Inlägg från: Anonym (Nåntjej) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Nåntjej)

    Hur fan orkar ni

    Anonym (Vänta) skrev 2015-09-04 07:00:19 följande:

    Det är jobbigt men man kan göra det lättare. Genom att vänta tills man har bra jobb,stort sparande och ett ytterst stabilt förhållande. Jag väntade, ville länge inte ens ha barn. Men sedan mötte jag min make :)

    Vi är två föräldrar med bra ekonomi. Då kan man slänga sig på soffan med ett glas vin och lite choklad ibland. Vi hjälps åt och då blir det inte lika svårt


    Varför kan man inte slänge sig på soffan med vin och choklad med sämre ekonomi? Jag fick första barnet när jag studerade och var 22 år gammal. Inte så bra ekonomi men allt gick bra ändå. Hade även fertilitetsproblem, om jag skulle ha väntat tills över 30 hade det kanske inte blivit några barn. Nu har vi 2 barn, bra jobb och god ekonomi. Inte skulle jag säga att det är lättare alls. Arbetslivet är mycket mer stressigt än studietiden.
  • Anonym (Nåntjej)
    Anonym (Vänta) skrev 2015-09-04 07:25:33 följande:

    För oss så är det så att vår ekonomi gett oss möjlighet att gå ner i tid båda två.

    Är ekonomin sämre så får man ofta ta ut alla föräldraledighetsdagar första året, man kan inte vara lediga samtidigt lika länge, kanske ta alla arbetspass som dyker upp osv.

    Så pengar har underlättat för oss att få mer fritid och samtidigt kunna unna oss det vi vill ha.


    Jag bor i Finland och här kan man inte ta ut några dagar, föräldraledigheten är 10 mån and that's it. Samtidigt kan man inte vara föräldraledig alls här. Jag tycker det var skönt att studera med barn, studielivet är så flexibelt. Jag var mycket hemma första åren även om vi inte hade så mycket pengar. Barnet började på dagis som 1-åring men det var korta dagar och max 10 st per månad.
Svar på tråden Hur fan orkar ni