat än kanske nåt kilo för mycket.

  • Svar på tråden 180/106 normalt blodtryck enligt läkaren!
  • Anonym (Förvånad!)

    Ingen uppföljning alls och var det här på V.c är jag väl inte förvånad egentligen. Var det på akuten borde han fått mer hjälp. Han är orolig själv och vet inte vad han ska göra. Vi tyckte han skulle höra av sig till V.c igen. Han jobbar som en liten blå så det kan ju vara "bara" stress, men ändå liksom! Jag som alltid ligger runt 100/65 tycker ju det där är onormalt i kubik.

  • Anonym (Förvånad!)
    Mascaraklumpar skrev 2015-08-31 19:33:22 följande:
    Akuten är till för akuta och allvarliga åkommor, så nej det borde han inte fått.
    Jag vet ju inte vart han åkte,därav min undran! Var han på akuten skulle de ju åtminstone sagt att det var för högt och sagt åt honom att gå på V.c senare. Självklart ska han kontakta V.c om han tycker han vill ha mer hjälp,jag är inte imbecill! Själv utnyttjar jag akuten vart femte år och efter i år aldrig,aldrig,aldrig mer såvida jag inte bryter alla ben typ. Inte V.c heller,tycker i allmänhet inte om svensk sjukvård för det är ytterst,ytterst sällan de gör nåt, men vår kompis kan ju ha tur. Grannen op.ades inte för cancer förrän han tjatade sig till en tid.
Svar på tråden 180/106 normalt blodtryck enligt läkaren!